Un mic dejun delicios și rapid – avocado umplut cu ou fiert și brânză de vaci cremoasă. În zilele noastre, mulți oameni își încep ziua cu avocado: boluri, pâine prăjită, diverse salate și garnituri pentru sandvișuri. O mulțime de vitamine, grăsimi sănătoase, fibre și o mulțime de microelemente diferite fac din avocado un erou al meniurilor dietetice.
Pentru această rețetă sunt potrivite fructele coapte, chiar ușor supracoapte, cu pulpă strălucitoare și o coajă groasă, fără deteriorări. Coaja de avocado nu este comestibilă și este folosită în această rețetă ca salatieră.
Timp de gătire: 10 minute
Număr de porții: 2
Ingrediente pentru avocado umplut
- 1 avocado;
- 1 ou de găină;
- 2 linguri de cremă de brânză cașcaval;
- 12 linguri de maioneză;
- 12 lămâi;
- sare, piper negru măcinat.
Cum se prepară avocado umplut
Tăiați avocado copt în jumătate, scoateți sâmburii. Cu o lingură scoateți pulpa, lăsând caliciul intact din coajă.
Tăiați pulpa de avocado în cuburi mici și stoarceți imediat sucul de la o jumătate de lămâie. Sucul de lămâie împiedică pulpa să se oxideze, îi păstrează culoarea verde strălucitoare. Se lasă o lingură de pulpă tocată pentru a decora vasul.
Fierbeți un ou de găină fiert tare. Se răcește, se decojește, se separă gălbenușul de albuș. Tăiați albușul în cubulețe și adăugați-l la avocado.
Adăugați crema de brânză cașcaval și maioneza. Pentru un meniu dietetic, înlocuiți crema de brânză cu brânză de vaci moale cu conținut scăzut de grăsime și maioneza cu iaurt neîndulcit cu un conținut de grăsime de maximum 2%.
Condimentați umplutura după gust cu sare, piperați cu piper negru măcinat și amestecați bine. Sarea de mare va adăuga la acest fel de mâncare.
Umpleți pielea avocado cu umplutura, formați o mazăre mică.
Frecați gălbenușul de ou fiert printr-o sită fină sau dați-l pe răzătoare.
Turnați o fâșie de gălbenuș de ou ras peste avocado umplut, apoi puneți o fâșie de cubulețe verzi de avocado. Decorați ambele jumătăți de avocado în acest fel.
Stropiți din nou totul cu suc de lămâie proaspăt stors și stropiți cu un strop de ulei de măsline extravirgin. Se presară un vârf de cuțit de piper măcinat și se servește imediat. Acest fel de mâncare nu trebuie gătit în avans, ci doar înainte de servire! Poftă bună! Cel mai bun mic dejun din lume în 10 minute este gata, o mulțime de beneficii, costuri minime pentru gătit!
În lume există peste 400 de soiuri de avocado, iar culoarea pulpei și a cojii variază. Există câteva criterii care vă ajută să alegeți un avocado copt. Dacă alegeți un fruct verde, coaja acestuia trebuie să fie uniform colorată, fără lovituri și pete întunecate. Prezența acestora din urmă indică faptul că fructul este prea copt, iar sub coajă va avea un aspect neplăcut.
Fructele necoapte sunt tari la atingere, ca o piatră, nu se poate găti nimic gustos din ele. Va trebui să puneți avocado necopt într-o pungă kraft sau să îl înveliți în hârtie, să îl lăsați la temperatura camerei și să așteptați 3-4 zile. Apropo, dacă scuturi un avocado, poți auzi sămânța dintr-un fruct copt, cum se rostogolește în interior.