O rețetă pentru iubitorii de pește. Dacă respectați o dietă și evitați alimentele prăjite, atunci rulada de macrou fiert cu vârfuri de morcovi este o alegere excelentă. Fără ulei, practic fără vase murdare, este cel mai practic mod de a găti macrou.
Timp de gătire: 30 minute
Număr de porții: 4
Ingrediente pentru ruladă de macrou fiert cu vârfuri de morcov
- 1 macrou cu greutatea de 500-600 g;
- câteva crenguțe de vârfuri de morcovi;
- 1 linguriță de sare;
- praf de usturoi, hopli-suneli;
- piper negru după gust.
Mod de preparare a ruladei de macrou fierte cu vârfuri de morcov
Atunci când alegeți peștele, acordați atenție aspectului său. Pe macrou nu trebuie să fie dungi maro (ruginii), ochii peștelui sunt transparenți, carnea este elastică. Macrou congelat pentru câteva ore lăsați pe raftul inferior al frigiderului. Apoi se taie capul și coada, se eviscerează, se clătește bine cu apă rece curentă. Se usucă peștele pregătit cu un prosop de hârtie.
Se taie capul și coada, se eviscerează peștele, se clătește bine cu apă curentă rece.
Cu un cuțit ascuțit se face o incizie de-a lungul spatelui pe ambele părți. Separați cu grijă cele două fileuri de coloana vertebrală. Scoateți toate oasele vizibile din fileuri.
Puneți fileurile de macrou pregătite pe o planșetă de tocat. Se presară cu sare de mare grunjoasă, se adaugă o jumătate de linguriță de praf de usturoi, o jumătate de linguriță de hmeli-suneli. Eu îmi fac propria mea sare de usturoi care are deja aceste două ingrediente în ea. O astfel de sare este ideală pentru murat și gătit.
Spălați bine vârfurile de morcovi, scuturați-le de apă.
Clătiți bine mugurii de morcov, scuturați apa, uscați verdețurile cu un prosop de hârtie. Așezați două crenguțe pe fileuri.
Uniți jumătățile de pește într-un vals – de la coadă la cap.
Uniți jumătățile de pește într-un rulou – coadă la cap. Așezați încă două crenguțe de vârfuri de morcov pe fiecare parte.
Așezați rulada pe folie alimentară. Înfășurați ruloul în mai multe straturi de folie de aluminiu pentru ca învelișul să fie puternic și strâns.
Legați capetele foliei cu sfoară. De asemenea, legați rulada în mai multe locuri cu sfoară. Nu este necesar, dar forma se va păstra mai bine.
Se toarnă apă fierbinte într-o cratiță mare.
Turnați apă fierbinte într-o cratiță mare, puneți rulada înfășurată în folie.
Gătiți peștele timp de 10 minute.
Încălziți rapid apa până la fierbere. Gătiți timp de 10 minute. Puteți întoarce ușor rulada o dată. Opriți focul și lăsați peștele în apa fierbinte pentru încă 10 minute.
Scoateți rulada din apă și puneți-o în frigider. În principiu, pe măsură ce se răcește, puteți mânca, deoarece peștele este gata. Dar este de dorit să îl lăsați să se odihnească timp de 10-12 ore.
Îndepărtați filmul de pe rulada congelată, colectați sucul-bouillon eliberat, pe baza lui puteți face un sos gustos.
Rulada congelată se poate tăia ușor în porții – delicioasă și frumoasă! Savurați!
Dacă vă întrebați care metodă de gătit este cea mai sănătoasă, atunci luați aminte la această rețetă. Pentru pește și pui, este cu siguranță o modalitate excelentă de a păstra aroma naturală a alimentelor, chiar mai bună decât gătitul la aburi! Peștele gătit în suc propriu își păstrează majoritatea nutrienților, nimic nu scapă în apă. Nu conține grăsimi suplimentare, deci mai puține calorii. Timpul de gătire este, de asemenea, redus.