Top 10 diete căutate pe Google în 2023: Benefice sau dăunătoare?

Top 10 diete căutate pe Google în 2023: Benefice sau dăunătoare?

Dintre cele mai populare diete, conform Google, nu toate s-au dovedit a fi benefice pentru sănătate și pierderea în greutate.

Comparativ cu anii precedenți, lista primelor 10 diete cele mai căutate pe Google s-a schimbat. Astăzi, nutriționiștii au evidențiat primele zece sisteme alimentare și diete care au dominat căutările oamenilor.

Experții au fost dezamăgiți de cele care s-au dovedit a fi populare, nu toate sunt sănătoase, deși sunt populare în rândul pacienților. Specialiștii speră că cele mai multe dintre aceste diete au fost pur și simplu studiate, analizându-se compoziția și cantitatea de proteine, sau grăsimi, dar nu au fost folosite în practică. Dar de ce sunt medicii atât de hotărâți?

Dieta keto: liderul topului 10

În anii trecuți, această dietă se afla pe locurile 4-6 în listă, dar anul acesta a urcat pe primul loc. Spre disperarea nutriționiștilor, acest lucru nu face decât să arate că popularitatea dietei keto continuă să crească, și iată care este problema: dieta keto este foarte bogată în grăsimi, conține o cantitate destul de mare de proteine și foarte puțini carbohidrați.

Există destul de multe studii despre dieta keto și, deși există recenzii pozitive în comunitatea științifică, în general rezultatele sunt încă inconsistente. O dietă bogată în grăsimi saturate rămâne asociată cu un risc crescut de boli de inimă.

În plus, creșterea cantității de corpuri cetonice din plasma sanguină care este cauzată de reducerea carbohidraților este un impact destul de serios asupra sănătății. Efectele secundare ale dietei nu sunt neobișnuite, incluzând urinarea crescută, respirația urât mirositoare, oboseala, vărsăturile și confuzia. Dieteticienii sunt alarmați de acest lucru.

Top 10 diete căutate pe Google în 2023: Benefice sau dăunătoare?
Top 10 diete căutate pe Google în 2023: Benefice sau dăunătoare? 8

Dieta Dubrow

Este o dietă creată de vedetele de la Realitatea TV Heather Dubrow din The Real Housewives of Orange County și de soțul ei, Dr. Terry Dubrow, chirurg plastician din Newport Beach și vedetă a filmului Spoiled. Merită să ne întrebăm de la bun început dacă această dietă este eficientă și sigură sau dacă sistemul este popular în detrimentul creatorilor săi?

Citeste si...
Dieta în pancreatita cronică: cum să vă ajustați dieta?

Dieta Dubrow, care constă practic într-un post parțial cu trei faze diferite și multe reguli, pune în centrul ei restricția calorică mai degrabă decât un aport rațional de grăsimi, componente ale carbohidraților și proteine. Până în prezent, nu este clar din punct de vedere științific dacă postul intermitent este eficient în obținerea unei pierderi în greutate pe termen lung. Ceea ce este clar este că orice dietă de post care restricționează proteinele sau orice alte componente poate fi dăunătoare pentru sănătatea multor persoane, în special a celor cu boli cronice.

Dieta Noom: îți controlezi alimentația contra cost

Noom Coach este o aplicație concepută pentru a fi un “dietetician” personal pentru pierderea în greutate. Ea oferă în prezent două programe de 16 săptămâni: greutate sănătoasă și prevenirea diabetului, contra unei taxe lunare.

Compania susține că utilizatorii săi pierd în medie 8-9 kg în 16 săptămâni, ceea ce este foarte plăcut, deoarece se crede că o pierdere ușoară în greutate este cheia unei sănătăți mai bune. Noom susține că folosește tehnici de intervenție asupra stilului de viață și ajustări nutriționale pentru a-i ajuta pe participanți să își atingă obiectivele.

Top 10 diete căutate pe Google în 2023: Benefice sau dăunătoare?
Top 10 diete căutate pe Google în 2023: Benefice sau dăunătoare? 9

Aplicația monitorizează și analizează nutriția, vă reamintește că este nevoie de un antrenament, apoi analizează rezultatele. Cu toate acestea, este posibil ca aplicația să nu fie eficientă în cazul unor persoane, mai ales dacă excesul de greutate nu este legat de o dietă nesănătoasă, ci este cauzat de probleme de schimb endocrin în organism.

Dieta carnivoră: consumul de proteine animale

Promovată de Dr. Sean Baker, un chirurg ortoped și pasionat de fitness a cărui licență medicală a fost revocată în 2017, principalul principiu al dietei este: doar carne.

Dieta a fost numită o versiune extremă a dietei keto și o versiune și mai extremă a dietei paleo, în care toate pariurile sunt anulate în ceea ce privește proteinele animale. Desigur, nimeni nu susține că proteinele animale sunt necesare, dar nu ar trebui să renunți nici la fructe și legume.

Citeste si...
Îmbătrânirea la bărbați vs îmbătrânirea la femei

Acestea sunt pline de antioxidanți, vitamine și minerale pentru a preveni bolile de inimă, anumite tipuri de cancer și pentru a reduce riscul de accident vascular cerebral, aceste constatări se bazează pe ani de cercetări științifice. Prin urmare, trecerea doar la proteinele animale pentru a pierde în greutate și pentru a vă îmbunătăți sănătatea este irațională.

Top 10 diete căutate pe Google în 2023: Benefice sau dăunătoare?
Top 10 diete căutate pe Google în 2023: Benefice sau dăunătoare? 10

Dieta mediteraneană: beneficii reale pentru sănătate!

Nutriționiștii sunt încântați de faptul că dieta mediteraneană a trecut de pe locul 10 în anii precedenți pe locul 5 în acest an. Un model alimentar care a fost evaluat de experți din întreaga lume și care a demonstrat un impact pozitiv asupra sănătății.

organicsfood.ro

Acesta încurajează consumul de ulei de măsline, leguminoase, cereale integrale (sunt permise și pastele), fructe, legume, pește și produse lactate. Un consum moderat de vin bun este, de asemenea, acceptabil. Există dovezi științifice solide că acest tip de dietă reduce riscul de boli de inimă și are un impact pozitiv asupra sănătății.

Dar, ca să fim preciși, nu este o dietă în sensul deplin al cuvântului – este o dietă sănătoasă care trebuie urmată întotdeauna, nu ocazional.

Dieta Optavia: săracă în calorii și grăsimi

Noua dietă Optavia este, în esență, o reîncarnare a dietei Medifast, populară anterior în SUA și Europa. Aceasta presupune colaborarea cu un antrenor care are ca scop să ajute persoanele care urmează dieta să își atingă obiectivele și care primește, de asemenea, un comision din vânzarea de produse.

Top 10 diete căutate pe Google în 2023: Benefice sau dăunătoare?
Top 10 diete căutate pe Google în 2023: Benefice sau dăunătoare? 11

Dieta oferă trei planuri care includ “combustibil nutritiv” (alimente ambalate care trebuie cumpărate) și mese slabe și vegetale (mese compuse din carne, legume, inclusiv grăsimi sănătoase). Planurile de masă se bazează pe 800 până la 1.000 de calorii, astfel încât oamenii slăbesc mai ales prin înfometare.

Citeste si...
7 beneficii incredibile ale semințelor de rodie, plus cum se deschid

Dieta doctorului Gundry: este bună pentru tine?

Dieta se bazează pe ideea că lectinele (proteine vegetale) din alimentație pot provoca inflamații sau alte reacții dăunătoare în organism, ceea ce poate face foarte dificilă obținerea unei pierderi în greutate.

Lectinele sunt substanțe care protejează plantele de insecte și animale și se leagă de carbohidrați în general, în special de zaharuri, atunci când sunt digerate de organism. Dieta include trei etape, care par a fi destul de stricte. De exemplu, în prima etapă se recomandă evitarea cerealelor, a legumelor cu amidon, a fructelor și a zahărului.

Experții pun sub semnul întrebării această dietă, care presupune eliminarea unor grupe de alimente. Deși există unele cercetări care susțin o legătură între lectine și unele boli autoimune, în prezent nu există suficiente dovezi care să garanteze beneficiile pentru sănătate și pierderea în greutate.

Top 10 diete căutate pe Google în 2023: Benefice sau dăunătoare?
Top 10 diete căutate pe Google în 2023: Benefice sau dăunătoare? 12

Dieta de post și postul intermitent

Există multe variante de diete de post disponibile în prezent. Ceea ce au în comun toate dietele de post este o restricție drastică a caloriilor. Ca și în cazul multor altora, există studii care demonstrează beneficiile postului intermitent, dar acestea nu sunt definitive. Nutriționiștii sfătuiesc să fie critici față de astfel de diete, mai ales dacă scopul este pierderea în greutate pe termen lung.

Dieta săracă în carbohidrați (cu conținut scăzut de FODMAP)

Dieta cu conținut scăzut de FODMAP este inclusă în lista liderilor, deoarece tot mai multe dovezi științifice susțin beneficiile acesteia pentru persoanele cu sindrom de colon iritabil. FODMAP-urile sunt un grup de compuși de carbohidrați, iar la unele persoane aceste tipuri particulare de carbohidrați (dar nu toate) pot provoca tulburări gastrointestinale.

Atunci când persoanele cu SII elimină FODMAP-urile din dieta lor, se simt adesea mult mai bine. Este important de înțeles – aceasta nu este o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați și este, de asemenea, dificil de implementat. Dacă organismul dumneavoastră nu este sensibil la alimentele FODMAP, nu există absolut niciun motiv pentru a începe această dietă. Ea nu dă o pierdere pronunțată în greutate, ci doar îmbunătățește sănătatea unor persoane cu sindromul colonului iritabil.

Citeste si...
Ce să mănânci dacă este greu de mestecat?
Top 10 diete căutate pe Google în 2023: Benefice sau dăunătoare?
Top 10 diete căutate pe Google în 2023: Benefice sau dăunătoare? 13

Dieta ciobanului: grăsimile “vindecătoare”

Dieta ciobanului a fost clasată anterior pe locul 8, dar acum a urcat pe locul 10. Ea se bazează pe recomandările Bibliei și indică alimentele care ar trebui și care nu ar trebui consumate. Se referă la “grăsimi vindecătoare” și “grăsimi sfinte” care se presupune că transformă organismul într-o mașină de ars grăsimi.

Dar nu există absolut nicio dovadă științifică care să susțină aceste afirmații. Dieta poate fi cumpărată doar online, sub forma unei enciclopedii în mai multe volume, dar comercianții cu amănuntul oferă multe reduceri. Dar până acum nu au fost găsite comentarii entuziaste despre pierderea kilogramelor promise.

Legături web despre cele mai populare 10 diete Google din 2023:

Nu uita!

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.

Articole similare:

10 semne că ai o toxiinfecție alimentară: Ce trebuie să știi vara
Stilul de viață sedentar: cum poți slăbi stând la birou și de ce este nevoie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cosul Meu
Wishlist
Recent Vizualizate
Compara Produse (0 Produse)
Compara Produs
Compara Produs
Compara Produs
Compara Produs
Categorii
Organics Health