20.5 C
București

Budinca de morcovi si semola: Transforma micul dejun intr-o delicatesa!

Date:

Share post:

Budinca de morcovi si semola este o delicatesa. Budinca iese luxurianta, umeda si se topeste in gura. Ingredientele sunt cele mai simple si mai accesibile, care se gasesc de obicei in orice frigider. Aceasta caserola va fi delicioasa atat de calda, cat si rece, este micul dejun perfect.

Timp de gatire: 40 minute
Numar de portii: 4-5

Ingrediente pentru budinca de branza de vaci cu morcovi

  • 150 g branza de vaci;
  • 120 g morcovi;
  • 30 g zahar;
  • 1 ou 1 albus de ou;
  • 25 g ulei vegetal;
  • 30 g de gris pentru matrita;
  • 25 g de faina;
  • 13 lingurita de drojdie;
  • sare, unt pentru matrita;
  • zahar pudra pentru servire.

Mod de preparare a budincii de branza de vaci cu morcovi

Se pregateste forma. Se unge o forma ignifugata cu diametrul de 18-20 centimetri cu unt inmuiat si se presara cu semola. Puneti forma in frigider pentru o vreme, pentru a permite untului sa se solidifice.

Se sparge un ou de gaina separat, se separa galbenusul de proteine. Turnati zaharul granulat intr-un castron adanc, adaugati galbenusul, bateti cu un tel. Puteti reduce cantitatea de zahar din aceasta reteta, compensand absenta acestuia cu zahar pudra la sfarsitul gatitului. Un strat subtire de zahar pudra face budinca mai dulce fara a creste cu adevarat caloriile.

Adaugati ulei vegetal neutru si un varf de cutit de sare fina pentru a echilibra aroma. Se amesteca din nou totul bine.

Budinca de morcovi si semola: Transforma micul dejun intr-o delicatesa!
Budincă de morcovi și semolă: Transformă micul dejun într-o delicatesă! 6

Adaugati branza de vaci. Daca casul are cocoloase, frecati-l printr-o sita.

Radeti morcovii cruzi pe o razatoare fina. Adaugati morcovii rasi in aluat.

Turnati ingredientele uscate intr-un castron: semola, faina de grau, praf de copt. Daca doriti, puteti adauga putina vanilina sau extract de vanilie.

Citeste si...
Clătite americane pancakes. Rețeta delicioasă pentru micul dejun

Framantati aluatul cu o spatula, in aceasta etapa va fi destul de gros.

Budinca de morcovi si semola: Transforma micul dejun intr-o delicatesa!
Budincă de morcovi și semolă: Transformă micul dejun într-o delicatesă! 7

Separat bateti doua albusuri, mai comod cu un mixer electric. Adaugati imediat aproximativ jumatate din albusurile batute in aluat si amestecati. Aluatul va deveni vizibil mai fluid.

Budinca de morcovi si semola: Transforma micul dejun intr-o delicatesa!
Budincă de morcovi și semolă: Transformă micul dejun într-o delicatesă! 8

Adaugati restul de albusuri batute. In aceasta etapa, folositi o spatula pentru a incorpora albusurile batute in aluat, folosind miscari circulare si foarte usor, avand grija sa nu distrugeti textura luxurianta.

Aluatul finit este usor si aerisit si trebuie folosit imediat.

Puneti aluatul in forma pregatita si aplatizati-l.

Asezati forma de budinca intr-o alta forma mai mare. Se toarna apa clocotita astfel incat apa sa ajunga aproximativ pana la mijlocul formei de budinca.

Budinca de morcovi si semola: Transforma micul dejun intr-o delicatesa!
Budincă de morcovi și semolă: Transformă micul dejun într-o delicatesă! 9

Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius. Puneti budinca in cuptorul preincalzit, acoperiti-o cu folie de aluminiu sau cu un capac. Asezati forma la un nivel mediu. Se gateste pe baie de apa timp de 30 de minute. La sfarsitul gatitului puteti indeparta folia, ungeti budinca cu unt si coaceti-o pana cand devine aurie.

organicsfood.ro
Budinca de morcovi si semola: Transforma micul dejun intr-o delicatesa!
Budincă de morcovi și semolă: Transformă micul dejun într-o delicatesă! 10

Raciti budinca in forma timp de 10 minute. Apoi scoateti-o cu grija, presarati-o cu zahar pudra si serviti-o calda sau rece. Foarte gustoasa cu smantana sau crème fraiche si orice dulceata de fructe. Pofta buna!

Mario Benett
Mario Benett
Scriitor independent absolvent a unei facultăți de medicină, un master în sănătate publică si nutriție la NUS Medicine - National University si vastă experiență în domeniul sănătății. În urma formării sale educaționale la Centennial College pentru jurnalism și la Trent University, a descoperit unde se află adevărata sa pasiune - sănătatea. Obiectivul lui este de a ajunge la public cu informații medicale complete și exacte într-un stil ușor de citit și informativ, astfel încât cititorii să poată face alegeri avizate pentru a-și menține sănătatea. A scris articole despre nutriție, medicină sportivă, fizioterapie, cardiologie, radiologie, chirurgie cosmetică, oftalmologie, oncologie, stomatologie, chirurgie, audiologie și alte probleme de sănătate. Colaborează cu succes cu organicsfoods.ro și cu alte platforme din domeniu din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

drmax.ro/
viataverdeviu.ro

Artictiole conexe

Cum sa faci cea mai buna friptura de porc pe care ai mancat-o vreodata (la calitate de restaurant)

Pregătește-te să impresionezi cu o friptură de porc la calitate de restaurant! Urmărește pașii și sfaturile unui bucătar profesionist pentru o masă cu adevărat memorabilă.

Galuste de branza cu ciuperci champignon in sos de lamaie si bacon

Găluștele cu brânză și ciuperci champignon reprezintă o rețetă delicioasă, ușor de preparat, cu arome intense obținute prin combinația de ingrediente precum brânza, cartofii, ciupercile și baconul. Sunt satisfăcătoare atât ca o cină rapidă în familie, cât și ca fel principal la ocazii speciale.

Sorbet de lamaie si menta: Desertul racoritor perfect pentru vara!

Sorbetul de lămâie și mentă reprezintă alegerea perfectă pentru vară, combinând aroma strălucitoare de citrice cu nota răcoritoare de mentă. Bucurați-vă de textura sa ușoară și descoperiți beneficiile sale pentru sănătate în acest articol complet.

Retete cu Mere Delicioase: Top 15 Idei Pentru Cuptor si Tigaie

Mere gătite în moduri inedite: descoperiți 15 rețete care transformă merele în delicii culinare. De la mere prăjite cu miere și scorțișoară, la mousse-uri delicate și jeleuri aromate, această selecție cuprinde idei pentru toate gusturile. Fie că preferați preparatele rapide în tigaie sau deserturi fără coacere, veți găsi opțiuni sănătoase și gustoase care să vă impresioneze familia și prietenii.

Carne de vitel suculenta cu sos de ciuperci si sos de trufe

Carnea de vițel suculentă îmbinată cu aromele rafinate ale ciupercilor și trufelor creează o experiență culinară de neuitat. Perfectă pentru momente speciale sau cine în familie!

File de pui in stil grecesc cu masline si feta – simfonie de arome mediteraneene

Află cum să prepari file de pui delicios în stil grecesc cu măsline și feta. O rețetă ușor de făcut, sanatoasa și gustoasa ce combină arome mediteraneene pentru o cină perfectă în familie.

Mancare de mazare cu pui ca la mama acasa

Savurează gustul autentic al mâncării de mazăre cu pui, o rețetă tradițională românească perfectă pentru prânz sau cină. Învățați secretul unei mâncări de mazăre cu carne de pui delicioase, cu ingrediente simple și pași ușor de urmat.

Salata verde cu grapefruit, creveti si nuci. Aroma marii si textura crocanta

Salata verde cu grapefruit, creveți și nuci este o combinație proaspătă și delicioasă, ideală pentru zilele calde de vară. Cu un conținut bogat în vitamine, proteine și acizi grași sănătoși, este nu doar delicioasă, ci și nutritivă. Savurați această delicatesă răcoritoare plină de beneficii nutriționale.