Alimente antiinflamatorii esențiale pentru lupta împotriva reumatismului

Alimente antiinflamatorii esențiale pentru lupta împotriva reumatismului

Dacă suferiți de reumatism inflamator, puteți influența pozitiv evoluția bolii prin consumul de alimente care încetinesc inflamația la nivelul articulațiilor și ameliorează durerea. Anumite aspecte ale alimentației vă pot ajuta, de asemenea, să faceți față mai ușor bolii.

Evitați formarea de substanțe inflamatorii

Dacă aveți o boală reumatismală, asigurați-vă că în organism nu se formează substanțe inflamatorii, iar dacă se formează, atunci în cantități mici. De exemplu, acizii grași Omega-6, acidul arahidonic și acidul linoleic nu sunt produși de organism, ci sunt obținuți din alimente. Aceștia pot contribui la dezvoltarea inflamației. Acidul arahidonic se găsește adesea în grăsimile provenite din produse de origine animală, în special în cărnurile grase și în mezeluri.

Din acest motiv, dacă aveți reumatism, nu trebuie să luați mai mult de 50 mg de acid arahidonic pe zi, care se găsește din abundență în grăsimea de porc și în ficatul de porc, în gălbenușul de ou, în carnea de pui, în șuncă și în cârnați. Produsele din carne sau mezeluri nu ar trebui să apară pe masa dumneavoastră mai mult de două ori pe săptămână dacă doriți să asigurați o nutriție optimă pentru reumatism. Acidul arahidonic se găsește, de asemenea, în lapte și brânză, smântână și ouă. Un maxim de patru gălbenușuri de ou pe săptămână este norma dumneavoastră. Când vine vorba de lactate, treceți la opțiuni cu conținut scăzut de grăsimi.

Alimente antiinflamatorii esențiale pentru lupta împotriva reumatismului

Fiți atenți la acizii grași Omega-3

Acizii grași Omega-3 sunt considerați componente nutriționale importante cu efecte antiinflamatorii. De asemenea, aceștia favorizează formarea de prostaglandine analgezice, hormoni tisulari, suprimă formarea acidului arahidonic și asigură deplasarea acestuia din membranele celulare. Acesta este motivul pentru care peștii proaspeți de mare, cum ar fi macroul și somonul, tonul și sardinele, contribuie la o dietă sănătoasă pentru reumatism.

Citeste si...
Portocala amară, beneficii, proprietăți și precauții

Acidul alfa-linolenic este, de asemenea, un acid gras omega-3 care se găsește în principal în uleiurile vegetale, cum ar fi uleiurile de canola și de in, precum și în uleiurile de nucă, de soia și de germeni de grâu. Uleiul de măsline conține, de asemenea, o mulțime de acizi grași Omega-3. Aceste uleiuri sunt potrivite pentru gătit și inhibă formarea de acid arahidonic. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că acizii grași Omega-3 de origine vegetală au mai puține efecte antiinflamatorii decât grăsimile de pește.

Antioxidanții protejează împotriva inflamațiilor din organism

Radicalii de oxigen pot contribui, de asemenea, la inflamații. Cu toate acestea, acest proces poate fi încetinit cu ajutorul vitaminei E, vitaminei C, betacarotenului și seleniului. Dacă aveți o boală reumatismală, atunci aveți o nevoie zilnică crescută de aceste vitamine. Norma în acest caz este de la 100 la 200 mg pe zi pentru vitamina E și aproximativ 200 mg pe zi pentru vitamina C.

Alimente antiinflamatorii esențiale pentru lupta împotriva reumatismului

Alimentația pentru reumatism – bazați-vă pe vitamina B

Mulți pacienți reumatici nu primesc suficiente vitamine B. În special, B1 și B6, precum și vitamina E. Pentru a compensa această deficiență, acordați atenție ceaiului verde, germenilor de grâu și cerealelor integrale și nucilor. Nu prea mult. De exemplu, două nuci de Brazilia pe zi sunt suficiente pentru a stabiliza echilibrul vitaminelor din organism.

Sunt interzise alcoolul și cafeaua?

Pentru bolile inflamatorii și reumatice, alcoolul este permis, dar, bineînțeles, cu moderație. Experții recomandă să nu consumați mai mult de 30 de grame de alcool pe zi. Cu toate acestea, această doză este rapid depășită de două pahare de vin roșu sau două sticle de bere pe zi. În acest caz, alcoolul poate accelera cu siguranță distrugerea dureroasă a articulațiilor în bolile reumatice. Dacă suferiți și de osteoporoză sau gută, băuturile alcoolice ar trebui eliminate complet din dieta dumneavoastră.

Citeste si...
Roșiile, minunata sursă de potasiu și licopen - secretul pentru reglarea tensiunii arteriale?

S-a susținut cândva că ar trebui evitată cafeaua dacă suferiți de boli reumatoide – s-a presupus de mult timp că cofeina crește nivelul de acid uric din organism. Cu toate acestea, s-a dovedit acum că nu este așa. Puteți bea cafea, dar fără zahăr și nu mai mult de 2 cești pe zi.

Alimente antiinflamatorii esențiale pentru lupta împotriva reumatismului

Este deosebit de important să beți în fiecare zi aproximativ 30 de mililitri de apă sau de lichid pe kilogram de greutate corporală. De exemplu, dacă aveți 60 de kilograme, doza zilnică de lichid este de 1,8 litri. O parte din această cantitate poate fi și cafeaua cu ceai de plante și fructe neîndulcite.

Încercați să reduceți cantitatea de produse de origine animală

Așa cum am menționat deja, acidul arahidonic este responsabil pentru simptomele inflamatorii ale bolilor reumatice. Acesta se găsește în principal în produsele de origine animală, motiv pentru care unele persoane care suferă de boli reumatice preferă să mănânce doar alimente vegetale.

Nu există încă dovezi științifice solide pentru necesitatea de a evita complet carnea în cazul reumatismului. În orice caz, este clar că limitarea consumului de carne, în special de carne roșie, și, astfel, reducerea la minimum a aportului de acid arahidonic pentru articulațiile reumatice inflamate, va avea un efect pozitiv. Dar nici privarea completă de carne nu este cea mai bună soluție. Oricine suferă de poliartrită reumatoidă trebuie să știe că această boală poate duce la creșterea descompunerii proteinelor în organism. Prin urmare, nu este recomandat să evitați complet proteinele animale foarte digerabile din dieta dumneavoastră.

Alimente antiinflamatorii esențiale pentru lupta împotriva reumatismului

Sfaturi suplimentare privind alimentația corectă pentru reumatism

  • Mâncați cât mai variat posibil și evitați așa-numitele „diete pentru reumatism”
  • Nu mâncați carne sau cârnați mai mult de două ori pe săptămână.
  • Mâncați pește proaspăt de două ori pe săptămână, de preferință pește de mare.
  • După ce vă consultați cu medicul dumneavoastră, puteți lua în plus capsule de ulei de pește. Chiar și cele mai bune alimente este puțin probabil să vă asigure un aport constant de Omega 3 – de regulă, la bătrânețe nu mai mâncăm prea mult.
  • Acordați atenție uleiului de rapiță și de in atunci când pregătiți mâncărurile zilnice.
  • Fructele și legumele ar trebui să facă parte în mod regulat din dieta dumneavoastră, deoarece conțin nu numai antioxidanți importanți, ci și multă vitamina K, care susține articulațiile.
  • Asigurați-vă că mâncați alimente care au un conținut cât mai scăzut de zahăr.
  • Folosiți laptele și produsele lactate în versiunile lor cu conținut scăzut de grăsimi.
Citeste si...
Reducerea acidifierii: 5 cele mai bune alimente pentru a ajuta la menținerea unui nivel optim al pH-ului
Alimente antiinflamatorii esențiale pentru lupta împotriva reumatismului

Dacă țineți cont de nevoile specifice ale organismului în timpul reumatismului în alimentație, acest lucru nu va duce la o vindecare, dar poate preveni procesele inflamatorii și poate ameliora durerea. Ca urmare, veți avea nevoie de mai puține medicamente și veți avea o calitate a vieții semnificativ mai bună.

Link-uri web care vorbesc despre nutriția pentru reumatism și care se bazează pe alimente antiinflamatorii:

Nu uita!

organicsfood.ro

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.

Articole similare:

Semințele de floarea-soarelui – cât de sănătoase sunt ele cu adevărat și la ce ar trebui să fii atent?
Descoperă puterea produselor din zona ta: motive să alegi alimente locale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cosul Meu
Wishlist
Recent Vizualizate
Compara Produse (0 Produse)
Compara Produs
Compara Produs
Compara Produs
Compara Produs
Categorii
Organics Health