Remedii naturale eficiente împotriva diareei direct din bucătăria ta

Remedii naturale eficiente împotriva diareei direct din bucătăria ta

În limbajul cotidian, această afecțiune este denumită diaree. Se diferențiază de scaunele obișnuite lichide prin frecvența cu care apare, mai exact de mai mult de 3 ori pe zi. Diareea nu provoacă doar disconfort, ci poate avea și consecințe severe.

O provocare majoră este alegerea unui tratament eficace care să nu prezinte contraindicații sau efecte secundare. În astfel de situații, rețetele tradiționale pentru tratarea diareei pot fi o alternativă excelentă la medicamentele disponibile în farmacii.

Cauze și consecințe ale diareei

În cele mai multe cazuri, tulburările intestinale sunt cauzate de o igienă precară, astfel încât copiii mici, care sunt curioși și pun totul în gură, suferă foarte des de crize de diaree. Cu toate acestea, există și alte cauze care afectează copiii și adulții:

Remedii naturale eficiente împotriva diareei direct din bucătăria ta

Infecțioase:

  • agenți patogeni – bacterii, paraziți, viruși;
  • intoxicații alimentare;
  • în infecțiile respiratorii acute;
  • apă crudă, netratată.

Neinfecțioase:

  • ereditare;
  • boli gastrointestinale cronice;
  • stres;
  • simptome asociate unui număr de boli specifice;
  • tratament cu antibiotice.

Dacă aveți scaune lichide de peste 3 ori într-o zi, însoțite de simptome precum greață, slăbiciune, dureri abdominale și febră, este posibil să suferiți de diaree. Principalul obiectiv al tratamentului este identificarea unui remediu eficient care să normalizeze consistența scaunelor.

Tratarea la timp a diareei este esențială. Nu numai că provoacă disconfort, dar poate și compromite o vacanță așteptată cu nerăbdare. Mai mult, diareea poate duce la deshidratare și la afectarea microflorei intestinale, având consecințe negative asupra sănătății.

Pe durata episoadelor de diaree, corpul nu absoarbe eficient vitaminele și mineralele esențiale, iar în cazuri prelungite, poate rezulta în pierdere semnificativă în greutate. Este crucial nu doar să găsiți un tratament adecvat, ci și să acordați atenție refacerii intestinului după episodul de diaree. Remediile tradiționale pot oferi soluții rapide, iar urmarea unor recomandări alimentare specifice poate diminua riscul recurenței.

La persoanele cu sindromul colonului iritabil, diareea poate fi provocată de sentimente anxioase și de o puternică tulburare psihologică. Aceasta se numește “boala ursului”.

Metode populare de combatere a diareei

Încă de la primele manifestări de diaree, trebuie să începeți imediat tratamentul pentru a evita complicațiile. În medicina populară există suficiente rețete pentru a elimina scaunul lichid. Dacă tratamentul nu a dat un rezultat pozitiv în 3 zile, trebuie să mergeți la spital. Aceleași simptome alarmante sunt febra mare, prezența sângelui în masele fecale. Pentru a crește eficiența tratamentului, este necesar să se respecte restricțiile alimentare. Pentru a ști ce produse sunt permise și interzise, folosiți tabelul.

Citeste si...
10 Remedii naturale eficiente pentru calmarea durerii în gât

Morcovi fierți

Morcovii conțin o cantitate mare de fibre naturale de fibre, deci este foarte util în tratamentul diareei. Atât decoctul, cât și morcovii fierți în sine sunt la fel de eficienți. Pentru a face acest lucru, trebuie să fierbeți un morcov de dimensiuni medii, nu mai mult de 5 minute.

Scurgeți decoctul într-un bol separat și luați la cald o lingură la fiecare 2-3 ore. Se mărunțesc morcovii până la o stare de piure, se împart în două și se mănâncă. Repetați până când simptomele diareei trec.

În prima zi de diaree, este bine să vă abțineți de la mâncare, apoi, încetul cu încetul, începeți să mâncați: porții mici, de 2-3 ori pe zi.

Cireșe

Această boabă are proprietăți astringente, conține, de asemenea, substanțe cu efect antibacterian. De aceea, poate fi folosită ca remediu pentru diareea provocată de diverse bacterii.

Pentru a prepara un remediu, veți avea nevoie de o lingură de fructe de pădure uscate. Se toarnă un pahar de apă clocotită, se înăbușă pe baie de apă timp de aproximativ 20 de minute și se iau 100 g de 2-3 ori pe zi. Între timp, puteți mesteca pur și simplu fructele de pădure.

Scorțișoară

Cu siguranță că acest condiment se află în fiecare casă. Scorțișoara obișnuită vă poate fi de folos dacă trebuie să învingeți o diaree severă, deoarece are proprietăți antibacteriene. O linguriță se toarnă un pahar de apă clocotită. Puteți adăuga un strop de zahăr pentru a îmbunătăți aroma băuturii. Se bea imediat.

Afine

Afinele au taninuri care neutralizează microorganismele dăunătoare. Acestea pot fi folosite pentru a întări scaunele lichide. Trebuie să luați o lingură de afine proaspete sau congelate, să le puneți în apă clocotită și să le fierbeți la foc mic timp de 15 minute. Beți o jumătate de pahar de 3-4 ori pe zi.

Citeste si...
Gura lupului: Remedii, Fapte și Beneficii pentru Sănătate

Decoct de orez

Pentru a scăpa rapid de diaree, te ajută lichidul care rămâne după ce fierbi orezul. Pentru a simți ușurare, trebuie să luați 1 lingură de orez și să o turnați în 0,5 litri de apă fierbinte. Acesta trebuie fiert timp de cel puțin 30 de minute. În acest timp, apa ar trebui să devină tulbure. Orezul trebuie strecurat, iar lichidul trebuie turnat într-un bol separat. Decoctul de orez trebuie luat de 3 sau mai multe ori pe zi.

Chiar din prima zi pacientul trebuie să refuze complet mâncarea, să bea mai multe lichide: ceaiuri, acrișoare, compoturi. Pentru a preveni deshidratarea, apa cu electroliți ajută.

Scoarță de stejar

Această soluție naturală este adaptată pentru utilizare generală, inclusiv în cazul copiilor. Farmaciile oferă scoarță de stejar măcinată, gata pentru preparare. Pentru a concepe o infuzie eficientă, sunt necesare cinci linguri de scoarță, peste care se adaugă trei căni de apă clocotită. Aceasta se fierbe în bain-marie timp de 20 de minute. Se recomandă administrarea a două linguri din această infuzie la intervale de 2-3 ore.

organicsfood.ro

Amidon de cartofi

Deși amidonul de cartofi este un ingredient frecvent în bucătării, este util și în contextul medical. Acesta acționează în atenuarea inflamațiilor, protejând pereții intestinali și limitând peristaltismul. Se recomandă atât pentru copii, cât și pentru adulți. Pentru ameliorarea simptomelor, se dispersează o linguriță de amidon într-un pahar cu apă clocotită. După omogenizare, se consumă imediat.

Ceai negru

Acesta conține agenți taninici, fiind eficient în tratarea diareei ușoare. Se recomandă prepararea unui ceai negru concentrat și consumul acestuia neîndulcit. Alternativ, se poate mesteca o jumătate de linguriță de ceai negru, urmată de consumul apei calde. Este important de menționat că această metodă poate nu fi adecvată pentru persoanele cu afecțiuni cardiovasculare cronice.

Citeste si...
Gotu Kola (Centella Asiatica): Planta ayurvedică cu beneficii multiple pentru sănătate și starea de bine

Ceapă și coji de ceapă

Ceapa este un remediu tradițional în tratamentul diareei. Există două metode sugerate:

  • Infuzia din coji de ceapă se prepară adăugând un pumn de coji la un litru de apă și se lasă să fiarbă la foc mic timp de 5 minute. După filtrare, se consumă în cursul zilei (recomandat 500 g zilnic).
  • O altă abordare presupune tăierea unei cepe în patru și adăugareaacesteia într-un ceai negru fierbinte. După 10 minute, ceapa se înlătură și ceaiul se consumă.

Este esențial să se acorde atenție seriozității diareei, dat fiind impactul său asupra bunăstării. Măsurile preventive și tratamentul adecvat sunt cruciale.

link-uri web care discută despre remedii naturale eficiente împotriva diareei:

Nu uita!

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.

Articole similare:

Citeste si...
Uleiurile esențiale - tratament adjuvant eficient pentru psoriazis
7 Strategii Eficiente pentru Controlul Inflamației Cronice
Ce fac băile de gheață pentru organism și când pot fi periculoase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cosul Meu
Wishlist
Recent Vizualizate
Compara Produse (0 Produse)
Compara Produs
Compara Produs
Compara Produs
Compara Produs
Categorii
Organics Health