14.5 C
București

20 de bauturi care iti pot transforma sanatatea

Date:

Share post:

Sanatatea este cea mai de pret comoara pe care o avem. Cu totii ne dorim sa traim o viata lunga si fericita, lipsita de boli si dureri. Chiar daca facem sport, mancam sanatos si incercam sa avem grija de noi, uneori putem avea nevoie de un impuls in plus pentru a ne mentine sanatosi. Exista anumite bauturi care pot face minuni pentru organismul nostru si ne pot ajuta sa prevenim sau chiar sa tratam diferite afectiuni. Va invit sa descoperiti care sunt aceste 20 de bauturi miraculoase care va pot transforma sanatatea!

Știm cu totii ca bauturile zaharoase si gazoase pot face ravagii asupra sanatatii noastre si ca acestea se gasesc peste tot. De la reclamele TV care promoveaza sucurile dietetice la meniul ispititor care ne este prezentat la restaurantul nostru preferat, bauturile indulcite artificial se afla peste tot. Vestea buna este ca exista bauturi sanatoase, chiar daca optiunile de bauturi sanatoase pot parea limitate.

Din fericire, exista mult mai multe bauturi sanatoase din care puteti alege decat ati putea crede – astfel incat sa nu va abateti de la obiectivele dvs. de sanatate. Aceste bauturi nu numai ca va pot face mari favoruri sanatatii, dar va pot condimenta paleta, astfel incat sa nu va plictisiti si sa nu aruncati prosopul pentru a trai un stil de viata mai sanatos.

Deci, care sunt cele mai bune 20 de bauturi sanatoase din jur si ce le face atat de sanatoase?

Cuprins

Beneficii

1. Ajutor digestiv

Atunci cand beti bauturi sanatoase, obtineti mai multa valoare nutritiva, deoarece acestea sunt in forma lor lichida, ceea ce va faciliteaza digerarea si absorbtia nutrientilor. Stomacul dvs. nu va trebui sa lucreze atat de mult pentru a descompune alimentele si a extrage substantele nutritive de care aveti nevoie. Lichidele sar peste procesul de mestecare, iar bautura ajunge mai repede in sistemul tau digestiv.

Bauturile probiotice sunt bauturi care au trecut prin procesul de fermentare. Bacteriile sanatoase care se gasesc in intestinul dumneavoastra se hranesc cu amidonul si zaharul din bautura, producand acid lactic. A fost demonstrat ca fermentarea pastreaza nutrientii, inclusiv vitaminele B, enzimele benefice si multe tulpini de bacterii, in timp ce descompune bautura intr-o forma usor de digerat.

2. Refaceti vitaminele si mineralele

Desi consumul de apa curata si pura singura este excelent in majoritatea cazurilor, aceasta nu contine niveluri ridicate de electroliti si minerale pentru a reface ceea ce s-a pierdut in perioadele de boala si de exercitii fizice intense. Deoarece bauturile sanatoase si bauturile cu electroliti sunt in stare lichida, acestea pot fi usor de digerat, ceea ce face ca electrolitii si vitaminele sa fie usor accesibile pentru a ajuta la evitarea dezechilibrului electrolitic.

Bauturile sanatoase, cum ar fi apa de nuca de cocos, pot fi utile ca terapie de rehidratare orala, inlocuind pierderea de lichide la pacientii care sufera de deshidratare severa. Cu proprietati antioxidante ridicate, apa de cocos pot sa neutralizeze radicalii liberi rezultati in urma unor ore lungi de exercitii fizice.

3. Ingrijirea pielii

Bauturile sanatoase cu o cantitate mare de vitamina C, cum ar fi apa cu lamaie, au cantitati uriase de antioxidanti. In studii recente, vitamina C a fost gasita ca fiind cel mai abundent antioxidant din pielea umana, protejand pielea de stresul oxidativ cauzat de radicalii liberi.

Vitamina C este esentiala pentru sinteza colagenului, servind ca un cofactor pentru enzimele responsabile de reticulare si stabilizarea moleculelor de colagen. Proprietatile antiinflamatorii ale vitaminei C din bauturile sanatoase pot ajuta in cazul unor afectiuni precum acneea si rozaceea. De asemenea, poate promova vindecarea ranilor si poate preveni hiperpigmentarea post-inflamatorie.

4. Dinti si gingii sanatoase

Oamenilor le lipseste enzima L-glucono-gamma lactona oxidaza necesara pentru sinteza corecta a vitaminei C; prin urmare, ei trebuie sa o dobandeasca din surse naturale, cum ar fi bauturile sanatoase care contin citrice, legume cu frunze verzi, capsuni, papaya si broccoli. In mod traditional, alimentele si bauturile cu vitamina C erau transportate de marinari in calatoriile lungi pentru a evita scorbutul, o boala a sangerarii gingiilor.

Consumul regulat de ceai verde va poate ajuta la obiectivul dvs. in a avea dinti si gingii sanatoase. Cercetarile arata ca ceaiul verde poate promova sanatatea parodontala prin prevenirea pierderii osoase, prin limitarea cresterii bacteriilor asociate cu boala parodontala si prin reducerea inflamatiei. Efectele de prevenire parodontala ale ceaiului verde au fost atribuite unui antioxidant numit catehina. Catechina poate ajuta, de asemenea, la inhibarea bacteriilor producatoare de acid care provoaca carii dentare.

Citeste si...
5 Smoothie-uri sănătoase pentru curățarea colonului

5. Detoxifiere

Cum sa va detoxifiati corpul? Bauturile sanatoase sunt o modalitate excelenta de a va simti si de a arata mai sanatos, deoarece va curata organismul de toxinele daunatoare. Bauturile sanatoase sunt pline de ingrediente puternice de curatare a ficatului, antiinflamatoare si antioxidante cunoscute pentru a energiza si intineri.

Ierburile, cum ar fi papadia, lamaia si frunza de urzica, au componente amare volatile ridicate, izoland toxinele din organism si eliminandu-le. Amaretii digestivi ajuta, de asemenea, la sa stimuleze sucurile gastrice pentru a favoriza o mai buna digestie, absorbtie si transport al toxinelor.

organicsfood.ro

Top 20 bauturi sanatoase

bauturi sanatoase
bauturi sanatoase

1. Apa cu lamaie

Apa de lamaie ofera mai mult decat mirosuri placute si o aroma acra. Fructul galben stralucitor vine cu potentiale utilizari, de la curatarea si parfumarea casei pana la imbunatatirea sanatatii. Adaugati aroma la apa dumneavoastra, ajutati afectiunile pielii, imbunatatiti parul sau adaugati ani la viata noastra utilizand beneficiile lamailor.

Desigur, lamaile sunt cunoscute pentru ca au cantitati mari de vitamina C, o singura lamaie oferindu-va aproximativ 51% pentru a va satisface nevoile zilnice de vitamina C.

2. Suc de afine

Majoritatea oamenilor se gandesc la afine ca la un adaos delicios la sarbatorile de sarbatori sub forma de suc de afine, sosuri, umplutura si decoratiuni. Merisoarele sunt bogate in materiale care promoveaza sanatatea si care sunt esentiale pentru bunastarea generala.

Se stie ca acestea stocheaza constituenti care protejeaza impotriva cancerului si a bolilor cardiovasculare, si asta nu este nici macar jumatate din ceea ce sunt capabile sa faca afinele. Ele pot imbunatati stresul oxidativ, inflamatia si activitatea de aderenta antibacteriana urinara pentru a preveni infectia tractului urinar.

3. Ceaiul verde

Ceaiul este a doua cea mai raspandita bautura din lume, dupa apa. Se pare ca ceaiul verde obtinut din frunze nefermentate contine cel mai mare continut de antioxidanti puternici numiti polifenoli, ceea ce il face una dintre cele mai sanatoase bauturi de top.

Antioxidantii sunt molecule care lupta impotriva radicalilor liberi, care sunt compusi care dauneaza celulelor si care deterioreaza ADN-ul si chiar provoaca moartea celulelor. Cercetarile arata ca radicalii liberi contribuie la procesul de imbatranire, precum si la dezvoltarea unui numar de afectiuni medicale, inclusiv cancerul si bolile cardiovasculare.

4. Ceai de papadie

Ceaiul de papadie este aproape de varful listei de bauturi sanatoase, datorita in parte si locului sau printre cele mai bune bauturi de detoxifiere. Papadiile sunt peste tot, prezente vizibil in cea mai mare parte a anului. Ele fac ca solul sa fie sanatos prin refacerea sanatatii sale minerale in solul saracit.

Frunza de papadie este utilizata pentru artrita, guta, dureri de cap gastrice, edeme si afectiuni ale pielii – in plus, este excelent pentru detoxifiere datorita actiunii sale asupra ficatului. Intreaga planta, in special radacinile, se prajeste si poate fi folosita ca inlocuitor al cafelei. Continutul ridicat de inulina, mai ales in sezonul de toamna, face din radacina de papadie o buna sursa de hrana pentru bacteriile intestinale benefice.

5. Ceai de frunze de urzica

Daca ati iesit vreodata afara pentru a culege din greseala frunze de urzica cu mainile goale, stiti ca va simtiti ca si cum ati fi atacat de un grup de albine furioase. Ouch! In ciuda faptului ca este dureroasa la atingere, aceasta planta subestimata este o putere de beneficii.

Urzica este benefica ca tonic hepatic si intineritor. Are efecte de sustinere a circulatiei, a sistemului imunitar, a tractului urinar, a sistemului nervos, a tractului respirator, a tractului digestiv si a sistemului endocrin. Continutul sau ridicat de magneziu poate fi motivul pentru care ceaiul de urzica are capacitatea de a reduce crampele la picioare si menstruale.

6. Ceai de turmeric

Turmericul a crescut rapid in popularitate in intreaga lume, in special reteta de ceai de turmeric “lapte de aur”. Curcumina este unul dintre principalii constituenti activi din turmeric care ii confera beneficiile sale. Acesta este in mod obisnuit combinat cu bromelaina sau piper negru pentru o absorbtie sporita si proprietati antiinflamatorii.

Turmericul a fost folosit de mult timp in medicina chineza si indiana ca agent anticancerigen, protejand impotriva unei mari varietati de afectiuni, inclusiv boala Alzheimer, durerile de dinti, artrita reumatoida, entorsele si ranile.

Citeste si...
Faina de cocos: Beneficii, utilizări și reguli de consum pentru o alimentație sănătoasă

7. Ceai de frunze de zmeur rosu

Ceaiul de frunze de zmeura rosie are o istorie indelungata in sanatatea femeilor, in special in timpul sarcinii si al travaliului pentru a ajuta la prevenirea hemoragiei postpartum. Datorita efectelor sale de uscare a taninurilor, frunzele sunt folosite ca apa de gura in amigdalita, diaree, afectiuni ale pielii, abraziuni si infectii ale tractului urinar.

Frunza de zmeur rosu este bogata in substante nutritive, inclusiv vitaminele B, calciu si fier, pe care studiile indica faptul ca poate ajuta la combaterea a tot felul de afectiuni. Datorita beneficiilor nutritiei de zmeura, ceaiul din frunze de zmeura rosie se alatura listei de bauturi sanatoase.

8. Ciocolata calda neagra cruda

Ciocolata calda, o bautura populara si confortabila savurata in timpul sezonului rece, poate face de fapt minuni pentru sanatatea ta – daca ai ales ciocolata potrivita, desigur.

Ciocolata neagra contine triptofan, care este un aminoacid precursor al serotoninei, neurotransmitatorul responsabil pentru a avea o dispozitie pozitiva si a te simti fericit. Reducerea tensiunii arteriale, a colesterolului si imbunatatirea sensibilitatii la insulina, toate au fost asociate cu acest deliciu gustos.

9. Suc de pepene verde

Pepenele rosu este o sursa naturala de cei mai puternici antioxidanti. Poate ca nici un alt fruct nu este la fel de crocant, insetat si hidratant ca pepenele rosu. Acesta ofera o portie buna de vitamina C si vitamina A, in special prin concentratia sa de betacaroten.

Frumoasa culoare rosie este o sursa de un antioxidant puternic de caroten, cunoscut sub numele de licopen, care poate ajuta la reducerea riscului de cancer de prostata. In mod surprinzator, pepenele rosu contine o concentratie mai mare de licopen decat orice alt fruct sau leguma cunoscuta.

10. Suc de patrunjel

Patrunjelul este o planta mediteraneana destul de mica, care lasa o prezentare frumoasa in farfurie. Consumul de suc de patrunjel poate scadea riscul de cancer, cum ar fi cancerul de san, de prostata si de piele. Cantitatea mare de bioflavonoide, cunoscute sub numele de apigenina, il face sa fie o planta puternic antioxidanta si antiinflamatoare.

Folatul din patrunjel incurajeaza sanatatea cardiovasculara prin reducerea homocisteinei proinflamatoare, iar patrunjelul ofera protectie de la o selectie extinsa de afectiuni, inclusiv astm, ateroscleroza, diabet, cancer de colon si multe altele.

11. Suc de afine

Afinele sunt o alegere excelenta pentru a le adauga la dieta dvs. deoarece nu numai ca au un gust grozav, dar au si cea mai mare capacitate antioxidanta dintre toate fructele proaspete. Bauturile de afine imbunatatesc controlul glucozei si scad colesterolul din sange, reducand riscul de boli de inima si diabet mai tarziu in viata. Antocianina, un antioxidant care se gaseste in afine, este un intaritor imunitar si un agent antibacterian foarte eficient pentru a preveni infectiile.

Afinele sunt surprinzator de bogate in fier, iar continutul lor de vitamina C ar fi: imbunatateste vederea nocturna, ajuta la formarea colagenului si mentine gingiile sanatoase. Un pumn de afine consta in aportul zilnic recomandat de fibre pentru a va ajuta sa va mentineti organismul regulat, iar manganul ajuta la dezvoltarea oaselor si transforma carbohidratii si grasimile in energie.

12. Suc de cirese amare

Sucul de cirese amare este o bautura sanatoasa la moda si contine niveluri ridicate de substante fitochimice, inclusiv melatonina, un hormon important in reglarea ciclului de somn.

Ciresele sunt, de asemenea, o sursa excelenta de compusi fenolici, cunoscuti pentru activitatea lor antiinflamatorie si antioxidanta. Compusii fenolici pot avea un efect protector fata de leziunile si durerile musculare inainte si in timpul exercitiilor fizice intense.

13. Bautura din melasa de pastai negre

Melasa Blackstrap are o lunga traditie ca aliment sanatos si remediu pentru tot felul de afectiuni, cunoscuta pentru ca are o cantitate scazuta de zahar si un continut ridicat de nutrienti. Bautura din melasa de pastai negre este o sursa buna de calciu, cupru, magneziu, mangan si potasiu.

Amestecarea unei linguri in apa cu lamaie asigura 70 la suta din necesarul zilnic de fier, ceea ce o face cea mai mare sursa vegetala de fier disponibila. De asemenea, contine o cantitate mica de seleniu, mineral care lupta impotriva cancerului, si este un indulcitor complet delicios si dens in nutrienti. Cautati melasa neagra de pastai nesulfurata din zahar organic.

Citeste si...
Cele 10 elemente de bază ale unei alimentații sănătoase - este ușor să mănânci bine

14. Apa de nuca de cocos

Este apa de cocos buna pentru tine? Da, motiv pentru care se regaseste in aceasta lista de bauturi sanatoase. Este bogata in carbohidrati, clorura, potasiu si sodiu si este vazuta ca o bautura hidratanta de alegere in diverse parti ale lumii.

Au existat, de asemenea, unele cercetari interesante cu privire la continutul de citochinina al apei de cocos, care in viitor ar putea arata unele proprietati anticancerigene. Citochininele sunt hormoni vegetali naturali care pot ajuta la reducerea cresterii celulelor canceroase, desi sunt necesare mai multe cercetari in acest moment.

15. Kefir

Kefirul este o bautura probiotica care ofera acele bacterii intestinale sanatoase. Aceasta, impreuna cu alte bauturi probiotice, promoveaza o digestie eficienta prin obtinerea unei flore intestinale sanatoase, luptand impotriva agentilor patogeni si stimuland nivelul de energie. Bauturile probiotice sunt “predigerate”, deoarece zaharurile din bautura au fost descompuse, ceea ce le face mai usor de digerat, creand mai putina munca pentru pancreasul care secreta sucuri digestive.

Studiile au au aratat ca pot ajuta la ameliorarea simptomelor de constipatie, infectie cu drojdie, diaree, boala Crohn, boala celiaca, sindromul intestinului iritabil, candida si ulcere.

16. Lapte pe baza de plante

Sunteti alergic la laptele de vaca si doriti o alta alegere fara lapte? Optiunile de bauturi pe baza de plante, cum ar fi laptele de migdale, de nuca de cocos, de canepa, de ovaz, de quinoa si de orez, ar putea fi pentru dumneavoastra. Laptele de migdale are mai multa vitamina E, deoarece este facut din migdale macinate. Laptele de canepa, facut din seminte de canepa macinate, inmuiate si apa, ofera o cantitate semnificativa de acizi grasi omega-6 si omega-3 si proteine.

Laptele de cocos are monolaurina, o molecula responsabila de proprietatile antimicrobiene. Laptele de ovaz este bogat in fibre si fier si, ca si laptele de orez, mai bogat in carbohidrati, astfel incat aceste doua optiuni de lapte vegetal nu sunt cea mai buna optiune pentru cei cu diabet.

Alegeti alternativele de lapte nonlaptear fortificate cu calciu, vitamina D si vitamina B12. Cautati optiuni neindulcite si cu continut redus de zahar si limitati-le pe cele cu o cantitate semnificativa de proteine.

17. Suc de aloe vera

Gelul de aloe vera este folosit pe scara larga in produsele de infrumusetare de ani de zile. De asemenea, sucul de aloe vera este utilizat intern pentru a atenua artrita, constipatia, tusea, diabetul, durerile de cap si ulcerele.

S-a demonstrat ca unul dintre constituenti, aloe-emodin, poseda si potentiale proprietati anticancerigene. Adaugati aloe vera in apa, cu lamaie si indulcitorul organic preferat pentru o bautura racoritoare si gustoasa.

18. Ceai de busuioc sfant

In Ayurvesda, busuiocul sfant, sau tulsi, este cunoscut ca “regina ierburilor” si este recomandat pentru afectiuni precum febra, tusea, artrita, tegumentul inelar si muscaturile de insecte, serpi si scorpioni. Este un adaptogen puternic, adica plante care ajuta mintea si corpul sa faca fata stresului fizic si emotional.

Tulsi previne leziunile la nivelul creierului, rinichilor si ficatului, protejand impotriva leziunilor celulare cauzate de substantele chimice industriale, produsele farmaceutice si pesticidele. In plus fata de protectia impotriva substantelor chimice toxice, busuiocul sfant a fost demonstrat ca sa protejeze si impotriva efectelor daunatoare ale metalelor grele.

19. Bauturi din legume verzi

Legumele cu frunze de culoare verde inchis sunt nutritive, oferind o cantitate mare de vitaminele A, C, E si K. Cantitatea abundenta de antioxidanti numiti carotenoizi protejeaza impotriva deteriorarii celulare si ajuta la prevenirea dezvoltarii multor tipuri de cancer. De asemenea, ele contin o cantitate mare de calciu, fibre, fier, magneziu si potasiu. Important este ca legumele cu frunze inchise la culoare au putini carbohidrati, colesterol si sodiu.

Bauturile verzi cu frunze inchise furnizeaza o cantitate semnificativa de vitamina K, care ajuta la prevenirea inflamatiilor si la protejarea oaselor impotriva osteoporozei. Legumele cu frunze verzi pot fi cea mai buna alegere in ceea ce priveste prevenirea cancerului datorita cantitatilor mari de antioxidanti.

Studiile au au aratat ca consumul a doua-trei portii de frunze verzi inchise la culoare pe saptamana poate contribui la reducerea riscului de aparitie a anumitor tipuri de cancer, in special cel de san, de piele si de stomac. Cantitatea semnificativa de acid folic poate ajuta la prevenirea defectelor congenitale si la imbunatatirea sanatatii cardiovasculare, de asemenea. Folatul este esential pentru repararea si replicarea corecta a ADN-ului si poate contribui la reducerea riscului de cancer de san, de col uterin si pulmonar.

Citeste si...
Cele mai sățioase alimente pentru o dietă sănătoasă și echilibrată

20. Kombucha

La fel ca si chefirul, kombucha este o bautura fermentata care consta in ceai negru si zahar (din diverse surse, inclusiv zahar din trestie de zahar, fructe sau miere). Este folosita ca o bautura functionala, probiotica.

A fost afisata pentru a ajuta la prevenirea bolilor, la sustinerea unui intestin sanatos, la imbunatatirea potentiala a starii mentale, la beneficii pentru plamani, la combaterea bacteriilor, la gestionarea diabetului, la sustinerea sanatatii inimii si la mentinerea unui ficat sanatos.

Bauturi nesanatoase

1. Suc de fructe

Nu va lasati influentati de ambalaje placute ochiului sau de cuvinte ascunse – asigurati-va ca ceea ce cumparati este o afacere adevarata. Atunci cand sucul de fructe este “100% suc de fructe pur”, o portie este egala cu o cana sau opt uncii.

Cu toate acestea, sucurilor de fructe le lipsesc fibrele dietetice, care sunt necesare pentru a ajuta la mentinerea la distanta a nivelului de zahar din sange. In acest caz, cel mai bine este sa incorporati fibre alimentare in plus fata de consumul de sucuri de fructe pentru a preveni varfurile inutile de zahar. Sucurile de fructe etichetate “cocktailuri” sunt bauturi pline de zahar si coloranti artificiali, iar majoritatea sucurilor de fructe sunt pline de aditivi ascunsi si nesanatosi.

2. Bauturi racoritoare

Cand vine vorba de bauturi racoritoare, acestea ocupa primul loc in topul listei de a fi cele mai nesanatoase bauturi existente. Cu tone de zahar si fara nicio valoare nutritiva, sucurile racoritoare va pot pune pe calea cea mai rapida spre ingrasare, supraalimentare, deshidratare si dezvoltarea cariilor dentare.

3. Bauturi pentru sportivi

Atingerea unei bauturi sportive din comert dupa exercitii fizice va poate pune in asteptare obiectivele de pierdere in greutate. Bauturile sportive sunt pline de indulcitori artificiali, zahar si alti aditivi. Apa cu lamaie sau apa de nuca de cocos sunt optiuni mai bune.

4. Bauturi energizante

Bauturile energizante sunt comune in randul studentilor de la facultate pentru a trage o noapte intreaga si pentru a creste concentrarea inainte de examene. Cele mai multe bauturi energizante sunt incarcate cu cofeina si zahar, oferindu-va o scurta explozie de energie, dar in cele din urma va scade rapid nivelul de energie.

Precautii

Daca vi se prescriu medicamente, nu trebuie sa utilizati curcumina sau turmeric fara a discuta mai intai cu furnizorul de servicii medicale. Bauturile cu turmeric pot interfera cu actiunea anticoagulantelor, a medicamentelor pentru diabetici sau a AINS.

Bauturile de papadie trebuie evitate atunci cand se prezinta afectiuni precum obstructia cailor biliare, inflamatia acuta a vezicii biliare, inflamatia gastrointestinala acuta si blocajul intestinal.

Ganduri finale

  • Bauturile nesanatoase poate ca sunt rafturi peste tot in magazinele alimentare si restaurantele preferate, dar bauturile sanatoase sunt in crestere si vin in popularitate, deoarece multi isi asuma un rol activ pentru o sanatate mai buna.
  • Exista o mare varietate de retete de bauturi din frunze verzi intunecate, fructe organice, ceai si ciocolata neagra care nu sunt doar delicioase, ci va ofera beneficii de sanatate gramada.
  • Daca doriti sa va imbunatatiti pielea, sa faceti o detoxifiere, sa va refaceti electrolitii, sa aveti dinti si gingii sanatoase si o digestie mai buna, bauturile sanatoase vor face treaba.
  • Cu exceptia cazului in care faceti sucuri si smoothie-uri pe cont propriu, este important sa va uitati la etichetele cu valoare nutritiva pentru a va asigura ca obtineti majoritatea fructelor si legumelor si ca nu cumparati bauturi pline de zahar si arome artificiale.
  • Daca v-au fost prescrise medicamente, consultati furnizorul de servicii medicale inainte de a consuma unele dintre ingredientele din bauturile sanatoase, deoarece acestea pot interactiona cu medicamentele dumneavoastra.

Nu uita!

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru incercarea de a aplica o reteta, un sfat sau o dieta si nici nu garanteaza ca informatiile furnizate va vor ajuta sau nu va vor dauna personal. Fiti prudenti si consultati intotdeauna un medic sau un nutritionist!

Va multumim ca ati citit! Daca acest articol vi se pare util si interesant, va rugam sa il distribuiti pe retelele de socializare pentru a fi citit si de altii. In acest fel ne ajutati si ne motivati sa scriem mai multe articole interesante.

Mario Benett
Mario Benett
Scriitor independent absolvent a unei facultăți de medicină, un master în sănătate publică si nutriție la NUS Medicine - National University si vastă experiență în domeniul sănătății. În urma formării sale educaționale la Centennial College pentru jurnalism și la Trent University, a descoperit unde se află adevărata sa pasiune - sănătatea. Obiectivul lui este de a ajunge la public cu informații medicale complete și exacte într-un stil ușor de citit și informativ, astfel încât cititorii să poată face alegeri avizate pentru a-și menține sănătatea. A scris articole despre nutriție, medicină sportivă, fizioterapie, cardiologie, radiologie, chirurgie cosmetică, oftalmologie, oncologie, stomatologie, chirurgie, audiologie și alte probleme de sănătate. Colaborează cu succes cu organicsfoods.ro și cu alte platforme din domeniu din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

drmax.ro/
viataverdeviu.ro

Artictiole conexe

Beneficiile consumului de humus asupra sanatatii

Humusul conține proteine, fibre, vitamine și antioxidanți din năut, susan și ulei de măsline. Reduce colesterolul, inflamația și ajută la controlul glicemiei.

Cum ne protejeaza antioxidantii de batranetea timpurie

Antioxidanții sunt esențiali în lupta împotriva îmbătrânirii timpurii. Află cum alimentația joacă un rol vital în protejarea organismului de radicalii liberi și cum flavonoidele, vitaminele și alte substanțe contribuie la sănătatea și frumusețea ta.

Beneficiile uimitoare al uleiului de rechin: Adevar sau mit?

Uleiul de ficat de rechin câștigă teren ca supliment alimentar popular. Bogat în vitamina A, squalene și alchilglicerină, acest ulei oferă beneficii pentru sistemul imunitar, luptă împotriva cancerului și mai mult. Un must-read pentru cei interesați de sănătate și wellness.

Alimentele care curata ficatul: cum poti detoxifia si regenera ficatul printr-o alimentatie adecvata

Detoxifierea si curățarea ficatului prin alimentație: învață cum să îmbunătățești sănătatea hepatică prin dieta corectă. Citește pentru sfaturi și recomandări detaliate.

Beneficiile sucului de sfecla rosie pentru sanatate

În căutarea unor alternative sănătoase și delicioase, sucul de sfeclă roșie a devenit o adevărată revelație în domeniul...

Ce alimente ar trebui sa mananci pentru a preveni pietrele la rinichi si ce ar trebui sa excluzi?

Descoperă ce alimente pot contribui la prevenirea formării pietrelor la rinichi și ce ar trebui să reduci din meniu. O abordare bazată pe știință și beneficii pentru sănătatea ta.

Mango – Beneficii, calorii si valori nutritionale

Explorăm beneficiile caloriile și valorile nutriționale ale mango - un fruct esențial pentru o inimă sănătoasă și imunitate fortificată.

Ce beneficii are patrunjelul pentru organism

Patrunjelul nu este doar un condiment! Află cum acest superaliment este esențial pentru sănătatea ta, de la imunitate până la sănătatea cardiovasculară.