Clorofila este energie solară lichidă și un protector natural. Cine are nevoie de ea și de ce?

Clorofila este energie solară lichidă și un protector natural. Cine are nevoie de ea și de ce?

Primim energie și plăcere de la soare. Atunci când ne aflăm sub razele sale, ne simțim mai bine și arătăm mai sănătoși. Cu toate acestea, puțini oameni știu despre existența unei forme „lichefiate” a luminii solare, și anume clorofila.

Mulți oameni asociază conceptul de clorofilă cu lecțiile de biologie din școala primară. Am fost învățați cândva că clorofila este un pigment care se găsește în plantele verzi și este cea care conferă plantelor culoarea verde caracteristică. Dar clorofila nu servește doar pentru a da culori frumoase.

Fără ea, nu ar exista viață vegetală sau animală pe Pământ. Asta deoarece clorofila este esențială pentru fotosinteză, procesul prin care organismele vegetale produc substanțe complexe, cum ar fi zaharurile, din dioxid de carbon și apă, folosind lumina. Ca urmare a acestor reacții chimice, oxigenul este eliberat prin frunze.

Clorofila este energie solară lichidă și un protector natural. Cine are nevoie de ea și de ce?

Efectul clorofilei asupra organismului nostru

Clorofila este numită „sânge verde” deoarece structura sa chimică este foarte asemănătoare cu cea a hemoglobinei, cu diferența că în clorofilă molecula centrală este magneziul, în timp ce în sânge este fierul.

Legumele verzi conțin cea mai multă clorofilă. Mâncându-le, ne gândim adesea că în acest fel ne asigurăm vitaminele și mineralele. Acest lucru este adevărat, dar nu reprezintă întregul adevăr. Consumul de clorofilă este ca o baie de soare pentru organele interne. Pătrunzând în organele și țesuturile noastre, clorofila le curăță și, fiind gardianul sistemului imunitar, poate respinge în mare măsură dușmanii care trăiesc în interiorul nostru – iar aceștia sunt numeroase bacterii patogene, viruși, ciuperci și chiar celule canceroase, a căror prevalență este una dintre principalele cauze ale bolilor noastre .

Clorofila – proprietăți

  • În primul rând, clorofila este implicată în curățarea organismului nostru: elimină germenii și bacteriile care pot provoca boli sau afecțiuni, hrănește țesuturile și reglează pH-ul, ceea ce previne acidifierea organismului.
  • Clorofila conține magneziu, care susține sistemul nervos și face mai ușor să facem față stresului în situații dificile, iar în viața noastră sunt destule.
  • Are excelente proprietăți antioxidante, de detoxifiere, de curățare și antianemice, acționează pentru a întări și proteja sistemul imunitar și susține procesele de reparare a rănilor și a țesuturilor.
  • Clorofila încetinește îmbătrânirea organismului și prelungește ciclul de viață al celulelor.
  • Este un aliat util împotriva bolilor inflamatorii intestinale, deoarece susține procesul digestiv și dezvoltarea florei bacteriene din intestine.
  • Acționează ca un deodorant natural pentru corp – elimină respirația urât mirosul urât și mirosul corporal.
Clorofila este energie solară lichidă și un protector natural. Cine are nevoie de ea și de ce?

Cine beneficiază de clorofilă?

  • Clorofila este necesară pentru persoanele care nu primesc suficientă lumină solară, care sunt în mod constant stresate și suprasolicitate.
  • Este indicată mai ales pentru cei care aderă la o dietă dezechilibrată, săracă în fructe și legume, persoane cu deficit de vitamine și minerale în alimentație.
  • Clorofila este necesară persoanelor expuse la stres, la riscul de a dezvolta ateroscleroză, fumătorilor, precum și celor care au contact cu substanțe periculoase la locul de muncă.
  • Persoanele care iau multe medicamente și sunt astfel susceptibile la multe efecte secundare ar trebui să o includă în dieta lor datorită proprietăților sale antimutagenice și anticancerigene.

Unde se găsește clorofila?

Deoarece clorofila este un pigment verde, puteți recunoaște cu ușurință plantele care conțin doze mari de clorofilă – acestea au frunze de culoare verde închis. Cu cât culoarea frunzelor este mai închisă, cu atât mai multă clorofilă conțin.

Sursele abundente ale acestei substanțe sunt legumele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, pătrunjelul, țelina, cresonul, ierburile, varza, rucola. Așadar, alege orice legume cu frunze proaspete și include-le în dieta ta.

Legumele conțin, de asemenea, clorofilă: fasolea verde și prazul conțin aproximativ 8 mg de clorofilă pe pahar. Puțin mai puțin, aproximativ 5 mg, conține mazărea verde zahăr. Clorofila se găsește, de asemenea, în varza chinezească, ardeii verzi, varza de Bruxelles, broccoli, sparanghelul, dovleceii și castraveții. Dintre fructe, ies în evidență merele verzi, kiwi și pepenii.

Clorofila este energie solară lichidă și un protector natural. Cine are nevoie de ea și de ce?

Acordați o atenție deosebită acestor produse:

Spanacul – conține o doză puternică de clorofilă. Este atât de multă încât ascunde complet pigmentul portocaliu (beta-caroten), prezent și aici în doze mari. O cană de frunze de spanac crude conține aproximativ 25 mg de clorofilă.

O mulțime de pigment verde se găsește, de asemenea, în creson și pătrunjel. Le puteți cultiva atât pe pervazul ferestrei din bucătărie, cât și pe balcon sau în grădină, astfel încât să nu rămâneți niciodată fără ele.

O altă sursă de clorofilă sunt algele verzi. Le puteți include în alimentația dvs. sub formă de supă miso, de exemplu.

În mod ideal, pentru a obține cantitatea potrivită de clorofilă în organism, trebuie să consumați legume crude sau insuficient gătite. Chiar și broccoli crud, tăiat în felii subțiri și asezonat cu ulei de măsline extravirgin, sare și lămâie, este delicios și mai ușor de digerat.

Frunzele, legumele și fructele care conțin clorofilă sunt foarte sănătoase și gustoase sub formă de sucuri proaspăt stoarse.

Cum se face clorofila de băut acasă?

organicsfood.ro

Vă puteți face propria clorofilă de băut. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să pregătiți un delicios smoothie verde. Tot ce ai nevoie este un blender bun, câteva ierburi, legume și fructe.

Ingrediente:

  • o mână de spanac
  • o mână de rucola
  • puțină varză tocată mărunt
  • un pahar de apă
  • Banană, măr, mango sau pară (în funcție de dorința și gustul tău).

Amestecați produsele într-un blender.

Totul este gata!

Clorofila este energie solară lichidă și un protector natural. Cine are nevoie de ea și de ce?

Primăvara este cel mai bun început pentru a intra în organism cu verdeață proaspătă și tânără și pentru a-l satura cu clorofilă.

Cât de multă verdeață este în dieta ta zilnică?

Articole similare:

De ce insulina este cunoscută ca hormonul obezității și cum ne poate ajuta să slăbim?
Apa carbogazoasă vs. Apa plată: Ce trebuie să știi înainte de a bea
Cosul Meu
Wishlist
Recent Vizualizate
Categorii
Organics Health