Câte ouă sunt bune și când încep să ne facă rău?

Câte ouă sunt bune și când încep să ne facă rău?

Consumul de prea multe ouă crește riscul de atac de cord și de înfundare a arterelor. Așa au crezut oamenii multă vreme. Cu toate acestea, cercetări recente sugerează că ouăle ar putea chiar să protejeze împotriva acestui lucru.

Ce trebuie să știi despre ouă?

Ouăle au încă o imagine destul de proastă. Acest lucru se datorează multor studii care au clasificat acest produs ca fiind un aliment îndoielnic din cauza conținutului ridicat de colesterol. Colesterolul, ca grăsime din sânge, este cunoscut pentru faptul că duce la depuneri în vasele de sânge și astfel poate contribui la atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale.

Așadar, ouăle sunt bune sau rele?

Experimentele recente arată că ouăle pot chiar reduce riscul de accident vascular cerebral și atac de cord. În consecință, subiecții care au mâncat până la cinci ouă pe săptămână au avut un risc cu zece procente mai mic de a suferi de aceste boli decât persoanele care au mâncat ouă doar în ocazii excepționale.

Dar atunci de ce a obținut știința rezultate atât de contradictorii? Printre altele, pentru că majoritatea studiilor nu au întrebat despre profilul nutrițional complet al subiecților și despre profilul lor de activitate fizică. Între timp, este bine cunoscut faptul că nivelul colesterolului poate fi redus prin consumul de verdețuri, fructe și legume cu multe fibre, precum și prin exerciții fizice.

Câte ouă sunt bune și când încep să ne facă rău?
Câte ouă sunt bune și când încep să ne facă rău? 5

Nivelul colesterolului este mai puțin influențat de alimentație decât se credea până acum

Genetica determină, de asemenea, dacă o persoană descompune rapid grăsimile din sânge sau este predispusă la depozite riscante. Unele persoane mănâncă doar ouă omletă de trei ori pe zi, iar nivelul colesterolului lor rămâne în limite normale. Desigur, aceasta este mai degrabă o excepție. Pentru că există persoane care mănâncă doar ocazional ouă la micul dejun, dar care se luptă cu lipidele ridicate din sânge și ateroscleroza.

Citeste si...
Cele mai aromate murături de toamnă - Rețete și sfaturi pentru murături crocante

În cele din urmă, dieta nu joacă un rol important în ceea ce privește nivelul colesterolului: Alimente precum ouăle sunt responsabile pentru doar 25 la sută din nivelul colesterolului din sânge. Cea mai mare parte a colesterolului este produsă de ficat.

Puteți mânca în siguranță câte ouă doriți în anumite ocazii

Acum, nutriționiștii au căzut de acord să nu demonizeze ouăle, ci le-au reabilitat și chiar le recomandă ca parte a unei diete sănătoase, îndulcindu-și regulile stricte în acest sens. Persoanele sănătoase, care nu suferă de boli de inimă, colesterol ridicat în sânge sau diabet, au voie să mănânce trei-patru ouă pe săptămână. Așadar, dacă vă permiteți să mâncați mai multe de Paște, nu veți risca să faceți un atac de cord.

Câte ouă sunt bune și când încep să ne facă rău?
Câte ouă sunt bune și când încep să ne facă rău? 6

Ouăle fierte moi sunt deosebit de bine digerate.

Când vine vorba de colesterol, nu atât ouăle sunt importante, cât conceptul general de nutriție. Ar trebui să acordați atenție modului în care mâncați ouăle: ouăle fierte moi sunt considerate deosebit de ușor de digerat.

Cu toate acestea, dacă prăjiți ouăle cu unt sau bacon, fiți atenți la faptul că aceste ingrediente sunt, de asemenea, bogate în grăsimi saturate, cum ar fi colesterolul. Aceste alimente pot fi dure pentru stomacul dumneavoastră și vă pot crește nivelul de grăsime din sânge. Pe de altă parte, dacă prăjiți ouăle omletă în ulei vegetal de înaltă calitate și, de exemplu, adăugați la ouă roșii tăiate cubulețe, veți obține un fel de mâncare consistent și bogat în vitamine.

Câte ouă sunt bune și când încep să ne facă rău?
Câte ouă sunt bune și când încep să ne facă rău? 7

Oul miraculos nutritiv cu substanțe vitale valoroase

În general, ouăle sunt mai sănătoase decât credeți. În funcție de mărimea lor, acestea oferă în medie între 70 și 90 de kilocalorii pe bucată, dar sunt sățioase și oferă o serie de substanțe nutritive valoroase și vitale. Un ou mediu conține

  • 7-8 grame de proteine de înaltă calitate pentru energie și mușchi
  • Vitaminele A, B2, D și E, adică toate vitaminele importante, cu excepția vitaminei C
  • Antioxidanți, cum ar fi luteina
  • Fier, zinc, seleniu, calciu, sodiu și potasiu.
Citeste si...
Beneficiile Pâinii de Secară pentru Sănătate. Surclasează Pâinea Albă în Nutriție?

Nu în ultimul rând, ouăle conțin și lecitină. Această substanță poate chiar încetini oarecum absorbția colesterolului în sânge.

Așadar, ouăle sunt cu siguranță un răsfăț sănătos!

Link-uri web care vorbesc despre subiectul “Câte ouă sunt bune și când încep să ne facă rău”:

Nu uita!

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

organicsfood.ro

Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.

Articole similare:

Fructoza: care este rolul ei în dieta ta?
Ce alimente ar trebui să mănânci pentru a preveni pietrele la rinichi și ce ar trebui să excluzi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cosul Meu
Wishlist
Recent Vizualizate
Compara Produse (0 Produse)
Compara Produs
Compara Produs
Compara Produs
Compara Produs
Categorii
Organics Health