Rețeta simplă pentru plăcintă delicioasă cu dovleac, mere și nuci

Rețeta simplă pentru plăcintă delicioasă cu dovleac, mere și nuci

Suntem în toiul sezonului de dovleac și mere, așa că merită să profităm la maximum de aceste delicii ale toamnei⛅. De aceea, am pregătit special pentru voi rețeta unei plăcinte delicioase cu dovleac și mere, care vă va încânta pe toți cei dragi🥧.

Aluatul pufos și aromat e ca o îmbrățișare caldă în zilele reci de toamnă🍂. Iar combinația dintre dovleacul bine coapt, merele zemoase și nucile crocante este de-a dreptul irezistibilă🤤.

Vă invit să încercați rețeta pentru că sunt sigură că se va număra printre preferințele familiei voastre. Să trecem la treabă! 👩‍🍳

Timp de gătire: 1 oră și 30 de minute
Număr de porții: 6-8

Ingrediente pentru aluat

  • 200 g brânză de vaci moale;
  • 110 g de unt;
  • 25 g ulei vegetal;
  • 50 g zahăr pudră;
  • 200 g făină de grâu;
  • 1 linguriță de agent de fermentare;
  • ou pentru ungere;
  • vanilie, sare.

Ingrediente pentru umplutură

  • 2 mere mijlocii;
  • 200 g dovleac;
  • 500 g de nuci;
  • 50 g de zahăr;
  • lămâie, scorțișoară.

Mod de preparare a plăcintei cu dovleac, mere și nuci

Se prepară umplutura. Decojiți merele și dovleacul, îndepărtați semințele și miezul merelor. Tăiați dovleacul și merele, puneți-le într-o cratiță. Turnați zahăr granulat. Stoarceți sucul de la o jumătate de lămâie. Radeți coaja de lămâie. Se încălzește până la fierbere, se fierbe sub capac timp de 20 de minute.

Tăiați nucile mărunt sau pisați-le într-un mortar. Adăugați nucile la dovleac și mere, apoi adăugați o jumătate de linguriță de scorțișoară măcinată. Se amestecă și se fierbe la foc mic încă 10 minute. Răciți umplutura la temperatura camerei sau răciți-o în frigider.

Pregătiți aluatul. Se freacă untul înmuiat la temperatura camerei cu zahărul pudră, se adaugă vanilie sau extract de vanilie după gust și un vârf de cuțit de sare fină.

Adăugați brânza de vaci moale și neîndulcită la untul bătut. Eu am folosit ricotta în loc de brânză de vaci în această rețetă.

Amestecați ricotta în unt. Separat, amestecați făina de grâu cu agentul de fermentare a aluatului și turnați-o peste amestecul de unt și brânză de vaci. Mai întâi se pisează aluatul cu mâinile până se transformă în firimituri.

Adăugați uleiul vegetal și amestecați rapid totul.

Rețeta simplă pentru plăcintă delicioasă cu dovleac, mere și nuci

Adunați aluatul într-o cocoloașă, înfășurați-l în folie alimentară și lăsați-l la frigider să se odihnească timp de o jumătate de oră.

Așezați o foaie de hârtie de copt pe o tavă de copt. Împărțiți aluatul odihnit aproximativ în jumătate. Se rulează jumătate din aluat în formă de cârnați. Se întinde cârnatul direct pe hârtie pentru a forma un oval în formă de dovleac.

Întindeți umplutura pe aluat, lăsând un centimetru și jumătate de spațiu în jurul marginilor. Se aplatizează umplutura, se frământă cu o furculiță.

Întindeți aluatul rămas în același mod ca și prima parte, dar cu dimensiuni ceva mai mari. Se acoperă umplutura cu aluatul întins.

Rețeta simplă pentru plăcintă delicioasă cu dovleac, mere și nuci

Strângeți marginile plăcintei împreună, apoi apăsați marginile în cerc cu o furculiță pentru a face o legătură sigură. Desenați dungi pe aluat, repetând modelul de pe dovleac. Tăiați benzile în mai multe locuri pentru a permite aburului să iasă din umplutură la coacere.

organicsfood.ro

Se sparge un ou de găină într-un bol și se amestecă cu o furculiță. Ungeți plăcinta cu oul bătut folosind o pensulă de silicon.

Formați o coadă de dovleac în partea de sus a plăcintei.

Preîncălziți cuptorul la 185 grade Celsius. Coaceți timp de 40 de minute, până când are o culoare aurie.

Rețeta simplă pentru plăcintă delicioasă cu dovleac, mere și nuci

Scoateți plăcinta din tava de copt, răciți-o pe un grătar. Poftă bună!

Sfaturi și trucuri pentru placinta cu dovleac si mere:

  • Pentru un plus de aromă, se poate adăuga scorțișoară, ghimbir sau nucșoară în umplutură. Aceste condimente se potrivesc foarte bine cu dovleacul.
  • Aluatul va fi mai pufos dacă untul și brânza se lasă la temperatura camerei înainte de preparare. Untul moale se lucrează mai ușor.
  • Dacă nu găsiți dovleac proaspăt, se poate folosi dovleac din conservă sau dovleac congelat. Reduceți cu aproximativ 30% cantitatea de zahăr din rețetă.
  • Pentru un plus de savoare, se pot carameliza nucile înainte de a le adăuga peste dovleac și mere. Le da un gust deosebit.
  • Merele se pot înlocui cu alte fructe de toamnă precum pere, gutui sau prune. Experimentați cu diferite combinații.
  • Plăcinta se va coace uniform dacă se acoperă la jumătatea timpului de coacere cu folie de aluminiu, pentru a preveni arsura.

Beneficii pentru sănătate și atenționări:

  • Merele conțin vitamina C și polifenoli antioxidanți, care susțin imunitatea.
  • Dovleacul este bogat în vitaminele A și C, fier și potasiu. Ajută la menținerea vederii și a oaselor sănătoase.
  • Nucile sunt o sursă excelentă de acizi grași nesaturați și vitamina E, benefici pentru inimă.
  • Zahărul din rețetă trebuie redus pentru persoanele cu diabet zaharat sau care urmează o dietă hipocalorică.
  • Persoanele alergice la nuci ar trebui să evite această rețetă. Nucile se pot înlocui cu semințe de dovleac neprăjite.
  • Copiii mici și vârstnicii ar trebui să consume plăcintă cu dovleac în porții mici din cauza riscului de înec.

Intrebari și răspunsuri despre placinta cu dovleac:

Întrebare: Pot folosi un amestec de condimente în loc de scorțișoară pentru aroma?

Răspuns: Da, puteți folosi un amestec de condimente precum praf de scorțișoară, ghimbir și cuișoare sau un amestec gata preparat pentru prajituri cu dovleac.

Întrebare: Cât timp se poate păstra placinta după ce am pregătit-o?

Răspuns: Plăcinta cu dovleac se păstrează 3-4 zile la temperatura camerei și până la o săptămână dacă este refrigerată în mod corespunzător, acoperită.

Întrebare: Se poate prepara plăcinta fără gluten?

Răspuns: Da, folosiți o făină fără gluten precum făină de migdale, orez sau porumb pentru aluat. Verificați ca agentul de creștere să fie fără gluten.

Întrebare: Pot înlocui brânza din aluat cu altceva?

Răspuns: Puteți înlocui brânza cu iaurt grecesc sau vegetal. Reduceți cantitatea de lichid cu aprox. 50 ml față de rețeta originală.

Întrebare: Ce pot face dacă plăcinta se lipește de tavă în timpul coacerii?

Răspuns: Asigurați-vă că ungeți bine tava cu ulei sau unt înainte de coacere. De asemenea, folosiți hârtie de copt pentru a preveni lipirea.

Articole similare:

Tarta vegană de ciocolată – rețetă rapidă și sănătoasă pentru sărbători
Mic dejun sau desert? Bol de smoothie cu ciocolată și nuci!
Cosul Meu
Wishlist
Recent Vizualizate
Categorii
Organics Health