Cum să faci Macaroons Bilbao

Cum să faci Macaroons Bilbao

Deși poate fi derutant, macarons Bilbao sunt deserturi uimitoare care nu au nimic de-a face cu pastele italiene și nici cu macarons francezi, cu excepția faptului că necesită unele dintre aceleași ingrediente ca acestea din urmă.

Aceasta este o rețetă care atrage multă atenție pentru că, în ciuda a ceea ce s-ar putea crede, acestea nu sunt macarons tipice pe care le cunoaștem și le iubim cu toții. De fapt, macarons Bilbao sunt un desert foarte faimos în Spania. Descoperă și învață cum să le prepari în acest articol!

Macarons de Bilbao

Macarons de Bilbao sunt deserturi dulci care se consumă în principal de Ziua Sfântului Blaise. Se mănâncă de obicei cu bomboane de bezea.

Acesta este un desert făcut din albușuri de ou, migdale măcinate, scorțișoară și zahăr pudră. Cu toate acestea, acestea nu sunt macarons tipice franțuzești sau italienești. Sunt de fapt total diferite!

Dar nu vă faceți griji, vă vom arăta și rețeta originală de macarons franțuzești, ca să știți cum să le faceți pe amândouă și să descoperiți care vă place cel mai mult.

Așa că citește mai departe pentru a învăța cum să faci aceste deserturi uimitoare!

Cum să faci Macaroons Bilbao
Cum să faci Macaroons Bilbao 3

Rețetă de macarons de Bilbao

Nu trebuie neapărat să fii din Spania pentru a face sau pentru a-ți plăcea acest desert. Este desertul perfect pentru a fi mâncat după orice prânz sau cină.

Ingrediente

  • 1 cană de migdale tocate (150 g)
  • 4 linguri de zahăr (60 g)
  • 1 cană de zahăr pudră (120 g)
  • 3 albușuri de ou
  • ½ lingură de scorțișoară măcinată (8 g)
  • ½ lingură de suc de lămâie (8 ml)
  • 1 lingură de unt (20 g)
  • 1 lingură de făină de grâu (15 g)
Citeste si...
Salată Cu Dovleac și Brânză de Capră: Combinatia Gourmet ce Revoluționează Mesele!

Preparare

  • Luați un bol mediu și amestecați migdalele măcinate cu zahărul pudră și scorțișoara măcinată.
  • Apoi, adăugați încet albușurile de ou și sucul de lămâie. Amestecați totul cu ajutorul unui mixer de mână. Asigurați-vă că amestecul are o consistență lipicioasă, dar compactă.
  • După aceea, luați o foaie de copt și întindeți pe ea niște unt și făină pentru ca macarons Bilbao să nu se lipească.
  • După ce obțineți textura dorită, faceți câteva bile cu aluatul.
  • Apoi, presărați zahărul pe o farfurie și treceți fiecare macarons prin ea. Asigură-te că nu sunt prea mari, astfel încât să încapă toate în tava de copt.
  • Înainte de a băga foaia în cuptor, strângeți puțin bilele. Nu vă faceți griji pentru că se vor ridica pe măsură ce se coc.
  • Coaceți macarons timp de 10 minute la 180-190 ºC până când se ridică și devin aurii.
  • La final, scoateți-le din cuptor și lăsați-le să se răcească. Serviți-le cu o cafea sau un ceai de după-amiază.

Rețetă de macarons franțuzești

Macarons franțuzești sunt prăjiturele colorate făcute din albușuri de ou, zahăr pudră și migdale măcinate. Sunt ușor de confundat cu macarons de Bilbao, deoarece necesită practic aceleași ingrediente, dar diferența este că aceste macarons au umplutură.

Ingrediente pentru macarons franțuzești

  • 4 albușuri de ou
  • 2 căni de zahăr pudră (240 g)
  • 1 ½ cană de migdale măcinate (225 g)
  • 1 vârf de cuțit de sare (5 g)
  • 2 picături de colorant alimentar

Ingrediente pentru umplutură

  • 2 căni de zahăr pudră (240 g)
  • 1 cană de unt (200 g)
  • 1 lingură de extract de vanilie (15 ml)
  • 2 linguri de frișcă bătută (30 ml)
  • 1 lingură de coajă de lămâie (15 g)
  • 1 lingură de pudră de cacao (15 g)
Citeste si...
Mini prăjituri cu morcovi. Desertul Perfect Fără Coacere!

Cum se prepară macarons

  • Pentru început, bateți albușurile, sarea și zahărul pudră într-un bol până când se formează vârfuri tari.
  • Apoi, adăugați migdalele măcinate și colorantul alimentar (de orice culoare doriți). Puneți amestecul într-o pungă de patiserie.
  • Apoi, acoperiți o foaie de copt cu hârtie pergament și faceți macarons cu ajutorul pungii de patiserie. Lăsați suficient spațiu între ele pentru a nu se lipi una de alta când se coc.
  • La final, puneți-le în cuptor la 390°F timp de 10 minute. După acest timp, scoateți-le din cuptor și lăsați-le să se răcească în timp ce faceți umplutura.

Cum se prepară umplutura

  • În primul rând, bateți untul până devine cremos și adăugați zahărul pudră, vanilia și frișca bătută.
  • Apoi, încorporează coaja de lămâie și pudra de cacao.
  • La final, umpleți macarons ca și cum ar fi niște sandvișuri și serviți.

Încearcă astăzi aceste două rețete de deserturi uimitoare!

Nu uita!

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.

Articole similare:

Citeste si...
Mâncare de Dovlecei cu Roșii. Deliciu Mediteranean
Chec cu conopidă și ton perfect pentru aperitiv sau gustare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cosul Meu
Wishlist
Recent Vizualizate
Compara Produse (0 Produse)
Compara Produs
Compara Produs
Compara Produs
Compara Produs
Categorii
Organics Health