Oboseala este un strigăt de ajutor din partea ficatului

Oboseala este un strigăt de ajutor din partea ficatului

Oboseala este un strigăt de ajutor din partea ficatului

Suferiți de oboseală, lipsă de concentrare, uitare și insomnie? Este posibil ca ficatul dumneavoastră să fie supraîncărcat. Ficatul este cel mai important organ de detoxifiere al nostru: este în același timp un depozit, un filtru, un coș de gunoi și o uzină de reciclare și îndeplinește peste 500 de funcții vitale.

Ficatul primește puțină atenție, dar este unul dintre cele mai importante organe ale corpului. De foarte multe ori, atunci când problemele de sănătate sunt puse pe seama glandei tiroide, a inimii, a intestinelor sau a genelor, este vorba de un ficat suprasolicitat. Funcționarea optimă a ficatului este esențială pentru inimă, creier, sistemul imunitar, piele și tractul digestiv. Este, de asemenea, responsabil pentru cât de tânăr arăți și te simți, cât de limpede îți este mintea, dacă ești fericit și dacă ești împăcat cu tine însuți. Ficatul ia, de asemenea, decizii privind echilibrarea nivelului de zahăr din sânge și eventuala pierdere în greutate.

Ficatul: cel mai mare organ metabolic al nostru

Aproape tot ceea ce se creează și se descompune, se stochează și se reglează în corpul nostru are loc în ficat, cel mai mare organ metabolic al nostru. Trei milioane de celule hepatice realizează peste 500 de procese biochimice. Acesta distribuie grăsimile, produce și depozitează proteine, este responsabil pentru stocarea glucozei și a glicogenului (carbohidrați), transportă vitamine și minerale și descompune poluanții.

Oboseala este un strigăt de ajutor din partea ficatului

În prezent, ficatul este adesea pus la încercare și suprasolicitat de deshidratarea cronică, antibioticele, medicamentele, pesticidele, fungicidele, detergenții, solvenții, deșeurile virale și bacteriene și excesul de grăsime datorat unei alimentații necorespunzătoare.

Dacă ficatul își pierde capacitatea de regenerare, sănătatea are de suferit. Cu toate acestea, nu simțim supraîncărcarea ficatului ca pe o durere – ficatul nu doare, ceea ce face ca bolile hepatice să fie atât de insidioase.

Simptomele unui ficat supraîncărcat

Atunci când ficatul este suprasolicitat, poate provoca oboseală, ceață cerebrală, oboseală, creștere în greutate, iritabilitate, tensiune arterială ridicată, acnee, balonare și constipație. Astfel de simptome sunt comune în zilele noastre și, de obicei, nici măcar nu sunt considerate semne ale unei boli hepatice subiacente. De fapt, acesta este un apel la ajutor din partea organului!

Grăsimile nesănătoase și consumul excesiv de alcool sunt deosebit de dăunătoare pentru ficat. Din ce în ce mai multe persoane supraponderale suferă de boala ficatului gras. Ceea ce poate fi plăcut este că ficatul are puteri enorme de autovindecare și regenerare. Împreună cu pierderea în greutate, o activitate fizică suficientă și o dietă sănătoasă, folosind produse naturale, veți ușura semnificativ ficatul.

Oboseala este un strigăt de ajutor din partea ficatului

Ce îi place ficatului nostru?

1. Iubește foarte mult căldura și răspunde cu recunoștință la ea. Căldura dilată canalele și permite ca bila groasă să fie excretată cu ușurință.

2. Iubește sucurile care vin cu legume proaspete: castraveți, morcovi, sfeclă roșie. Acestea diluează bila și îi îmbunătățesc compoziția. Reacționează la sfeclă cu o bucurie intensă și îndeamnă la curățare, așa că este mai bine să mănânci sfeclă împreună cu alte legume.

3. Iubește alimentele care o ajută la detoxifiere: legume crucifere (broccoli, varză albă și conopidă), ceapă, usturoi, avocado, grapefruit. Multe alimente cu gusturi amare și picante care accelerează metabolismul, ierburile proaspete și condimentele sunt, de asemenea, bune pentru ficat.

Oboseala este un strigăt de ajutor din partea ficatului

4. Masaj ușor. Ei bine, cui nu-i place masajul de relaxare? Acestea sunt exerciții plăcute și benefice care îmbunătățesc fluxul sanguin și ameliorează tensiunea.

5. Apă. Beți cât mai multă apă plată pentru că ajută la detoxifierea ficatului și umple stomacul în același timp.

Ce nu-i place ficatului?

1. Ficatului nu-i plac cantitățile mari de alimente prăjite, grase, făinoase, lactate: acestea îngroașă bila și devine dificil să o împingă mai departe de-a lungul canalelor.

2. Nu-i place când totul în jur este tensionat și nu există o nutriție sau o curățare adecvată. Stagnarea limfei și a diafragmei duce la afectarea funcției hepatice.

3. Stresul, furia, iritarea și, în general, tot felul de emoții negative sunt, de asemenea, toxice pentru ficat. Acest lucru este de înțeles: stomacul, vezica biliară și duodenul au spasme în astfel de momente și nu permit bilei să iasă – ficatul se încordează, se mărește și reduce producția de bilă.

organicsfood.ro
Oboseala este un strigăt de ajutor din partea ficatului

4. Nu-i place constipația. Există riscul ca bila cu toxine să rămână în intestine și să se întoarcă în sânge, iar ficatul pur și simplu tolerează și acumulează totul în el însuși.

Ficatul, bineînțeles, este totuși un muncitor harnic. Va încerca să vă protejeze de tot felul de prejudicii aduse ultimei sale celule sănătoase.

Ce sunteți dispus să faceți pentru a vă menține ficatul sănătos?

Articole similare:

Hoții de nutrienți: alimente și obiceiuri care ne golesc de vitalitate
Ar trebui să evitați cartofii? Tot ce trebuie să știi despre această legumă 
Cosul Meu
Wishlist
Recent Vizualizate
Categorii
Organics Health