20.5 C
București

Cum sa faci Macaroons Bilbao

Date:

Share post:

Desi poate fi derutant, macarons Bilbao sunt deserturi uimitoare care nu au nimic de-a face cu pastele italiene si nici cu macarons francezi, cu exceptia faptului ca necesita unele dintre aceleasi ingrediente ca acestea din urma.

Aceasta este o reteta care atrage multa atentie pentru ca, in ciuda a ceea ce s-ar putea crede, acestea nu sunt macarons tipice pe care le cunoastem si le iubim cu totii. De fapt, macarons Bilbao sunt un desert foarte faimos in Spania. Descopera si invata cum sa le prepari in acest articol!

Macarons de Bilbao

Macarons de Bilbao sunt deserturi dulci care se consuma in principal de Ziua Sfantului Blaise. Se mananca de obicei cu bomboane de bezea.

Acesta este un desert facut din albusuri de ou, migdale macinate, scortisoara si zahar pudra. Cu toate acestea, acestea nu sunt macarons tipice frantuzesti sau italienesti. Sunt de fapt total diferite!

Dar nu va faceti griji, va vom arata si reteta originala de macarons frantuzesti, ca sa stiti cum sa le faceti pe amandoua si sa descoperiti care va place cel mai mult.

Asa ca citeste mai departe pentru a invata cum sa faci aceste deserturi uimitoare!

Cum sa faci Macaroons Bilbao
Cum să faci Macaroons Bilbao 2

Reteta de macarons de Bilbao

Nu trebuie neaparat sa fii din Spania pentru a face sau pentru a-ti placea acest desert. Este desertul perfect pentru a fi mancat dupa orice pranz sau cina.

Ingrediente

  • 1 cana de migdale tocate (150 g)
  • 4 linguri de zahar (60 g)
  • 1 cana de zahar pudra (120 g)
  • 3 albusuri de ou
  • ½ lingura de scortisoara macinata (8 g)
  • ½ lingura de suc de lamaie (8 ml)
  • 1 lingura de unt (20 g)
  • 1 lingura de faina de grau (15 g)
Citeste si...
Lasagna cu ricotta și spanac: armonia aromelor italienești

Preparare

  • Luati un bol mediu si amestecati migdalele macinate cu zaharul pudra si scortisoara macinata.
  • Apoi, adaugati incet albusurile de ou si sucul de lamaie. Amestecati totul cu ajutorul unui mixer de mana. Asigurati-va ca amestecul are o consistenta lipicioasa, dar compacta.
  • Dupa aceea, luati o foaie de copt si intindeti pe ea niste unt si faina pentru ca macarons Bilbao sa nu se lipeasca.
  • Dupa ce obtineti textura dorita, faceti cateva bile cu aluatul.
  • Apoi, presarati zaharul pe o farfurie si treceti fiecare macarons prin ea. Asigura-te ca nu sunt prea mari, astfel incat sa incapa toate in tava de copt.
  • Inainte de a baga foaia in cuptor, strangeti putin bilele. Nu va faceti griji pentru ca se vor ridica pe masura ce se coc.
  • Coaceti macarons timp de 10 minute la 180-190 ºC pana cand se ridica si devin aurii.
  • La final, scoateti-le din cuptor si lasati-le sa se raceasca. Serviti-le cu o cafea sau un ceai de dupa-amiaza.

Reteta de macarons frantuzesti

Macarons frantuzesti sunt prajiturele colorate facute din albusuri de ou, zahar pudra si migdale macinate. Sunt usor de confundat cu macarons de Bilbao, deoarece necesita practic aceleasi ingrediente, dar diferenta este ca aceste macarons au umplutura.

Ingrediente pentru macarons frantuzesti

  • 4 albusuri de ou
  • 2 cani de zahar pudra (240 g)
  • 1 ½ cana de migdale macinate (225 g)
  • 1 varf de cutit de sare (5 g)
  • 2 picaturi de colorant alimentar

Ingrediente pentru umplutura

  • 2 cani de zahar pudra (240 g)
  • 1 cana de unt (200 g)
  • 1 lingura de extract de vanilie (15 ml)
  • 2 linguri de frisca batuta (30 ml)
  • 1 lingura de coaja de lamaie (15 g)
  • 1 lingura de pudra de cacao (15 g)
Citeste si...
Ce mănâncă oamenii la micul dejun în diferite țări

Cum se prepara macarons

  • Pentru inceput, bateti albusurile, sarea si zaharul pudra intr-un bol pana cand se formeaza varfuri tari.
  • Apoi, adaugati migdalele macinate si colorantul alimentar (de orice culoare doriti). Puneti amestecul intr-o punga de patiserie.
  • Apoi, acoperiti o foaie de copt cu hartie pergament si faceti macarons cu ajutorul pungii de patiserie. Lasati suficient spatiu intre ele pentru a nu se lipi una de alta cand se coc.
  • La final, puneti-le in cuptor la 390°F timp de 10 minute. Dupa acest timp, scoateti-le din cuptor si lasati-le sa se raceasca in timp ce faceti umplutura.

Cum se prepara umplutura

  • In primul rand, bateti untul pana devine cremos si adaugati zaharul pudra, vanilia si frisca batuta.
  • Apoi, incorporeaza coaja de lamaie si pudra de cacao.
  • La final, umpleti macarons ca si cum ar fi niste sandvisuri si serviti.

Incearca astazi aceste doua retete de deserturi uimitoare!

Nu uita!

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru incercarea de a aplica o reteta, un sfat sau o dieta si nici nu garanteaza ca informatiile furnizate va vor ajuta sau nu va vor dauna personal. Fiti prudenti si consultati intotdeauna un medic sau un nutritionist!

Va multumim ca ati citit! Daca acest articol vi se pare util si interesant, va rugam sa il distribuiti pe retelele de socializare pentru a fi citit si de altii. In acest fel ne ajutati si ne motivati sa scriem mai multe articole interesante.

Mario Benett
Mario Benett
Scriitor independent absolvent a unei facultăți de medicină, un master în sănătate publică si nutriție la NUS Medicine - National University si vastă experiență în domeniul sănătății. În urma formării sale educaționale la Centennial College pentru jurnalism și la Trent University, a descoperit unde se află adevărata sa pasiune - sănătatea. Obiectivul lui este de a ajunge la public cu informații medicale complete și exacte într-un stil ușor de citit și informativ, astfel încât cititorii să poată face alegeri avizate pentru a-și menține sănătatea. A scris articole despre nutriție, medicină sportivă, fizioterapie, cardiologie, radiologie, chirurgie cosmetică, oftalmologie, oncologie, stomatologie, chirurgie, audiologie și alte probleme de sănătate. Colaborează cu succes cu organicsfoods.ro și cu alte platforme din domeniu din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

drmax.ro/
viataverdeviu.ro

Artictiole conexe

Șnitele de pui savuroase cu sos de rosii si mozzarella

Savurați șnițele de pui delicioase, însoțite de sos de roșii aromat și mozzarella topită. O combinație clasică, cu o atingere de rafinament, potrivită pentru orice masă specială.

Cum sa prepari acasa cea mai buna si cremoasa branza Mozzarella in doar cativa pasi simpli

Branza Mozzarella, una dintre cele mai iubite și versatile brânzeturi, poate fi acum pregătit chiar la tine acasă...

7 Mic dejunuri esentiale pentru o viata mai lunga si sanatoasa

O abordare revoluționară asupra alimentației dimineții: 7 mic dejunuri care nu numai că te vor satura, dar pot contribui la longevitate. De la budincă de chia la iaurt cu afine, fiecare alegere alimentară contează!

Galuste de branza cu ciuperci champignon in sos de lamaie si bacon

Găluștele cu brânză și ciuperci champignon reprezintă o rețetă delicioasă, ușor de preparat, cu arome intense obținute prin combinația de ingrediente precum brânza, cartofii, ciupercile și baconul. Sunt satisfăcătoare atât ca o cină rapidă în familie, cât și ca fel principal la ocazii speciale.

Salata de quinoa cu dovleac, rodii si avocado

Salată sănătoasă și gustoasă cu quinoa, dovleac, rodii și avocado. O explozie de nutrienți și arome ce îmbină beneficiile super-alimentelor cu savoarea toamnei. Perfectă pentru un prânz echilibrat sau o cină ușoară.

Salata cu grapefruit, avocado si nuci

Salată cu grapefruit, avocado și nuci - o combinație perfectă pentru un prânz sănătos și delicios. Grapefruitul adaugă acrivie, avocado cremozitate, iar nucile textură. Beneficiile includ vitamina C, grăsimi sănătoase și acizi grași omega-3. Perfectă pentru a-ți revigora ziua!

Creveti la gratar in marinada de lamaie in stil mediteranean

Gustați acest delici, creveți la grătar într-o marinadă aromatică de lămâie! Rețeta perfectă pentru iubitorii de fructe de mare care caută să aducă gustul Mediteranei în farfurie. Pregătirea este rapidă, gustul - inegalabil

Coptul in folie de aluminiu – tot ce trebuie sa stii

Explorăm toate aspectele gătitului cu folie de aluminiu: beneficii, metode corecte și rețete delicioase. Ești gata să revoluționezi bucătăria cu acest instrument versatil?