18.5 C
București

Rulada de macrou fiert cu garnitura de morcovi

Date:

Share post:

O reteta pentru iubitorii de peste. Daca respectati o dieta si evitati alimentele prajite, atunci rulada de macrou fiert cu varfuri de morcovi este o alegere excelenta. Fara ulei, practic fara vase murdare, este cel mai practic mod de a gati macrou.

Timp de gatire: 30 minute
Numar de portii: 4

Ingrediente pentru rulada de macrou fiert cu varfuri de morcov

  • 1 macrou cu greutatea de 500-600 g;
  • cateva crengute de varfuri de morcovi;
  • 1 lingurita de sare;
  • praf de usturoi, hopli-suneli;
  • piper negru dupa gust.

Mod de preparare a ruladei de macrou fierte cu varfuri de morcov

Atunci cand alegeti pestele, acordati atentie aspectului sau. Pe macrou nu trebuie sa fie dungi maro (ruginii), ochii pestelui sunt transparenti, carnea este elastica. Macrou congelat pentru cateva ore lasati pe raftul inferior al frigiderului. Apoi se taie capul si coada, se eviscereaza, se clateste bine cu apa rece curenta. Se usuca pestele pregatit cu un prosop de hartie.

Se taie capul si coada, se eviscereaza pestele, se clateste bine cu apa curenta rece.

Cu un cutit ascutit se face o incizie de-a lungul spatelui pe ambele parti. Separati cu grija cele doua fileuri de coloana vertebrala. Scoateti toate oasele vizibile din fileuri.

Puneti fileurile de macrou pregatite pe o planseta de tocat. Se presara cu sare de mare grunjoasa, se adauga o jumatate de lingurita de praf de usturoi, o jumatate de lingurita de hmeli-suneli. Eu imi fac propria mea sare de usturoi care are deja aceste doua ingrediente in ea. O astfel de sare este ideala pentru murat si gatit.

Rulada de macrou fiert cu garnitura de morcovi
Ruladă de macrou fiert cu garnitură de morcovi 4

Spalati bine varfurile de morcovi, scuturati-le de apa.

Citeste si...
Desert Rapid: Brânză de Vaci și Ciocolată Fără Coacere

Clatiti bine mugurii de morcov, scuturati apa, uscati verdeturile cu un prosop de hartie. Asezati doua crengute pe fileuri.

Uniti jumatatile de peste intr-un vals – de la coada la cap.

Uniti jumatatile de peste intr-un rulou – coada la cap. Asezati inca doua crengute de varfuri de morcov pe fiecare parte.

Asezati rulada pe folie alimentara. Infasurati ruloul in mai multe straturi de folie de aluminiu pentru ca invelisul sa fie puternic si strans.

Legati capetele foliei cu sfoara. De asemenea, legati rulada in mai multe locuri cu sfoara. Nu este necesar, dar forma se va pastra mai bine.

Rulada de macrou fiert cu garnitura de morcovi
Ruladă de macrou fiert cu garnitură de morcovi 5

Se toarna apa fierbinte intr-o cratita mare.

Turnati apa fierbinte intr-o cratita mare, puneti rulada infasurata in folie.

Gatiti pestele timp de 10 minute.

organicsfood.ro

Incalziti rapid apa pana la fierbere. Gatiti timp de 10 minute. Puteti intoarce usor rulada o data. Opriti focul si lasati pestele in apa fierbinte pentru inca 10 minute.

Scoateti rulada din apa si puneti-o in frigider. In principiu, pe masura ce se raceste, puteti manca, deoarece pestele este gata. Dar este de dorit sa il lasati sa se odihneasca timp de 10-12 ore.

Indepartati filmul de pe rulada congelata, colectati sucul-bouillon eliberat, pe baza lui puteti face un sos gustos.

Rulada de macrou fiert cu garnitura de morcovi
Ruladă de macrou fiert cu garnitură de morcovi 6

Rulada congelata se poate taia usor in portii – delicioasa si frumoasa! Savurati!

Daca va intrebati care metoda de gatit este cea mai sanatoasa, atunci luati aminte la aceasta reteta. Pentru peste si pui, este cu siguranta o modalitate excelenta de a pastra aroma naturala a alimentelor, chiar mai buna decat gatitul la aburi! Pestele gatit in suc propriu isi pastreaza majoritatea nutrientilor, nimic nu scapa in apa. Nu contine grasimi suplimentare, deci mai putine calorii. Timpul de gatire este, de asemenea, redus.

Citeste si...
7 Mic dejunuri esențiale pentru o viață mai lungă și sănătoasă
Mario Benett
Mario Benett
Scriitor independent absolvent a unei facultăți de medicină, un master în sănătate publică si nutriție la NUS Medicine - National University si vastă experiență în domeniul sănătății. În urma formării sale educaționale la Centennial College pentru jurnalism și la Trent University, a descoperit unde se află adevărata sa pasiune - sănătatea. Obiectivul lui este de a ajunge la public cu informații medicale complete și exacte într-un stil ușor de citit și informativ, astfel încât cititorii să poată face alegeri avizate pentru a-și menține sănătatea. A scris articole despre nutriție, medicină sportivă, fizioterapie, cardiologie, radiologie, chirurgie cosmetică, oftalmologie, oncologie, stomatologie, chirurgie, audiologie și alte probleme de sănătate. Colaborează cu succes cu organicsfoods.ro și cu alte platforme din domeniu din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

drmax.ro/
viataverdeviu.ro

Artictiole conexe

Cocktail cu midii, calamari si scoici. Delicii marine

Un cocktail marin delicios și sănătos! Intră în lumea fructelor de mare cu această rețetă de cocktail cu midii, calamari și scoici, care combina gustul și beneficiile nutriționale într-o singură îmbucătură. Ideal pentru orice ocazie specială!

Mancare de mazare cu pui ca la mama acasa

Savurează gustul autentic al mâncării de mazăre cu pui, o rețetă tradițională românească perfectă pentru prânz sau cină. Învățați secretul unei mâncări de mazăre cu carne de pui delicioase, cu ingrediente simple și pași ușor de urmat.

Batoane nutritive cu nuca de cocos (fara coacere)

Batoane nutritive cu nucă de cocos, perfecte pentru un desert sănătos. Realizate din ingrediente raw și fără coacere, sunt delicioase și pline de energie!

Reteta delicioasa de gogosi de casa: pasi simpli pentru un desert perfect!

Învăță cum să prepari cele mai pufoase și delicioase gogoși de casă cu această rețetă pas cu pas! Perfecte pentru micul dejun sau desert, cu o glazură aromată de vanilie. Deliciul ideal pentru orice moment al zilei!

Supa cremoasa de branza cu broccoli: Rasfat perfect pentru zilele reci

Savurează această supă de brânză cu broccoli, perfectă pentru zilele reci. Cu un gust bogat, textură catifelată și îmbogățită cu substanțe utile din broccoli, această rețetă va deveni rapid favorita ta și a familiei tale. Ideală pentru mesele de prânz sau cine în serile răcoroase.

Rata in sos de portocale cu ceapa rosie caramelizata

Rață fragedă preparată într-un sos delicios de portocale și ceapă caramelizată pentru o cină savuroasă ce va impresiona musafirii. Rețetă ușor de preparat, cu arome și texturi divine.

Piept de pui umplut cu mozzarella. Reteta care iti va incanta papilele gustative si iti va uimi musafirii

Pieptul de pui umplut cu mozzarella este o rețetă tradițională, gustoasă dar ușor de realizat. Respectând indicațiile veți obține cu siguranță un preparat delicios!

Pui Teriyaki cu legume: o reteta pentru un fel de mancare asiatica tentanta

Savurează puiul teriyaki cu legume, o rețetă asiatică sănătoasă și plină de aromă. O combinație perfectă de proteine, vitamine și antioxidanți, această mâncare nu este doar delicioasă, ci și benefică pentru organism. Ideală pentru o masă echilibrată acasă!