9.6 C
București

Top remedii pentru mahmureala: Adevarul despre medicamentele anti-mahmureala.

Date:

Share post:

Mahmureala afecteaza oamenii de mii de ani, dar stiinta moderna nu a reusit inca sa descopere cum sa o vindece. Daca intrebati pe cineva sau cautati pe internet leacuri, veti gasi probabil remedii populare pentru mahmureala.

Dar vom analiza mai indeaproape ceea ce a fost de fapt studiat si ajuta in cazul mahmurelii. De asemenea, ne vom uita si la remediile populare despre care se crede ca vindeca mahmureala (dar in realitate nu o fac).

Ce este o mahmureala?

O mahmureala se caracterizeaza prin simptome mentale si fizice neplacute atunci cand nivelul de alcool din sange se apropie de zero. Aceste simptome pot include:

  • Oboseala
  • Setea
  • Dificultati de concentrare
  • Dureri de cap
  • Greata
  • Diareea
  • Pierderea poftei de mancare
  • Tremuraturi (tremuraturi).

In acest moment, oamenii de stiinta stiu ca etanolul, substanta chimica din bauturile alcoolice care va poate intoxica, joaca un rol imens in mahmureala.

Cu cat consumati mai mult etanol, cu atat mai mare este concentratia de alcool din sange si cu atat mai grava va fi mahmureala. Se crede ca acest lucru este rezultatul efectelor etanolului asupra diferitelor parti ale corpului si ale creierului. De asemenea, cu cat etanolul se descompune mai repede, cu atat este mai putin probabil sa aveti simptome de mahmureala.

Iar genele unor persoane pot afecta rapiditatea cu care organismul lor poate descompune etanolul. In mod specific, alcool dehidrogenaza si aldehida dehidrogenaza sunt enzime importante care ajuta la descompunerea alcoolului in organism. Asadar, oricine ar putea fi lipsit de aceste enzime ar putea avea o mahmureala mai mare decat cei care le au.

Citeste si...
Beneficiile bananelor necoapte pentru sănătatea digestivă.
Top remedii pentru mahmureala: Adevarul despre medicamentele anti-mahmureala.
Top remedii pentru mahmureală: Adevărul despre medicamentele anti-mahmureală. 6

Care sunt cauzele mahmurelii?

Desi oamenii de stiinta au facut cercetari ample despre mahmureala, inca nu au descoperit cauza exacta. Cu toate acestea, mai multi factori diferiti pot fi in joc, inclusiv:

Inflamatia: Studiile arata ca inflamatia este probabil una dintre principalele cauze ale mahmurelii. Etanolul din sange este asociat cu niveluri mai ridicate de substante chimice inflamatorii in sange. In consecinta, atunci cand aceste substante chimice sunt prezente in cantitati mai mari, este probabil ca si simptomele mahmurelii sa fie mai intense.

Stresul oxidativ: acesta este un proces in care exista un exces de molecule instabile in organism. Cea mai mare parte a etanolului este descompusa de ficat intr-o alta substanta chimica numita acetaldehida inainte de a fi descompusa in organism.

Acest proces creste stresul oxidativ – iar nivelurile mai ridicate de substante chimice care insotesc stresul oxidativ dupa consumul de alcool sunt legate de o mahmureala mai severa.

Top remedii pentru mahmureala: Adevarul despre medicamentele anti-mahmureala.
Top remedii pentru mahmureală: Adevărul despre medicamentele anti-mahmureală. 7

In prezent, cele mai multe remedii impotriva mahmurelii au ca scop tratarea simptomelor si nu a cauzei mahmurelii. Fiecare medicament tinde sa afecteze cateva simptome selectionate, mai degraba decat totalitatea simptomelor pe care le puteti experimenta dupa ce ati consumat alcool.

Sa aruncam o privire asupra unor medicamente si remedii naturale comune, precum si asupra altor masuri pe care le puteti lua pentru a trata simptomele mahmurelii.

Medicamente care pot vindeca potential simptomele mahmurelii

Deoarece se crede ca inflamatia este una dintre principalele cauze ale mahmurelii, ar fi de inteles ca medicamentele care ajuta la reducerea inflamatiei, cum ar fi medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), ar putea fi utile.

Citeste si...
10 Beneficii uimitoare ale infuziei de ghimbir cu lămâie pe care trebuie să le cunoști

Și pot – dar nu intotdeauna. Intr-un studiu, de exemplu, AINS luate inainte de a consuma alcool au redus simptomele mahmurelii si nivelurile de inflamatie. Dar un studiu mai recent a constatat ca AINS combinate cu alcool pot fi toxice pentru celulele hepatice.

organicsfood.ro
Top remedii pentru mahmureala: Adevarul despre medicamentele anti-mahmureala.
Top remedii pentru mahmureală: Adevărul despre medicamentele anti-mahmureală. 8

Exista un alt motiv pentru a nu folosi AINS pentru a trata mahmureala: acestea pot irita stomacul si pot provoca probleme renale. Cel mai bine este sa luati AINS cu alimente si multe lichide si sa le separati cu cel putin cateva ore inainte sau dupa ce ati consumat alcool.

Nu uitati ca, desi ingredientul activ paracetamol este adesea utilizat in mod interschimbabil cu AINS, acesta actioneaza diferit fata de AINS. Și nu trebuie luat pentru mahmureala. Poate fi toxic pentru ficat daca se consuma alcool, deoarece acesta si alcoolul afecteaza functia hepatica.

Tratarea unei dureri de stomac

Desi AINS ajuta la reducerea inflamatiei generale, este posibil sa aveti nevoie sa abordati simptome precum greata sau stomacul deranjat. Alcoolul irita membrana mucoasa a stomacului si poate provoca dureri de stomac si greata in timpul consumului de alcool. Dar, odata ce alcoolul paraseste organismul si apar simptomele mahmurelii, greata pe care o resimtiti poate fi de fapt rezultatul unei varietati de procese, inclusiv:

  • Efectele alcoolului asupra creierului
  • Efectele altor produse care se formeaza atunci cand alcoolul este descompus
Top remedii pentru mahmureala: Adevarul despre medicamentele anti-mahmureala.
Top remedii pentru mahmureală: Adevărul despre medicamentele anti-mahmureală. 9

Pentru a ameliora greata sau deranjul stomacal provocat de mahmureala, puteti lua in considerare urmatoarele tratamente: ngibitori sau invelitori de IPP, antiacide, deoarece acestea pot ajuta la reducerea aciditatii din stomac pe care o puteti simti.

In timp ce aceste medicamente pot ajuta cu simptomele gastrointestinale ale mahmurelii, administrarea lor nu va elimina toate simptomele care pot insoti dimineata dupa o petrecere. Daca intentionati sa luati medicamente pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor mahmurelii, cel mai bine este sa va consultati medicul.

Citeste si...
11 Alimente care vă ajută să vă ridicați starea de spirit pe vremea rece de toamnă

Alte masuri pe care le puteti lua pentru a trata simptomele mahmurelii sunt

Beti apa. Desi mahmureala nu este cauzata de deshidratare, alcoolul poate provoca deshidratare. Acest lucru poate exacerba simptomele mahmurelii, cum ar fi oboseala si setea. Desi consumul de apa sau de bauturi bogate in electroliti nu poate ameliora toate simptomele mahmurelii, acestea pot ajuta in cazul deshidratarii.

Top remedii pentru mahmureala: Adevarul despre medicamentele anti-mahmureala.
Top remedii pentru mahmureală: Adevărul despre medicamentele anti-mahmureală. 10

Evitati bauturile inchise la culoare. Bauturile inchise la culoare contin congeneri, compusi care se formeaza in timpul producerii alcoolului si care confera bauturilor aroma si culoarea. Bourbonul si whisky-ul pot provoca mahmureala mai rau decat bauturile clare, cum ar fi vodca, din cauza continutului mai mare de congeneri.

Cu toate acestea, vodca poate provoca mahmureli mai grave decat bauturile spirtoase inchise la culoare daca se bea prea mult. Acest lucru se datoreaza faptului ca etanolul din alcool este mai probabil sa provoace mahmureala decat omologul sau.

Limitati-va consumul de alcool. Cu cat beti mai putin – atat in cantitate, cat si in frecventa – cu atat este mai putin probabil sa aveti mahmureala. Consumul de alcool este legat de alte riscuri pentru sanatate, cum ar fi hipertensiunea arteriala si accidentele de masina.

Pentru a asigura sanatatea generala, adultii care au varsta legala sunt sfatuiti sa bea cu moderatie. Acest lucru inseamna limitarea consumului de alcool la 2 portii sau mai putin pe zi pentru barbati sau la 1 portie sau mai putin pe zi pentru femei.

Legaturi web despre remedii de top pentru mahmureala si adevarul despre medicamentele pentru mahmureala:

Citeste si...
Mituri și Adevăruri despre Pastilele de Slăbit: Funcționează cu Adevărat?

Nu uita!

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru incercarea de a aplica o reteta, un sfat sau o dieta si nici nu garanteaza ca informatiile furnizate va vor ajuta sau nu va vor dauna personal. Fiti prudenti si consultati intotdeauna un medic sau un nutritionist!

Va multumim ca ati citit! Daca acest articol vi se pare util si interesant, va rugam sa il distribuiti pe retelele de socializare pentru a fi citit si de altii. In acest fel ne ajutati si ne motivati sa scriem mai multe articole interesante.

Mario Benett
Mario Benett
Scriitor independent absolvent a unei facultăți de medicină, un master în sănătate publică si nutriție la NUS Medicine - National University si vastă experiență în domeniul sănătății. În urma formării sale educaționale la Centennial College pentru jurnalism și la Trent University, a descoperit unde se află adevărata sa pasiune - sănătatea. Obiectivul lui este de a ajunge la public cu informații medicale complete și exacte într-un stil ușor de citit și informativ, astfel încât cititorii să poată face alegeri avizate pentru a-și menține sănătatea. A scris articole despre nutriție, medicină sportivă, fizioterapie, cardiologie, radiologie, chirurgie cosmetică, oftalmologie, oncologie, stomatologie, chirurgie, audiologie și alte probleme de sănătate. Colaborează cu succes cu organicsfoods.ro și cu alte platforme din domeniu din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

drmax.ro/
viataverdeviu.ro

Artictiole conexe

20 de modalitati simple de a reduce risipa alimentara

Reducerea risipei alimentare devine ușoară cu aceste 20 de metode simple și eficiente. Invață cum să conservi mâncarea și să economisești resurse. Citește acum pentru sfaturi utile!

Rosiile, minunata sursa de potasiu si licopen – secretul pentru reglarea tensiunii arteriale?

O nouă investigație aduce dovezi că consumul zilnic de roșii poate preveni și gestiona eficient hipertensiunea arterială. Specialiștii...

Uleiul de seminte de in in timpul sarcinii: beneficii si prejudicii

Uleiul de in în timpul sarcinii susține sănătatea cardiovasculară și dezvoltarea neurologică a bebelușului, cu recomandări de utilizare sigură și eficientă.

Carnea de vita – Beneficii nutritionale si riscuri ale consumului

Carnea de vită oferă proteine esențiale și nutrienți, dar consumul excesiv poate avea consecințe grave asupra sănătății. Află diferențele dintre carne eco și cea convențională și descoperă alternativele vegetale.

De ce dietele la moda sunt deseori periculoase: Ar trebui sa treci la o dieta sportiva sau la o monodieta?

Divețile la modă pot ascunde riscuri neașteptate pentru sănătate. Află diferența dintre dietele populare și nutriția sportivă și cum să slăbești într-un mod sănătos, fără a-ți pune sănătatea în pericol. Alege calea corectă pentru tine și evită capcanele din lumea dietelor!

Alimente si suplimente cu efect laxativ: ce sa eviti inainte de evenimente importante.

Alimentele, vitaminele și suplimentele cu efect laxativ și cum acestea pot afecta sistemul digestiv. Este esențial să știm ce să evităm în anumite situații.

Ouale in alimentatie: Mituri, realitati si beneficiile uimitoare pentru sanatate

Ouăle au fost adesea în centrul dezbaterilor nutriționale. Află adevărul despre ouă, beneficiile lor pentru sănătate, și de ce acestea sunt recomandate în dieta zilnică. Beneficiile antioxidante ale ouălor pot combate inflamația și radicalii liberi.

7 Motive pentru a-ti incepe ziua cu ceai, nu cu cafea

7 motive convingătoare pentru a alege ceaiul în locul cafelei ca prima băutură a zilei. De la protejarea împotriva razelor UV la susținerea sănătății creierului, ceaiul se dovedește a fi alegerea supremă. Împărtășește și tu această licoare a sănătății cu cei dragi.