7.4 C
București

Budinca de morcovi si semola: Transforma micul dejun intr-o delicatesa!

Date:

Share post:

Budinca de morcovi si semola este o delicatesa. Budinca iese luxurianta, umeda si se topeste in gura. Ingredientele sunt cele mai simple si mai accesibile, care se gasesc de obicei in orice frigider. Aceasta caserola va fi delicioasa atat de calda, cat si rece, este micul dejun perfect.

Timp de gatire: 40 minute
Numar de portii: 4-5

Ingrediente pentru budinca de branza de vaci cu morcovi

  • 150 g branza de vaci;
  • 120 g morcovi;
  • 30 g zahar;
  • 1 ou 1 albus de ou;
  • 25 g ulei vegetal;
  • 30 g de gris pentru matrita;
  • 25 g de faina;
  • 13 lingurita de drojdie;
  • sare, unt pentru matrita;
  • zahar pudra pentru servire.

Mod de preparare a budincii de branza de vaci cu morcovi

Se pregateste forma. Se unge o forma ignifugata cu diametrul de 18-20 centimetri cu unt inmuiat si se presara cu semola. Puneti forma in frigider pentru o vreme, pentru a permite untului sa se solidifice.

Se sparge un ou de gaina separat, se separa galbenusul de proteine. Turnati zaharul granulat intr-un castron adanc, adaugati galbenusul, bateti cu un tel. Puteti reduce cantitatea de zahar din aceasta reteta, compensand absenta acestuia cu zahar pudra la sfarsitul gatitului. Un strat subtire de zahar pudra face budinca mai dulce fara a creste cu adevarat caloriile.

Adaugati ulei vegetal neutru si un varf de cutit de sare fina pentru a echilibra aroma. Se amesteca din nou totul bine.

Budinca de morcovi si semola: Transforma micul dejun intr-o delicatesa!
Budincă de morcovi și semolă: Transformă micul dejun într-o delicatesă! 6

Adaugati branza de vaci. Daca casul are cocoloase, frecati-l printr-o sita.

Radeti morcovii cruzi pe o razatoare fina. Adaugati morcovii rasi in aluat.

Turnati ingredientele uscate intr-un castron: semola, faina de grau, praf de copt. Daca doriti, puteti adauga putina vanilina sau extract de vanilie.

Citeste si...
Aperitive cu pește prietenoase cu silueta, rețete rapide și gustoase

Framantati aluatul cu o spatula, in aceasta etapa va fi destul de gros.

Budinca de morcovi si semola: Transforma micul dejun intr-o delicatesa!
Budincă de morcovi și semolă: Transformă micul dejun într-o delicatesă! 7

Separat bateti doua albusuri, mai comod cu un mixer electric. Adaugati imediat aproximativ jumatate din albusurile batute in aluat si amestecati. Aluatul va deveni vizibil mai fluid.

Budinca de morcovi si semola: Transforma micul dejun intr-o delicatesa!
Budincă de morcovi și semolă: Transformă micul dejun într-o delicatesă! 8

Adaugati restul de albusuri batute. In aceasta etapa, folositi o spatula pentru a incorpora albusurile batute in aluat, folosind miscari circulare si foarte usor, avand grija sa nu distrugeti textura luxurianta.

Aluatul finit este usor si aerisit si trebuie folosit imediat.

Puneti aluatul in forma pregatita si aplatizati-l.

Asezati forma de budinca intr-o alta forma mai mare. Se toarna apa clocotita astfel incat apa sa ajunga aproximativ pana la mijlocul formei de budinca.

Budinca de morcovi si semola: Transforma micul dejun intr-o delicatesa!
Budincă de morcovi și semolă: Transformă micul dejun într-o delicatesă! 9

Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius. Puneti budinca in cuptorul preincalzit, acoperiti-o cu folie de aluminiu sau cu un capac. Asezati forma la un nivel mediu. Se gateste pe baie de apa timp de 30 de minute. La sfarsitul gatitului puteti indeparta folia, ungeti budinca cu unt si coaceti-o pana cand devine aurie.

organicsfood.ro
Budinca de morcovi si semola: Transforma micul dejun intr-o delicatesa!
Budincă de morcovi și semolă: Transformă micul dejun într-o delicatesă! 10

Raciti budinca in forma timp de 10 minute. Apoi scoateti-o cu grija, presarati-o cu zahar pudra si serviti-o calda sau rece. Foarte gustoasa cu smantana sau crème fraiche si orice dulceata de fructe. Pofta buna!

Mario Benett
Mario Benetthttps://organicsfood.ro
Scriitor independent absolvent a unei facultăți de medicină, un master în sănătate publică si nutriție la NUS Medicine - National University si vastă experiență în domeniul sănătății. În urma formării sale educaționale la Centennial College pentru jurnalism și la Trent University, a descoperit unde se află adevărata sa pasiune - sănătatea. Obiectivul lui este de a ajunge la public cu informații medicale complete și exacte într-un stil ușor de citit și informativ, astfel încât cititorii să poată face alegeri avizate pentru a-și menține sănătatea. A scris articole despre nutriție, medicină sportivă, fizioterapie, cardiologie, radiologie, chirurgie cosmetică, oftalmologie, oncologie, stomatologie, chirurgie, audiologie și alte probleme de sănătate. Colaborează cu succes cu organicsfoods.ro și cu alte platforme din domeniu din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

drmax.ro/
viataverdeviu.ro

Artictiole conexe

7 Mic dejunuri esentiale pentru o viata mai lunga si sanatoasa

O abordare revoluționară asupra alimentației dimineții: 7 mic dejunuri care nu numai că te vor satura, dar pot contribui la longevitate. De la budincă de chia la iaurt cu afine, fiecare alegere alimentară contează!

Bulgurul: Super-alimentul care imbogateste dieta si sustine sanatatea

Bulgurul nu este doar un substitut delicios pentru orez și cartofi, ci și o sursă bogată de vitamine, în special din grupa B. Îmbogățește-ți meniul cu această cereală super-sănătoasă și descoperă cele mai bune rețete internaționale cu bulgur.

Aperitive cu peste prietenoase cu silueta, retete rapide si gustoase

Dorești aperitive delicioase și care nu îngrașă? Peștele este alegerea ideală! Are proteine de calitate, e slab în grăsimi și ușor de digestat. Iată cele mai simple și gustoase rețete de preparate cu pește pentru petreceri reușite: bruschette cu ton, mini-sandvișuri cu somon, chifteluțe în sos tartar sau roluri crocante cu brânză. Bucură-te de momente plăcute cu invitații, cu aperitive sănătoase!

Smoothie de portocale si zmeura cu menta. Detoxifiere si energie 

Smoothie-ul de portocale și zmeură cu mentă este o băutură răcoritoare, bogată în vitamine și antioxidanți. Combină aroma strălucitoare de portocale cu dulceața zmeurei și prospețimea mentăi, fiind ideal pentru micul dejun sau o gustare sănătoasă. Beneficiile includ întărirea sistemului imunitar și promovarea unei piele sănătoase.

Retete sanatoase de salata pentru slabit

Vrei să slăbești sănătos și rapid? Află care sunt cele mai eficiente rețete de salate pentru pierderea kilogramelor în exces. Doar ingrediente proaspete și delicioase pentru o siluetă de invidiat!

Pulpa de miel la cuptor frageda cu legume si usturoi – reteta traditionala romaneasca 🍖

Învață cum să prepari pulpă de miel tradițională la cuptor, fragedă și suculentă, după rețeta bunicii, cu sfaturi și trucuri pentru rumenire perfectă. Află care sunt beneficiile consumului moderat și atenționările necesare.

Tartar de somon cu mango si lime – Reteta delicioasa pentru arome tropicale

Rețetă savuroasă de tartar cremos cu somon, mango și lime. O combinație delicioasă de gusturi ce te vor încânta. Descoperă acum această rețetă unică!

Rata in sos de portocale cu ceapa rosie caramelizata

Rață fragedă preparată într-un sos delicios de portocale și ceapă caramelizată pentru o cină savuroasă ce va impresiona musafirii. Rețetă ușor de preparat, cu arome și texturi divine.