Cele mai recente cercetări din 2020-2022 arată că, odată cu poluarea, alimentația proastă și factorii legați de vârstă, este nevoie urgentă de a consuma anumite alimente care vor ajuta organismul să repare celulele deteriorate și să genereze altele noi.
Reamintim că acest lucru este necesar pentru ca toate organele și țesuturile să își îndeplinească funcțiile în mod eficient și pentru o perioadă lungă de timp.
O dietă alcalină (care presupune evitarea parțială sau totală a alimentelor acidifiante – în primul rând a alimentelor dulci, grase și procesate și consumul mai multor alimente naturale proaspete și bogate în fibre) ajută la echilibrarea nivelului pH-ului organismului.
Cât de optim este nivelul pH-ului determină în mare măsură cât de bine își îndeplinește organismul funcțiile și cât de repede se uzează și îmbătrânește. Acest lucru se datorează faptului că menținerea unui nivel corect al pH-ului ajută organismul să asigure repararea în timp util și suficientă a celulelor deteriorate și creșterea celulelor tinere și sănătoase.
Pe măsură ce îmbătrânim, ritmul în care organismul se regenerează și menține nivelul necesar de celule tinere și sănătoase scade în mod natural, astfel că trebuie luate anumite măsuri.
Unele dintre cele mai simple și mai eficiente includ consumul de alimente alcaline care vor ajuta la reînnoirea și regenerarea celulelor și la întinerirea organismului.
Așadar, iată care sunt cele mai bune 5 alimente alcaline.
1. Rodii de rodie
Are proprietăți uimitoare de regenerare celulară anti-îmbătrânire. Îmbunătățește activitatea celulelor (keratinocite) care sunt responsabile de capacitatea de regenerare a țesuturilor. Compușii naturali din rodii ajută la creșterea numărului de celule sănătoase datorită conținutului ridicat de o serie de minerale și vitamine esențiale pentru celule (vitaminele B și C, seleniu, cupru, fier, potasiu și magneziu), care joacă un rol important în regenerarea și reînnoirea celulelor.
2. Ciuperci
Numeroase varietăți de ciuperci (shiitake, maitake, maitaki, trutovik, chaga) erau folosite de strămoșii noștri pentru vindecare și întinerire.
Ciupercile conțin o substanță numită acid kojic, care este folosită ca o alternativă naturală pentru a elimina petele de vârstă și pentru a lumina pielea.
3. Broccoli
Este o sursă bogată de sulforafan, care joacă un rol crucial în detoxifierea ficatului. În afară de aceasta, conține și indol-3-carbinol, care joacă un rol activ în combaterea deteriorării celulelor și ajută la repararea acestora.
4. Fructe de pădure
Știința este conștientă de faptul că fructele de pădure proaspete (coacăze, afine, mure, căpșuni, zmeură, cătină) conțin o cantitate uriașă de antioxidanți. Aceștia ajută la combaterea daunelor celulare cauzate de radicalii liberi, ceea ce este foarte important pentru menținerea celulelor sănătoase și încetinirea îmbătrânirii celulare.
5. Mere
Este cea mai bogată sursă de calciu-D-glucarat, care ajută la detoxifierea ficatului. Bogate în antioxidanți și fibre, merele ajută, de asemenea, la reducerea radicalilor liberi din organism.
Incluzând mai multe dintre alimentele de mai sus în dieta zilnică, veți menține structura și starea optimă a celulelor corpului dumneavoastră. Acest lucru vă va îmbunătăți sănătatea și vă va menține un aspect mai tânăr pentru mai mult timp.
Pentru mai multe sfaturi personalizate despre cum să vă îmbunătățiți sănătatea, consultați un specialist.
Multă sănătate tuturor! Dacă acest articol v-a fost de ajutor, vă rugăm să dați like și share pe rețelele de socializare.