Ce pești ar trebui să mănânci des și de care ar trebui să te ferești?

Ce pești ar trebui să mănânci des și de care ar trebui să te ferești?

Nu există nicio îndoială – peștele este sănătos și ar trebui consumat de două ori pe săptămână. Peștele este o componentă importantă a dietei datorită bogăției sale în nutrienți. Este apreciat pentru conținutul său de vitamine precum A, B, D și E. Conține minerale valoroase: fosfor, sulf, clor, potasiu, sodiu, magneziu, calciu, fier și oligoelemente: cupru, zinc, mangan și iod.

Cu toate acestea, nu orice tip de pește va fi cu adevărat valoros și de dorit în dieta noastră. Există pești care trebuie consumați cu prudență. Unele tipuri pot fi consumate mai des, altele trebuie evitate, dar există și unele care nu sunt deloc recomandate pentru anumite grupuri de persoane.

Tilapia

Acest pește este cumpărat și consumat cu mare plăcere – tilapia este unul dintre cele mai ieftine și mai accesibile tipuri de pește. Cu toate acestea, beneficiile sale pentru sănătate sunt discutabile. Unii experți chiar își exprimă opinia că numirea tilapiei drept pește este ofensatoare. Este mai degrabă o creație genetică creată special pentru producția în masă. Nu are valorile pe care le așteptăm de la pește în general – nu conține iod sau acizi Omega-3 benefici.

Tilapia este crescută în rezervoare mici din Asia, în special în Vietnam. În astfel de colonii și-a pierdut capacitatea naturală de a se reproduce. O hrănesc cu boabe de soia, făină de pește, manioc, precum și cu vitamine sintetice și hormoni de reproducere.

Acest tip de alimentație provoacă adesea tulburări metabolice. Acest pește poate conține un număr mare de compuși dăunători pentru oameni, inclusiv dioxine și mercur cancerigen. Consumul de tilapia din când în când poate să nu dăuneze, dar nu aș recomanda să îl consumați tot timpul.

Citeste si...
Vitamina B9 acidul Folic: Simptomele Deficitului și Beneficiile pentru Creier

Somon, macrou și hering

Aceste trei tipuri de pește sunt cele mai sănătoase, deoarece conțin cea mai mare cantitate de acizi Omega-3 și sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale.

Somonul este foarte popular. Dar trebuie să știți că, cu cât conține mai multe portocale, cu atât este mai puțin sănătos. În mod ideal, carnea sa ar trebui să fie bej deschis sau roz deschis. Culoarea caracteristică a somonului este rezultatul hrănirii cu făină de caroten, precum și cu hormoni de creștere. Acest lucru se datorează faptului că somonul trăiește în natură pentru o perioadă destul de lungă de timp, crește încet și, prin urmare, greutatea sa este accelerată în mod artificial. În general, somonul portocaliu nu este un pește de calitate și nu ar trebui să fie consumat prea des.

Cele mai mari concentrații de toxine au fost găsite în somonul din Atlantic, iar cele mai mici în somonul sălbatic din Pacific. Acesta conține o cantitate semnificativă de Omega-3 și proteine, așa că ar trebui consumat cel puțin uneori.

Ce pești ar trebui să mănânci des și de care ar trebui să te ferești?
Ce pești ar trebui să mănânci des și de care ar trebui să te ferești? 6

În ceea ce privește heringul, îl consumăm de obicei sub formă de marinate, care pot conține multă sare și conservanți. Încercați doar să mâncați cu moderație, apoi veți culege beneficiile.

Același lucru, în general, este valabil și pentru macrou. Cel mai adesea este consumat afumat, iar alimentele afumate ar trebui să fie limitate în dieta noastră.

Păstrăvul

Una dintre cele mai populare specii de pește de apă dulce și o alternativă bună pentru persoanele cărora nu le place peștele gras de apă sărată. Este lăudat nu numai pentru gustul său, ci și pentru numeroasele sale minerale benefice. Un singur file de acest pește de aproximativ 150 g ne va asigura doza zilnică de acizi grași Omega-3 de care avem nevoie.

Citeste si...
Cele mai bune legume congelate pentru sănătatea intestinală, conform unui gastroenterolog

Nu vă fie teamă să cumpărați păstrăv din iazurile de reproducere, care sunt multe în țara noastră. Atunci când se înmulțesc, păstrăvii sunt hrăniți cu făină de pește, care se obține din pește de mare și de apă rece. Ca urmare, nu-și pierde proprietățile curative.

Sardine

Nu numai că sunt foarte bune la gust. Ele conțin acizi grași Omega-3, din care sunt una dintre cele mai bune surse. În plus, acest pește conține cantități mai mari de vitaminele D și B12. Organismul duce adesea lipsă de aceste vitamine, iar sardinele le refac perfect.

Sardinele sunt, de asemenea, o sursă de proteine foarte digerabile și de calciu. Prin urmare, o puteți mânca împreună cu coloana vertebrală și oasele. Doar nu exagerați cu sardinele la conservă, sau cu toate conservele de pește în general.

Ce pești ar trebui să mănânci des și de care ar trebui să te ferești?
Ce pești ar trebui să mănânci des și de care ar trebui să te ferești? 7

Ton

Un pește foarte respectat datorită gustului său. Este, de asemenea, bogat în nutrienți, conținând vitamina D și mulți acizi grași nesaturați. Dezavantajul acestui pește este că acumulează metale grele și dioxine. Uneori ne putem permite, dar nu trebuie să ne lăsăm purtați de val.

organicsfood.ro

Tonul atinge dimensiunea maximă la aproximativ 40 de ani. Așadar, avem de-a face cu pești care au înotat ani de zile în ape cu nave care au scurgeri de petrol. Acest lucru are ca rezultat tonul care conține concentrații ridicate de metale grele (cum ar fi mercurul și cadmiul), mult peste ceea ce putem introduce în corpul nostru.

Cod

Codul are o mare valoare nutritivă și produce puțină poluare a mediului. Așadar, îl putem mânca chiar și de două ori pe săptămână. Amintiți-vă, totuși, că nu este cea mai bună opțiune să-l prăjiți în tigaie, mai ales în făină sau pesmet, pentru că atunci acest pește sănătos devine un fel de mâncare nesănătoasă. Cel mai bine este să-l coacem sau să-l gătim la aburi.

Citeste si...
Beneficiile uimitoare ale smochinelor pentru sănătatea ta: Tot ce trebuie să știi!
Ce pești ar trebui să mănânci des și de care ar trebui să te ferești?
Ce pești ar trebui să mănânci des și de care ar trebui să te ferești? 8

Codul în sine este o sursă excelentă de vitamine și acizi grași. Uleiul din ficat de cod conține o compoziție unică de acizi grași nesaturați din grupele Omega-3 și Omega-6; conține, de asemenea, vitaminele A și D. Prin urmare, este deosebit de util pentru persoanele cu un sistem imunitar slăbit, pentru persoanele în vârstă, bolnave și în perioada de recuperare. Un alt avantaj al codului este prețul său relativ scăzut.

Biban de mare

În primul rând, observ că bibanul local are cea mai bună calitate din toate punctele de vedere, iar bibanul de Nil domină în magazinele noastre. Peștele local este o sursă importantă de acizi grași Omega-3, acizi care scad colesterolul, iar bibanul de Nil este bogat în Omega-6 și acizi palmitici, substanțe care cresc colesterolul rău. De aceea, este atât de important să verificați țara de origine a bibanului înainte de a-l cumpăra.

Creveți

Este adevărat, aceștia sunt crustacee, nu pești, dar tot merită să ne amintim că și ei cresc nivelul colesterolului rău, iar dacă sunt curățați prost (“șnur” negru cu fecale) devin o sursă de toxine.

Ce pești ar trebui să mănânci des și de care ar trebui să te ferești?
Ce pești ar trebui să mănânci des și de care ar trebui să te ferești? 9

Concluzie

Limitați cantitatea de consum a celor mai toxice tipuri de pește, în ciuda conținutului lor bogat în vitamine și minerale. Și consumați cel mai sigur și sănătos pește, dacă este posibil, de două ori pe săptămână, dar nu în cantități prea mari.

Ce pește vă place și mâncați cel mai des?

Nu uita!

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.

Articole similare:

Citeste si...
Slabitul: Numărarea caloriilor versus mâncatul restricționat în timp - Care este mai eficientă?
Ce rol joacă apa în dieta persoanelor în vârstă?
Cum să combatem eficient gută: tratamente și recomandări alimentare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cosul Meu
Wishlist
Recent Vizualizate
Compara Produse (0 Produse)
Compara Produs
Compara Produs
Compara Produs
Compara Produs
Categorii
Organics Health