Budincă de morcovi și semolă: Transformă micul dejun într-o delicatesă!

Budincă de morcovi și semolă: Transformă micul dejun într-o delicatesă!

Budincă de morcovi și semolă este o delicatesa. Budinca iese luxuriantă, umedă și se topește în gură. Ingredientele sunt cele mai simple și mai accesibile, care se găsesc de obicei în orice frigider. Această caserolă va fi delicioasă atât de caldă, cât și rece, este micul dejun perfect.

Timp de gătire: 40 minute
Număr de porții: 4-5

Ingrediente pentru budinca de brânză de vaci cu morcovi

  • 150 g brânză de vaci;
  • 120 g morcovi;
  • 30 g zahăr;
  • 1 ou 1 albuș de ou;
  • 25 g ulei vegetal;
  • 30 g de griș pentru matriță;
  • 25 g de făină;
  • 13 linguriță de drojdie;
  • sare, unt pentru matriță;
  • zahăr pudră pentru servire.

Mod de preparare a budincii de brânză de vaci cu morcovi

Se pregătește forma. Se unge o formă ignifugată cu diametrul de 18-20 centimetri cu unt înmuiat și se presară cu semolă. Puneți forma în frigider pentru o vreme, pentru a permite untului să se solidifice.

Se sparge un ou de găină separat, se separă gălbenușul de proteine. Turnați zahărul granulat într-un castron adânc, adăugați gălbenușul, bateți cu un tel. Puteți reduce cantitatea de zahăr din această rețetă, compensând absența acestuia cu zahăr pudră la sfârșitul gătitului. Un strat subțire de zahăr pudră face budinca mai dulce fără a crește cu adevărat caloriile.

Adăugați ulei vegetal neutru și un vârf de cuțit de sare fină pentru a echilibra aroma. Se amestecă din nou totul bine.

Budincă de morcovi și semolă: Transformă micul dejun într-o delicatesă!
Budincă de morcovi și semolă: Transformă micul dejun într-o delicatesă! 7

Adăugați brânza de vaci. Dacă cașul are cocoloașe, frecați-l printr-o sită.

Radeți morcovii cruzi pe o răzătoare fină. Adăugați morcovii rași în aluat.

Turnați ingredientele uscate într-un castron: semolă, făină de grâu, praf de copt. Dacă doriți, puteți adăuga puțină vanilină sau extract de vanilie.

Citeste si...
Guacamole mexican picant cu chipsuri crocante

Frământați aluatul cu o spatulă, în această etapă va fi destul de gros.

Budincă de morcovi și semolă: Transformă micul dejun într-o delicatesă!
Budincă de morcovi și semolă: Transformă micul dejun într-o delicatesă! 8

Separat bateți două albușuri, mai comod cu un mixer electric. Adăugați imediat aproximativ jumătate din albușurile bătute în aluat și amestecați. Aluatul va deveni vizibil mai fluid.

Budincă de morcovi și semolă: Transformă micul dejun într-o delicatesă!
Budincă de morcovi și semolă: Transformă micul dejun într-o delicatesă! 9

Adăugați restul de albușuri bătute. În această etapă, folosiți o spatulă pentru a încorpora albușurile bătute în aluat, folosind mișcări circulare și foarte ușor, având grijă să nu distrugeți textura luxuriantă.

Aluatul finit este ușor și aerisit și trebuie folosit imediat.

Puneți aluatul în forma pregătită și aplatizați-l.

Așezați forma de budincă într-o altă formă mai mare. Se toarnă apă clocotită astfel încât apa să ajungă aproximativ până la mijlocul formei de budincă.

Budincă de morcovi și semolă: Transformă micul dejun într-o delicatesă!
Budincă de morcovi și semolă: Transformă micul dejun într-o delicatesă! 10

Preîncălziți cuptorul la 175 grade Celsius. Puneți budinca în cuptorul preîncălzit, acoperiți-o cu folie de aluminiu sau cu un capac. Așezați forma la un nivel mediu. Se gătește pe baie de apă timp de 30 de minute. La sfârșitul gătitului puteți îndepărta folia, ungeți budinca cu unt și coaceți-o până când devine aurie.

organicsfood.ro
Budincă de morcovi și semolă: Transformă micul dejun într-o delicatesă!
Budincă de morcovi și semolă: Transformă micul dejun într-o delicatesă! 11

Răciți budinca în formă timp de 10 minute. Apoi scoateți-o cu grijă, presărați-o cu zahăr pudră și serviți-o caldă sau rece. Foarte gustoasă cu smântână sau crème fraîche și orice dulceață de fructe. Poftă bună!

Articole similare:

Citeste si...
Orez cu roșii și fructe de mare: un tratament din bucătăria mediteraneeană
Rețeta Rapidă și Delicioasă: Avocado Umplut cu Ou și Brânză.
Supa cremoasă de brânză cu broccoli: Răsfăț perfect pentru zilele reci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cosul Meu
Wishlist
Recent Vizualizate
Compara Produse (0 Produse)
Compara Produs
Compara Produs
Compara Produs
Compara Produs
Categorii
Organics Health