18.5 C
București

Tarta vegana de ciocolata – reteta rapida si sanatoasa pentru sarbatori

Date:

Share post:

Un desert simplu, care nici macar nu necesita coacere! Asamblat din ingrediente sanatoase si nutritive.

Daca va place ciocolata, aceasta tarta va deveni noua dumneavoastra preferata. Crusta moale de ciocolata cu gust de nuca este umpluta cu o ganache de ciocolata bogata, cremoasa si matasoasa. Daca actiunea de ciocolata dubla nu este suficienta, o ornam cu fulgi de ciocolata si avem o extravaganta de ciocolata tripla!

In ciuda aspectului sau neobisnuit, aceasta reteta este surprinzator de usor de facut. Veti avea nevoie de doua boluri, un cuptor cu microunde si o forma de placinta. Asa este – nu este nevoie de cuptor sau robot de bucatarie!

Acest desert este minunat pentru sarbatori, zile de nastere si ocazii speciale.

Tarta vegana de ciocolata - reteta rapida si sanatoasa pentru sarbatori
Tarta vegană de ciocolată - rețetă rapidă și sănătoasă pentru sărbători 5

Ingrediente

Pentru baza:

  • 2 ½ cani de faina de migdale
  • 1 cana de pasta de arahide ( sau pasta de migdale )
  • ½ cana de pudra de cacao
  • ½ cana sirop de artar (topinambur sau sirop de agave)
  • 2 lingurite de extract de vanilie
  • ½ lingurita de sare

Pentru umplutura:

  • 1 ½ cani de ciocolata
  • 1 cana de lapte de cocos din conserva (integral, nu light)
  • 1 lingurita de extract de vanilie

Pentru decorare (optional, optional): Se adauga o lingurita de zahar:

Rade de ciocolata, nuci zdrobite, zahar pudra, fructe de padure proaspete, pudra de cacao, sare de mare grunjoasa

Mod de gatire tarta de ciocolata vegana

Tarta vegana de ciocolata - reteta rapida si sanatoasa pentru sarbatori
Tarta vegană de ciocolată - rețetă rapidă și sănătoasă pentru sărbători 6

Pregatiti prajitura: intr-un bol mare, adaugati faina de migdale, pasta de nuci, pudra de cacao, siropul de artar, extractul de vanilie si sarea. Se amesteca pana se obtine o masa omogena. Se transfera aluatul in forma de tarta. Presati ferm aluatul pe fundul si pe partile laterale ale formei, lasand spatiu in centru pentru umplutura. Se lasa deoparte.

Citeste si...
Trufe sănătoase de ciocolată și ghimbir
Tarta vegana de ciocolata - reteta rapida si sanatoasa pentru sarbatori
Tarta vegană de ciocolată - rețetă rapidă și sănătoasă pentru sărbători 7

Pregatiti umplutura: intr-un bol mic, adaugati laptele de cocos. Incalziti-l in cuptorul cu microunde timp de 45 de secunde. Adaugati ciocolata rasa si extractul de vanilie. Lasati sa stea timp de 1 minut, apoi bateti pana cand se omogenizeaza. Se toarna in centrul prajiturii si se intinde uniform pe forma.

Tarta vegana de ciocolata - reteta rapida si sanatoasa pentru sarbatori
Tarta vegană de ciocolată - rețetă rapidă și sănătoasă pentru sărbători 8

Racire: raciti tarta in frigider timp de 2 ore (sau pana cand umplutura s-a intarit). Dupa aceea, presarati cu toppingul preferat. Taiati si bucurati-va de savoare!

S-ar putea sa va placa si reteta noastra de tarta cu fructe de padure sau de tarta cu zmeura si nuci.

Sfaturi si trucuri pentru tarta de ciocolata vegana:

Pentru o crusta crocanta, folositi faina de migdale macinata proaspat. Faina de migdale care a stat prea mult timp se poate inmuia si nu va avea aceeasi textura.

Pentru un plus de gust, adaugati 1 lingurita de extract de rom in aluatul de baza. Extractul de rom accentueaza aroma de ciocolata.

organicsfood.ro

Puteti inlocui laptele de cocos din reteta cu orice alt tip de lapte vegetal. Incercati laptele de ovaz, migdale sau nuca de cocos.

Daca doriti o umplutura mai cremoasa, lasati ciocolata si laptele de cocos la topit 2 minute inainte de a le emulsifica. Vor fi mai calde si se vor omogeniza mai usor.

In loc de fulgi de ciocolata pentru decor, presarati deasupra boabelor de struguri rosii sau alune. Contrastul dintre dulce si acrisor va fi minunat.

Pentru un plus de proteine, adaugati in compozitia de baza 1/2 cana de proteine din orez brun sau 1/4 cana de proteine din canepa.

Citeste si...
Mini prăjituri cu morcovi. Desertul Perfect Fără Coacere!

Pastrati tarta la temperatura camerei, acoperita, pana la 4 zile. Sau in frigider pana la o saptamana.

Beneficii pentru sanatate si atentionari pentru reteta de tarta de ciocolata vegana:

  • Ciocolata neagra contine antioxidanti precum flavonoidele care protejeaza inima. Deci este o alegere mai buna decat ciocolata cu lapte.
  • Laptele de cocos ofera grasimi sanatoase de tip MCT care sustin functia creierului.
  • Fiind fara lactate sau oua, aceasta reteta este potrivita si pentru intolerantii la lactoza.
  • Ca orice desert, este indicat sa consumati aceasta tarta cu moderatie, deoarece are un continut caloric ridicat.
  • Persoanele cu alergii la nuci trebuie sa evite reteta, deoarece contine atat faina de migdale cat si pasta de arahide.
  • Pudra de cacao poate contine urme de alergeni precum laptele sau ouale, verificati eticheta inainte de utilizare.
  • Femeile insarcinate ar trebui sa limiteze consumul de sirop de artar din cauza continutului ridicat de mangan.
  • Diabeticii trebuie sa consume tarta de ciocolata vegana cu moderatie din cauza concentratiei mari de carbohidrati.

Intrebari si raspunsuri despre tarta de ciocolata vegana:

Intrebare: Pot inlocui faina de migdale cu faina de nuci in aceasta reteta?

Raspuns: Da, se poate inlocui fara probleme faina de migdale cu faina de nuci pentru aluatul de baza.

Intrebare: Se poate face tarta fara gluten?

Raspuns: Da, se poate inlocui faina de migdale cu o faina fara gluten, precum faina de orez brun, faina de cocos sau amestec pentru prajituri fara gluten.

Intrebare: Cat timp se poate pastra tarta de ciocolata vegana?

Raspuns: Daca este tinuta acoperita la temperatura camerei, tarta se pastreaza proaspata circa 4 zile. In frigider se conserva pana la o saptamana.

Citeste si...
Salată cu grapefruit, avocado și nuci

Intrebare: Se poate face tarta fara zahar sau indulcitori?

Raspuns: Da, zaharul poate fi inlocuit cu indulcitori naturali precum siropul de agave, de telina sau de curmale. Reduceti cantitatile cu circa 25% deoarece acesti indulcitori sunt mai dulci.

Intrebare: Pot prepara aluatul de baza in avans?

Raspuns: Da, aluatul de baza se poate pregati cu pana la doua zile inainte si pastrat in frigider pana la umplere si servire.

Mario Benett
Mario Benett
Scriitor independent absolvent a unei facultăți de medicină, un master în sănătate publică si nutriție la NUS Medicine - National University si vastă experiență în domeniul sănătății. În urma formării sale educaționale la Centennial College pentru jurnalism și la Trent University, a descoperit unde se află adevărata sa pasiune - sănătatea. Obiectivul lui este de a ajunge la public cu informații medicale complete și exacte într-un stil ușor de citit și informativ, astfel încât cititorii să poată face alegeri avizate pentru a-și menține sănătatea. A scris articole despre nutriție, medicină sportivă, fizioterapie, cardiologie, radiologie, chirurgie cosmetică, oftalmologie, oncologie, stomatologie, chirurgie, audiologie și alte probleme de sănătate. Colaborează cu succes cu organicsfoods.ro și cu alte platforme din domeniu din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

drmax.ro/
viataverdeviu.ro

Artictiole conexe

Rulada de macrou fiert cu garnitura de morcovi

Rulada de macrou fiert cu garnitură de morcovi este o alegere ideală pentru cei care urmăresc o dietă sănătoasă. Fără ulei și calorii extra, această rețetă îmbină gustul delicios al macroului cu prospețimea morcovilor, păstrând aroma naturală și nutrienții. Ideală pentru o masă nutritivă și savuroasă.

Un Delicios si Nutritiv Salata de Ficat pentru un Gust Autentic Romanesc!

În această rețetă autentică, vă invităm să descoperiți un adevărat festin culinar care îmbină aromele tradiționale cu beneficiile...

Cocktail cu midii, calamari si scoici. Delicii marine

Un cocktail marin delicios și sănătos! Intră în lumea fructelor de mare cu această rețetă de cocktail cu midii, calamari și scoici, care combina gustul și beneficiile nutriționale într-o singură îmbucătură. Ideal pentru orice ocazie specială!

Cele mai aromate muraturi de toamna – Retete si sfaturi pentru muraturi crocante

Murăturile reprezintă o tradiție culinară românească. În acest articol veți găsi rețete consacrate de la bunici, sfaturi de la gospodine și trucuri pentru cele mai delicioase murături de casă. Aflați care sunt legumele recomandate, cum se prepară saramura și ce ingrediente asigură textură crocantă.

Tartar de somon cu mango si lime – Reteta delicioasa pentru arome tropicale

Rețetă savuroasă de tartar cremos cu somon, mango și lime. O combinație delicioasă de gusturi ce te vor încânta. Descoperă acum această rețetă unică!

Supa cremoasa de branza cu broccoli: Rasfat perfect pentru zilele reci

Savurează această supă de brânză cu broccoli, perfectă pentru zilele reci. Cu un gust bogat, textură catifelată și îmbogățită cu substanțe utile din broccoli, această rețetă va deveni rapid favorita ta și a familiei tale. Ideală pentru mesele de prânz sau cine în serile răcoroase.

Clatite de afine cu miere de cimbru: perfectiune delicioasa

Descoperiți combinația perfectă de arome cu clătite de afine și miere de cimbru. O rețetă simplă și rapidă pentru un mic dejun delicios sau un desert rafinat. Bucurați-vă de beneficiile mierii și de gustul unic al afinelor. Perfect pentru orice moment al zilei!

Trufe sanatoase de ciocolata si ghimbir

Rețetă simplă pentru trufe delicioase de ciocolată neagră cu ghimbir. Desert rapid, fără coacere pentru sărbători. Doar 15 minute și vei avea un desert delicios cu aromă de Craciun.