Beneficiile uimitoare al uleiului de rechin: Adevăr sau mit?

Beneficiile uimitoare al uleiului de rechin: Adevăr sau mit?

Există multe suplimente disponibile în farmacii și pe site-urile de sănătate. Un supliment alimentar care conține ulei de ficat de rechin câștigă popularitate. Știm deja multe despre uleiul de pește în general, dar ce este deosebit de bun la uleiul din ficat de rechin și dacă avem nevoie de el?

De unde provine uleiul din ficat de rechin

Uleiul din ficat de rechin se obține din ficatul conservat al unor specii de rechini, cum ar fi rechinul de supă (Galeorhinus zyopterus) și rechinul lămâie (Hypoprion brevirostris), care aparțin familiei Pleuonectidae și genului Selachii. Ficatul este mai întâi extras din pește, curățat și apoi pulverizat.

Apoi se pune într-o cratiță la 80 ºC împreună cu un agent de deshidratare. Uleiul este prelucrat și depozitat pentru deshidratare în vid. În cele din urmă, uleiul este centrifugat pentru a elimina subprodusele și impuritățile. Rezultatul final este un concentrat de grăsime realizat dintr-un amestec de molecule diferite.

De ce este atât de popular uleiul de rechin

Uleiul de rechin are un conținut ridicat de alchilgliceroli. Aceștia sunt analogi ai unor substanțe care se găsesc și în măduva osoasă umană și în laptele matern. Uleiul de ficat de rechin este alcătuit din vitamina A, squalene, acizi grași omega-3 nativi, trigliceride, alcooli grași și esteri glicerici simpli. Această compoziție diversă are efecte biologic active asupra organismului.

Uleiul din ficat de rechin este utilizat ca supliment alimentar pentru întărirea sistemului imunitar și combaterea infecțiilor. Studiile au demonstrat activitatea sa în ceea ce privește efectul asupra patologiilor cardiace, au identificat o acțiune anticancerigenă, antidepresivă, antipsihotică, antiparkinsoniană și un oarecare efect asupra bolii Alzheimer.

Citeste si...
Alimente antiinflamatorii esențiale pentru lupta împotriva reumatismului

Acest ulei nu este solubil în apă, dar poate fi amestecat cu diverse componente grase. Este studiat în mod activ de marii producători de cosmetice, deoarece există anumite efecte pozitive ale acestei substanțe în ceea ce privește pielea.

Istoria utilizării uleiului din ficat de rechin

Această substanță este cunoscută de mult timp de către oameni. Uleiul din ficat de rechin a fost folosit ca agent terapeutic adjuvant pentru persoanele care trăiesc în Suedia și pe coastele Norvegiei de aproximativ sute de ani.

Acesta a fost folosit de mult timp pentru a trata vindecarea rănilor, arsurilor, abraziunilor pielii și ca ajutor în tratarea problemelor respiratorii și pentru menținerea unui sistem digestiv sănătos. În 1950, un tânăr medic suedez a descoperit că extractele de măduvă osoasă accelerează refacerea celulelor albe din sânge după infecții grave. Alchilglicerolii sunt ingredientul activ din extractele de măduvă osoasă, datorită cărora este stimulată funcția imunitară.

Dar efectele uleiului de ficat de rechin de mare adâncime au fost descoperite pentru prima dată la sfârșitul anilor 1800, în Japonia. Un studiu arată că pescarii din Golful Suruga au băut ulei derivat din ficatul de rechin. Consumul zilnic de ulei de rechin le dădea un plus de vigoare și le îmbunătățea sănătatea. Se credea că este un panaceu pentru multe boli. Japonezii credeau că este un tratament eficient pentru constipație și cancer.

Squalene este o componentă care a primit multă atenție

Un chimist expert, pe nume Dr. Mitsumaro Tsujimoto, a descoperit în 1906 că sătenii extrăgeau ulei din ficatul de rechin, numit squalene deoarece este derivat din squalid (care este numele latin al rechinilor). Descoperirea sa arată diverse beneficii pentru sănătate care erau benefice pentru japonezi. Pentru realizările sale, a fost distins cu Premiul Imperial din Japonia.

Citeste si...
Suplimentele pentru creier: cum le alegi, avantajele și riscurile asociate

Astăzi, interesul pentru squalene a crescut dramatic, deoarece SUA dezvoltă un vaccin COVID-19 bazat pe acest compus. Acest lucru a provocat îngrijorare în rândul apărătorilor animalelor, deoarece populația de rechini ar putea fi grav afectată din cauza producției în masă a vaccinului.

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului din ficat de rechin

Uleiul din ficat de rechin este bogat în vitamina A (retinol). Acesta conține, de asemenea, squalene, alchilglicerină, squalamină, acizi grași precum DHA, Omega 3 și EPA. Stimulează sistemul imunitar. Unele dintre beneficiile pentru sănătate ale uleiului din ficat de rechin, care sunt studiate în mod activ de oamenii de știință în prezent, le vom detalia puțin mai mult.

Beneficiile uimitoare al uleiului de rechin: Adevăr sau mit?
Beneficiile uimitoare al uleiului de rechin: Adevăr sau mit? 4

Ajută la prevenirea răcelilor

Uleiul din ficat de rechin este bun pentru persoanele cu un sistem imunitar slab și poate ajuta în cazul infecțiilor precum gripa și răcelile. Acesta are squalene, care stimulează sistemul imunitar și produce anticorpi care ajută la combaterea bolilor.

Aceeași substanță oferă protecție împotriva infecțiilor fungice și bacteriene. De asemenea, ajută în cazul bolilor respiratorii, al umflării ganglionilor limfatici și al iritațiilor tractului digestiv.

Poate lupta împotriva cancerului

Uleiul din ficat de rechin ajută la contracararea cancerului pulmonar, de sân, de piele și de creier, împiedicând fluxul sanguin către celulele tumorale. Acest ulei este bogat în squalamină și alchil glicerol, care ajută la stimularea sistemului imunitar. De asemenea, favorizează apoptoza (distrugerea) celulelor tumorale.

organicsfood.ro

Reduce durerea

Acest ulei este o sursă excelentă de squalină și triterpene, care întăresc sistemul imunitar, ajută la ameliorarea durerilor de artrită și previn infecțiile. Are un conținut ridicat de squalene în comparație cu uleiul de palmier, uleiul de măsline, uleiul din germeni de grâu și uleiul din tărâțe de orez. Ingredientele active din uleiul de rechin ajută la reducerea durerii într-o măsură mai mare, reduc nivelul de zahăr din sânge și tensiunea arterială și ajută în diabet și hipertensiune.

Citeste si...
Remedii Naturale pentru Indigestie: Smoothie-uri și Sucuri Delicioase

Activitate antioxidantă

Uleiul din ficat de rechin are proprietăți antioxidante care fac ca o persoană să arate mai tânără, poate elimina problemele de piele, de aceea este folosit ca supliment cosmetic. Uleiul are proprietăți de întinerire. Acesta reduce deteriorarea celulelor de către radicalii liberi și îmbunătățește tenul.

Este folosit în cosmeticele coreene scumpe, datorită conținutului ridicat de acizi grași omega-3. Acest ulei poate fi adăugat în balsamurile de buze pentru a preveni buzele crăpate și, de asemenea, pentru a le hidrata. De asemenea, ajută la tratarea aftelor.

Ajută la vindecarea bolilor și la normalizarea somnului

Alkiglicerina ameliorează răcelile și este folosită și în terapia împotriva cancerului. Este folosită pentru a trata artrita, astmul și psoriazisul. În plus, acest ulei este un remediu eficient pentru un somn profund. Suplimentele cu această substanță sunt folosite pentru a întări sistemul imunitar, pentru a rezista la infecții și pentru a vindeca rănile.

Uleiul de rechin este luat în considerare pentru tratamentul problemelor legate de sistemul digestiv, inclusiv greață, diaree, stomac deranjat, ajută la suprimarea inflamației tractului respirator. De asemenea, este folosit ca tratament adjuvant pentru HIV, gripa porcină, boala de radiații și leucemie.

Beneficiile uimitoare al uleiului de rechin: Adevăr sau mit?
Beneficiile uimitoare al uleiului de rechin: Adevăr sau mit? 5

Precauții

Deși suplimentele cu ulei de rechin sunt benefice, trebuie evitată supradozajul, deoarece poate duce la greață, diaree sau stomac deranjat. Pacienții cu alergii la fructele de mare ar trebui să evite administrarea acestui produs – sunt posibile reacții extrem de severe, până la anafilaxie, inclusiv. Unele componente din compoziție pot crește, de asemenea, riscul de sângerare, așa că nu trebuie luate împreună cu medicamente care afectează coagularea sângelui.

Citeste si...
De ce ar trebui să mâncați roșii iarna

Componentele grase din compoziție agravează nivelul lipoproteinelor cu densitate scăzută. Suplimentarea poate crește efectele secundare ale medicamentelor și terapiilor pentru inimă.

Din cauza lipsei de informații, femeile însărcinate și cele care alăptează ar trebui să evite utilizarea acestei compoziții.

Link-uri web care discută despre uleiul de pește și uleiul din ficat de rechin:

Nu uita!

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.

Articole similare:

De ce mâncarea sărată iți face sete: care sunt motivele pentru asta?
Cele mai bune gustări pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2: ce să alegeți pentru gustări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cosul Meu
Wishlist
Recent Vizualizate
Compara Produse (0 Produse)
Compara Produs
Compara Produs
Compara Produs
Compara Produs
Categorii
Organics Health