10.4 C
București

8 moduri de a reduce numarul de calorii fara a le contoriza

Date:

Share post:

Slabitul este un proces destul de complicat si, uneori, emotional epuizant. Multi nutritionisti, nutritionologi si antrenori de fitness spun ca este imposibil sa slabesti fara sa numeri caloriile. Intr-adevar, pentru a scapa de kilogramele in plus este nevoie sa creezi un deficit de energie primita. Fara a numara, este destul de dificil sa faci asta, dar este pe deplin realizabil.

Impreuna cu medicul, nutritionistul Ecaterina Stasiuk, am adunat opt trucuri utile de viata care va vor ajuta sa reduceti numarul de calorii fara a le numara.

Beti mai multa apa

Adesea, omul confunda deshidratarea cu senzatia de foame si merge la frigider. De aceea, este foarte important sa respectati echilibrul apei si sa beti cantitatea zilnica recomandata de apa. Se recomanda sa beti 30 ml de lichid la 1 kg de greutate.

Daca bei un pahar de apa inainte de fiecare masa, vei manca mai putina mancare. Acesta este un truc simplu si sigur.

Inlocuiti produsele rafinate cu produse integrale

Orezul slefuit, painea obisnuita, produsele de patiserie, dulciurile – toate aceste produse contin multe calorii, dar un minim de vitamine si fibre.

Ceea ce nu se poate spune despre produsele integrale. Acestea contin multe microelemente si fibre utile, care au un efect benefic asupra functionarii intestinului si ofera o senzatie indelungata de satietate.

Dar nu ar trebui sa exageram cu produsele integrale. Doza optima de cereale si paste este de 60 g pe zi, de paine – 100-150 g.

Treceti la cafea neagra

Cappuccino cu sirop de caramel nu va ajuta silueta. Dar cafeina insasi este un ajutor excelent pentru slabit. Acidul clorogenic pe care il contine incetineste asimilarea carbohidratilor si accelereaza arderea grasimilor.

Citeste si...
Clorofila este energie solară lichidă și un protector natural. Cine are nevoie de ea și de ce?

Daca nu va place cafeaua neagra fara zahar, o puteti inlocui cu ceai verde obisnuit – acesta va normaliza procesele metabolice din organism.

Renuntati la alcool

Bauturile alcoolice sunt lichide pe care organismul le percepe ca si hrana. Orice bautura contine cel putin 100 de calorii. In plus, un pahar de alcool este intotdeauna insotit de ceva mancare gustoasa si total nedorita.

Alcoolul nu doar duce la cresterea in greutate, ci si incetineste orice proces de slabit. Inrautateste performanta fizica, afecteaza negativ intregul organism.

Alegeti sosuri usoare

Multe feluri de mancare contin adesea diverse sosuri, care nu sunt deloc benefice pentru silueta.

8 moduri de a reduce numarul de calorii fara a le contoriza
8 moduri de a reduce numărul de calorii fără a le contoriza 2

De aceea, ar trebui sa gasiti o alternativa optima: inlocuiti maioneza cu smantana sau iaurt grecesc degresat, adaugati pasta de rosii la paste in loc de sos cremos, dresati salatele cu ulei de masline si suc de lamaie. Uitati de sosurile gata preparate din magazine.

Chiar si in cazul sosurilor sanatoase, moderatia este importanta. Pentru o portie medie de salata va fi suficienta o cantitate de 25-30 g de smantana sau iaurt grecesc.

Folositi spray-uri culinare

Untul, in special cel nesarat, este un produs viclean care poate creste semnificativ valoarea calorica a oricarei mancari. In locul acestuia, ar trebui sa folositi spray-uri culinare antiadezive. Astfel, un flacon (350 ml) va inlocui doua-trei litri de ulei obisnuit.

Folositi regula farfuriei

In timpul fiecarei mese, jumatate din farfurie ar trebui sa fie ocupata de legume fara amidon, precum morcovi, sfecla rosie, broccoli, rosii, castraveti, verdeata.

Cealalta jumatate ar trebui impartita in doua parti egale: intr-una puneti proteine, iar in cealalta – carbohidrati complecsi, precum bulgur.

In legume sunt cu mult mai putine calorii decat in produsele cerealiere. Puneti 50% legume si 25% cereale pe farfurie – astfel veti reduce valoarea calorica fara a fi nevoie sa o calculati

Alegeti ambalajele mici

Daca nu reusiti sa renuntati complet la chipsuri, bomboane sau ciocolata, atunci ar trebui sa cumparati aceste „ispite” in ambalaje mici. Astfel, puteti manca cu 500 de calorii mai putin si nu veti fi ispitit sa mancati din nou ceva nesanatos.

organicsfood.ro
Citeste si...
Sucul de dovleac - beneficii nutritive și modalități de preparare
Mario Benett
Mario Benett
Scriitor independent absolvent a unei facultăți de medicină, un master în sănătate publică si nutriție la NUS Medicine - National University si vastă experiență în domeniul sănătății. În urma formării sale educaționale la Centennial College pentru jurnalism și la Trent University, a descoperit unde se află adevărata sa pasiune - sănătatea. Obiectivul lui este de a ajunge la public cu informații medicale complete și exacte într-un stil ușor de citit și informativ, astfel încât cititorii să poată face alegeri avizate pentru a-și menține sănătatea. A scris articole despre nutriție, medicină sportivă, fizioterapie, cardiologie, radiologie, chirurgie cosmetică, oftalmologie, oncologie, stomatologie, chirurgie, audiologie și alte probleme de sănătate. Colaborează cu succes cu organicsfoods.ro și cu alte platforme din domeniu din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

drmax.ro/
viataverdeviu.ro

Artictiole conexe

Uleiul de nuca de cocos este bun, dar nu si pentru gatit?

Uleiul de nucă de cocos este lăudat pe internet, dar este cu adevărat sănătos în alimentație? Află cum se compară cu uleiul de măsline și riscurile potențiale ale consumului său.

Top 5 tipuri sanatoase de branza

Top 5 cele mai bune tipuri de brânză, de la cele proaspete la cele maturate. Află care sunt cele mai sănătoase opțiuni delicioase de brânză pentru tine!

Beneficiile Anghinarelor pentru o Sanatate Impecabila

Anghinarele susțin sănătatea cardiovasculară și digestive, oferind un bogat aport de fibre și antioxidanți. Descoperiți cum această legumă nobilă poate contribui la un stil de viață sănătos și la prevenirea bolilor cronice.

Carnea in alimentatia unui copil – Ghid complet pentru parinti

Carnea în alimentația bebelușilor si copiilor este crucială pentru dezvoltarea lor. Acest ghid oferă părinților sfaturi esențiale despre cum să introducă carnea în dieta copiilor, cele mai bune tipuri de carne și metodele de preparare recomandate.

Dieta pentru ficat. Cum sa cureti ficatul in mod natural si sigur?

Află cum să-ți menții ficatul sănătos și curat cu ajutorul unei diete naturale și eficiente. Protejează-ți sănătatea hepatică și detoxifică organismul cu sfaturi și alimente recomandate.

Beneficiile sosului de soia pentru sanatate si valorile nutritive

Explorăm proprietățile nutritive și beneficiile pentru sănătate ale sosului de soia, un condiment asiatic popular. De la reglarea tensiunii arteriale la protecția cardiacă și combaterea cancerului, descoperiți cum acest condiment poate fi un aliat de nădejde în menținerea sănătății.

Cele mai satioase alimente pentru o dieta sanatoasa si echilibrata

De la cartofii fierți la fulgii de ovăz, descoperă ce alimente te vor face să te simți sătul mai mult timp și cum să le integreziîn dieta ta zilnică.

Este Stevia rea pentru tine? Ce spun expertii despre acest inlocuitor de zahar

Stevia rămâne populară datorită creșterii diabetului și a cererii pentru indulcitori naturali. Dar care sunt riscurile? Aflați adevărul despre beneficiile și efectele secundare.