Budincă de morcovi și semolă este o delicatesa. Budinca iese luxuriantă, umedă și se topește în gură. Ingredientele sunt cele mai simple și mai accesibile, care se găsesc de obicei în orice frigider. Această caserolă va fi delicioasă atât de caldă, cât și rece, este micul dejun perfect.
Timp de gătire: 40 minute
Număr de porții: 4-5
Ingrediente pentru budinca de brânză de vaci cu morcovi
- 150 g brânză de vaci;
- 120 g morcovi;
- 30 g zahăr;
- 1 ou 1 albuș de ou;
- 25 g ulei vegetal;
- 30 g de griș pentru matriță;
- 25 g de făină;
- 13 linguriță de drojdie;
- sare, unt pentru matriță;
- zahăr pudră pentru servire.
Mod de preparare a budincii de brânză de vaci cu morcovi
Se pregătește forma. Se unge o formă ignifugată cu diametrul de 18-20 centimetri cu unt înmuiat și se presară cu semolă. Puneți forma în frigider pentru o vreme, pentru a permite untului să se solidifice.
Se sparge un ou de găină separat, se separă gălbenușul de proteine. Turnați zahărul granulat într-un castron adânc, adăugați gălbenușul, bateți cu un tel. Puteți reduce cantitatea de zahăr din această rețetă, compensând absența acestuia cu zahăr pudră la sfârșitul gătitului. Un strat subțire de zahăr pudră face budinca mai dulce fără a crește cu adevărat caloriile.
Adăugați ulei vegetal neutru și un vârf de cuțit de sare fină pentru a echilibra aroma. Se amestecă din nou totul bine.
Adăugați brânza de vaci. Dacă cașul are cocoloașe, frecați-l printr-o sită.
Radeți morcovii cruzi pe o răzătoare fină. Adăugați morcovii rași în aluat.
Turnați ingredientele uscate într-un castron: semolă, făină de grâu, praf de copt. Dacă doriți, puteți adăuga puțină vanilină sau extract de vanilie.
Frământați aluatul cu o spatulă, în această etapă va fi destul de gros.
Separat bateți două albușuri, mai comod cu un mixer electric. Adăugați imediat aproximativ jumătate din albușurile bătute în aluat și amestecați. Aluatul va deveni vizibil mai fluid.
Adăugați restul de albușuri bătute. În această etapă, folosiți o spatulă pentru a încorpora albușurile bătute în aluat, folosind mișcări circulare și foarte ușor, având grijă să nu distrugeți textura luxuriantă.
Aluatul finit este ușor și aerisit și trebuie folosit imediat.
Puneți aluatul în forma pregătită și aplatizați-l.
Așezați forma de budincă într-o altă formă mai mare. Se toarnă apă clocotită astfel încât apa să ajungă aproximativ până la mijlocul formei de budincă.
Preîncălziți cuptorul la 175 grade Celsius. Puneți budinca în cuptorul preîncălzit, acoperiți-o cu folie de aluminiu sau cu un capac. Așezați forma la un nivel mediu. Se gătește pe baie de apă timp de 30 de minute. La sfârșitul gătitului puteți îndepărta folia, ungeți budinca cu unt și coaceți-o până când devine aurie.
Răciți budinca în formă timp de 10 minute. Apoi scoateți-o cu grijă, presărați-o cu zahăr pudră și serviți-o caldă sau rece. Foarte gustoasă cu smântână sau crème fraîche și orice dulceață de fructe. Poftă bună!