24.6 C
București

Piept de pui umplut cu mozzarella. Reteta care iti va incanta papilele gustative si iti va uimi musafirii

Date:

Share post:

Astazi vreau sa va impartasesc o reteta delicioasa, usor de preparat si care cu siguranta va va incanta papilele gustative. Este vorba despre celebrul piept de pui umplut, o mancare traditionala care poate parea banala la prima vedere, dar care prinde viata atunci cand este pregatita cu ingrediente de calitate si putina creativitate.

Am decis sa fac propria mea versiune de piept de pui umplut cu mozzarella, asa ca am ales cele mai proaspete si gustoase ingrediente si am lucrat cu rabdare si dragoste la aceasta reteta pana am obtinut savoarea perfecta.

Cu ajutorul ei puteti prepara acasa, in bucataria voastra, cel mai delicios piept de pui umplut, chiar mai bun decat la restaurant. Va garantez ca acest preparat este atat de gustos incat va deveni nelipsit de la masa de sarbatoare. Fara alte cuvinte, va invit sa descoperiti impreuna pas cu pas cum se prepara acest piept de pui umplut care va va incanta pe voi si pe toti cei dragi. Sunt sigura ca va veti indragosti de aceasta reteta la prima inghititura!

Ingrediente:

  • 4 lucruri. piept de pui
  • 250 g mozzarella proaspata, taiata in felii (8 buc.)
  • 2 buc. ardei gras rosu
  • 1 buchet de busuioc, frunze intregi
  • 1/4 cana de parmezan proaspat ras
  • 1 lingura de condimente italienesti cu ierburi
  • sare si piper dupa gust
  • ulei vegetal

Preparare:

Preincalziti cuptorul la 400 de grade. Ungeti o tava de copt cu ulei vegetal. Indepartati semintele de la ardeiul rosu si taiati-l in fasii lungi. Apoi se prajeste.

Piept de pui umplut cu mozzarella. Reteta care iti va incanta papilele gustative si iti va uimi musafirii
Piept de pui umplut cu mozzarella. Rețeta care îți va încânta papilele gustative și îți va uimi musafirii 5

Taiati pieptii de pui pe lungime pe o parte in forma de fluture. Asezati-i despletiti in tava. Presarati pieptul de pui cu condimente italiene, sare si piper. Acoperiti jumatate din piept cu ardei rosii prajiti, busuioc si bucati de mozzarella.

Citeste si...
Salata orientală, rețeta tradițională românească
Piept de pui umplut cu mozzarella. Reteta care iti va incanta papilele gustative si iti va uimi musafirii
Piept de pui umplut cu mozzarella. Rețeta care îți va încânta papilele gustative și îți va uimi musafirii 6

Acoperiti cealalta jumatate de piept cu umplutura si presarati cu restul de condimente italiene. Coaceti puiul la cuptor timp de 30-40 de minute (pana cand puiul nu mai este roz).

Piept de pui umplut cu mozzarella. Reteta care iti va incanta papilele gustative si iti va uimi musafirii
Piept de pui umplut cu mozzarella. Rețeta care îți va încânta papilele gustative și îți va uimi musafirii 7

Scoateti puiul din cuptor. Acoperiti cu restul feliilor de mozzarella si presarati cu parmezan. Treceti cuptorul pe grill si coaceti pana cand branza se topeste.

Piept de pui umplut cu mozzarella. Reteta care iti va incanta papilele gustative si iti va uimi musafirii
Piept de pui umplut cu mozzarella. Rețeta care îți va încânta papilele gustative și îți va uimi musafirii 8

Un fel de mancare delicioasa este gata!

#Sfaturi si trucuri pentru un piept de pui umplut gustos

Pieptul de pui umplut poate parea un preparat banal, insa exista multe secrete care il pot transforma intr-un deliciu culinar. Iata cateva sfaturi pretioase pentru un piept de pui umplut gustos, fraged si suculent:

  • Carnea trebuie sa fie proaspata si de calitate. Alegeti piept de pui dezosat fara piele pentru un rezultat fraged.
  • Taiati carnea intr-o parte ca sa obtineti un “buzunar” generos pentru umplutura. Cu cat e mai mare, cu atat mai multa umplutura delicioasa va incapea.
  • Condimentati carnea generos inainte de umplere. Sare, piper si condimente precum cimbru, oregano, paprika vor realiza marinarea si vor da savoare.
  • Alegeti o umplutura cremoasa. Varianta clasica este cu branza, dar puteti experimenta cu sunca, ciuperci, legume gatite, spanac etc.
  • Nu exagerati cu umplerea pentru ca pieptul de pui se poate rupe in timpul gatirii. Asigurati-va ca inchideti bine carnea dupa umplere.
  • Pentru textura moale, acoperiti tava de copt cu folie de aluminiu si gatiti la cuptor incepand cu temperatura mare.
  • Lasati carnea sa se odihneasca 5 minute inainte de taiere pentru a-i pastra suculentetea.
  • Serviti pieptul de pui cu garnituri precum salata, orez sau cartofi copti cu ierburi aromatice.
Citeste si...
Bulgurul: Super-alimentul care îmbogățește dieta și susține sănătatea

Urmand aceste trucuri veti obtine cel mai gustos piept de pui umplut, o mancare simpla transformata intr-un deliciu culinar demn de un chef priceput. Spor la treaba in bucatarie!

Beneficii pentru sanatate si atentionari pentru reteta de piept de pui umplut

Pieptul de pui este o sursa excelenta de proteine slabe in grasimi si reprezinta o alegere sanatoasa atunci cand este preparat corespunzator. Iata care sunt beneficiile pentru sanatate ale retetei de piept de pui umplut:

  • Contine proteine de calitate care contribuie la dezvoltarea si refacerea musculara. 100g de piept de pui contine aproximativ 31 g de proteine.
  • Are putine grasimi, mai ales daca se indeparteaza pielea. Prin urmare nu veti consuma grasimi nesanatoase.
  • Este bogat in vitaminele din complexul B (B3, B6, B12) esentiale pentru metabolism si functia nervilor.
  • Furnizeaza cantitati importante de fosfor, fier, zinc si magneziu.
  • Daca umplutura contine branza, veti beneficia si de aportul de calciu necesar oaselor.

Totusi, pentru un preparat cu adevarat sanatos este bine sa aveti in vedere urmatoarele:

  • Evitati prajirea in exces sau adaugarea de ulei. Cea mai buna metoda de gatire este la cuptor.
  • Nu adaugati prea multa sare pentru ca poate creste tensiunea arteriala.
  • Evitati branza prajita cu multe grasimi pentru umplutura. Alegeti variante mai slabe precum mozzarella.
  • Nu exagerati cu portia deoarece pieptul de pui contine proteine ce pot incarca functionarea renala.

Consumat cu moderatie, pieptul de pui umplut poate fi o alternativa gustoasa si sanatoasa la mancarurile traditionale grase precum friptura sau snitelul. Spor la gatit!

Intrebari si raspunsuri despre reteta de piept de pui umplut

I: Din ce fel de carne este recomandat sa aleg pentru aceasta reteta?

organicsfood.ro
Citeste si...
Budincă de morcovi și semolă: Transformă micul dejun într-o delicatesă!

R: Cea mai buna alegere este pieptul de pui dezosat, fara piele. Carnea va fi mai frageda si mai usor de modelat pentru umplere.

I: Pot inlocui mozzarella cu alt tip de branza pentru umplutura?

R: Da, se pot folosi cu succes branzeturi mai grase precum cheddar, gouda sau branza cu mucegai albastru. Evitati insa branzeturile fermentate.

I: Trebuie sa condimentez carnea inainte de gatire?

R: Este recomandat sa marinati carnea cu sare, piper si ierburi aromatice pentru un plus de savoare.

I: Cam cat timp se gateste la cuptor pieptul umplut?

R: Intre 30-40 minute la 180 grade Celsius, in functie de dimensiunea bucatilor de carne. Verificati cu un termometru daca s-a gatit bine.

I: Ce legume pot combina cu pieptul de pui ca garnitura?

R: Cartofi copti, orez, salata verde, rosii cherry, dovlecei umpluti sunt doar cateva idei savuroase de garnituri.

I: Se poate pastra la frigider si manca a doua zi?

R: Da, se poate pastra in siguranta 2-3 zile daca este bine acoperit si depozitat corect. Se poate incalzi usor inainte de servire.

Mario Benett
Mario Benett
Scriitor independent absolvent a unei facultăți de medicină, un master în sănătate publică si nutriție la NUS Medicine - National University si vastă experiență în domeniul sănătății. În urma formării sale educaționale la Centennial College pentru jurnalism și la Trent University, a descoperit unde se află adevărata sa pasiune - sănătatea. Obiectivul lui este de a ajunge la public cu informații medicale complete și exacte într-un stil ușor de citit și informativ, astfel încât cititorii să poată face alegeri avizate pentru a-și menține sănătatea. A scris articole despre nutriție, medicină sportivă, fizioterapie, cardiologie, radiologie, chirurgie cosmetică, oftalmologie, oncologie, stomatologie, chirurgie, audiologie și alte probleme de sănătate. Colaborează cu succes cu organicsfoods.ro și cu alte platforme din domeniu din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

drmax.ro/
viataverdeviu.ro

Artictiole conexe

Galuste de branza cu ciuperci champignon in sos de lamaie si bacon

Găluștele cu brânză și ciuperci champignon reprezintă o rețetă delicioasă, ușor de preparat, cu arome intense obținute prin combinația de ingrediente precum brânza, cartofii, ciupercile și baconul. Sunt satisfăcătoare atât ca o cină rapidă în familie, cât și ca fel principal la ocazii speciale.

Briosa cu dovleac: Deliciul umed si aerisit pentru zilele de toamna.

Brioșa cu dovleac, o alegere perfectă pentru un mic dejun de toamnă! Rețeta este ușor de urmat și oferă un rezultat moale, umed și aromat. Asociază-o cu o ceașcă de cafea și bucură-te de o dimineață confortabilă. Plus, află sfaturile pentru brioșa perfectă și beneficiile sale pentru sănătate!

Combinatii delicioase cu hummus – Retete si idei pentru a savura aceasta gustare sanatoasa

Hummusul, această cremă fină de năut, a cucerit inimile și papilele gustative ale iubitorilor de mâncare din întreaga...

Omleta la abur cu sparanghel si ciuperci

Savurează un mic dejun sănătos cu această rețetă de omletă la abur cu sparanghel și ciuperci, perfectă pentru o dimineață energizantă și plină de nutrienți.

Mancare de mazare cu pui ca la mama acasa

Savurează gustul autentic al mâncării de mazăre cu pui, o rețetă tradițională românească perfectă pentru prânz sau cină. Învățați secretul unei mâncări de mazăre cu carne de pui delicioase, cu ingrediente simple și pași ușor de urmat.

Reteta delicioasa de gogosi de casa: pasi simpli pentru un desert perfect!

Învăță cum să prepari cele mai pufoase și delicioase gogoși de casă cu această rețetă pas cu pas! Perfecte pentru micul dejun sau desert, cu o glazură aromată de vanilie. Deliciul ideal pentru orice moment al zilei!

Clatite de afine cu miere de cimbru: perfectiune delicioasa

Descoperiți combinația perfectă de arome cu clătite de afine și miere de cimbru. O rețetă simplă și rapidă pentru un mic dejun delicios sau un desert rafinat. Bucurați-vă de beneficiile mierii și de gustul unic al afinelor. Perfect pentru orice moment al zilei!

Reteta simpla pentru placinta delicioasa cu dovleac, mere si nuci

Rețeta delicioasei plăcinte cu dovleac pufos și mere aromate. Combinația perfectă de gusturi pentru zilele reci de toamnă.