16.9 C
București

Chiftelute grecesti de carne de curcan cu sos Orzo si branza Feta

Date:

Share post:

Am o noua cina bogata in proteine si legume pentru tine, care te-ar putea face sa faci salturi in bucatarie. Daca il urmaresti pe AK de ceva timp, exista o sansa buna sa fi facut una dintre retetele mele epice de chiftele (cum ar fi faimoasele mele chiftele de pui cu ghimbir). Imi place sa pregatesc preparate delicioase cu chiftele pentru cina, deoarece sunt super versatile, potrivite pentru copii si mai usor de facut decat crezi!

Aceste chiftelute grecesti de curcan contin o multime de ierburi picante si sunt servite cu legume frumoase, orzo cu lamaie stralucitoare si un sos feta cremos si picant. Un singur cuvant pentru a descrie o muscatura din aceasta combinatie: magic. Acest fel de mancare este o cina perfect rotunjita, cu tot ce ti-ai putea dori – multe proteine, multe legume, cereale si, bineinteles, arome incredibile.

Delicioase chiftelute grecesti de curcan cu orzo cu lamaie, legume fragede si un sos cremos de iaurt feta. Aceste chiftelute grecesti de curcan la cuptor sunt pline de o multime de ierburi minunate si sunt masa perfecta pentru o seara de saptamana, plina de proteine!

Serviti acest bol minunat cu masline, pita si ierburi si sos suplimentare, daca doriti! Am inclus modalitati usoare de a le pregati in avans si chiar de a le congela pentru a face din mesele de seara o nimica toata.

Chiftelute grecesti de curcan cu sos Orzo si Feta
Chiftelute grecesti de curcan cu sos Orzo si Feta

Tot ce ai nevoie pentru a face aceste chiftele grecesti de curcan

Aceasta reteta este intr-adevar una dintre cele mai bune mese la tigaie. Chiftelele picante de curcan grecesc sunt prajite la tigaie impreuna cu legumele si apoi servite cu un orzo picant cu lamaie si un sos cremos si picant de iaurt feta. DELICIOASE. Iata tot ce aveti nevoie pentru a o prepara:

  • Pentru sos: folosim sosul meu de iaurt feta cremos si testat, care este o combinatie perfecta de picant, cremos si sarat.
  • Pentru chiftelute: aveti nevoie de curcan slab, un ou si pesmet pentru a le lega, ceapa rosie, ierburi proaspete precum patrunjel si menta, oregano uscat si multa sare si piper.
  • Pentru legume: Coaceti chiftelele impreuna cu ardeii si ceapa rosie.
  • Pentru orzo: Se adauga suc de lamaie, coaja de lamaie, putin unt sau ulei de masline, sare si piper pentru a da orzo multa savoare.
Chiftelute grecesti de curcan cu sos Orzo si Feta
Chiftelute grecesti de curcan cu sos Orzo si Feta

Mai multe moduri delicioase de a servi aceste chiftele

Mie imi place combinatia de orzo cu lamaie si sos feta cu aceste chiftelute sanatoase de curcan grecesc, dar o poti face si tu:

  • Schimbati orzo cu quinoa, orez, farro sau couscous
  • Incercati sosul meu tzatziki de casa in locul sosului feta
  • Amestecati cateva masline kalamata fara samburi si taiate in orzo pentru un plus de savoare
  • Serviti cu pita si sos feta suplimentar pentru inmuiat!
Chifteluțe grecești de carne de curcan cu sos Orzo și branza Feta

Pot sa fac acest fel de mancare fara gluten?

Absolut! Trebuie doar sa adaugati 2-3 linguri de faina de nuca de cocos in amestecul de chiftelute in loc de pesmet, sau pur si simplu folositi pesmet fara gluten.

Citeste si...
Chiftele grecești cu sos Tzatziki

Puteti servi apoi chiftelele cu quinoa sau orez in loc de orzo, sau le puteti savura doar cu sos.

Chiftelute grecesti de curcan cu sos Orzo si Feta
Chiftelute grecesti de curcan cu sos Orzo si Feta

Sfat pentru modelarea chiftelutelor

Va recomand sa va udati mainile, sa le ungeti cu putin ulei de masline sau sa le stropiti cu un spray de gatit antiaderent inainte de a rula chiftelele, pentru ca amestecul sa nu se lipeasca. Atat de usor!

Chiftelute grecesti de curcan cu sos Orzo si Feta
Chiftelute grecesti de curcan cu sos Orzo si Feta

Pregatiti aceste chiftele de curcan grecesc la cuptor in avans

Exista doua moduri simple de a pregati aceste chiftelute grecesti de curcan in avans si de a le gati cand esti gata!

  1. Gatite: Amesteca si modeleaza chiftelutele si apoi coace-le conform instructiunilor sau gateste-le intr-o tigaie. Odata gatite, le puteti pastra in frigider pana la 2-3 zile, pana cand doriti sa continuati reteta.
  2. Crude: Amestecati si modelati chiftelele, apoi puneti-le pe o tava de copt tapetata cu hartie pergament. Acoperiti bine chiftelele cu folie de plastic si puneti-le la frigider pana cand sunteti gata sa le gatiti. Puteti pregati chiftelele cu 1-2 zile inainte. Cand doriti sa le preparati, urmati doar reteta asa cum este descrisa.
Chiftelute grecesti de curcan cu sos Orzo si Feta
Chiftelute grecesti de curcan cu sos Orzo si Feta

Congelarea chiftelutelor pentru mai tarziu

  • Gatiti-le mai intai, apoi congelati: Puneti chiftelutele de curcan grecesc fierte si ardeii intr-un recipient sau punga de congelator etansa si congelati-le timp de pana la 3 luni. *Aveti grija sa nu gatiti prea mult ardeii inainte de congelare. Cand sunteti gata sa mancati, lasati recipientul cu chiftelute si ardei sa se decongeleze in frigider timp de cateva ore sau peste noapte. Cand sunt aproape decongelate, puteti pregati orzo si sosul. Incalziti chiftelutele si ardeii intr-o tigaie pana cand sunt calde si serviti-le cu orzo si sos!
  • Congeleaza-le inainte de a le gati: Puteti, de asemenea, sa congelati chiftelele inainte de a le gati! Formati chiftelele conform instructiunilor, puneti-le pe o tava de copt si puneti-le la congelator timp de 1-2 ore. Acest lucru se numeste congelare rapida. Apoi, puneti chiftelele congelate intr-o punga sau un recipient etans pentru congelator si pastrati-le in congelator timp de pana la 3 luni. Pentru a le dezgheta, pur si simplu puneti-le in frigider pentru cateva ore sau peste noapte si apoi gatiti-le conform indicatiilor din reteta.
Chiftelute grecesti de curcan cu sos Orzo si Feta
Chiftelute grecesti de curcan cu sos Orzo si Feta

Sper sa va bucurati de aceste delicioase chiftelute grecesti de curcan cu orzo si sos Feta! Daca le faceti, nu uitati sa lasati un comentariu si o recenzie ca sa stiu cum v-au placut. Pofta buna, xo!

Chiftelute grecesti de curcan cu orzo cu lamaie si sos cremos de iaurt feta

Delicioase chiftelute grecesti de curcan cu orzo cu lamaie, legume fragede si un sos cremos de iaurt feta. Aceste chiftelute grecesti sanatoase de curcan la cuptor sunt pline de multe ierburi minunate si sunt o masa perfecta pentru o seara de saptamana, plina de proteine!

Citeste si...
Rețetă de weekend. Gazpacho cu pepene verde

Ingrediente

  • Pentru sosul de iaurt feta:
  • 1/2 cana de iaurt grecesc simplu
  • 1/2 cana de miez de feta
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 2 lingurite de suc de lamaie
  • 1 lingurita de coaja de lamaie
  • ¼ lingurita praf de usturoi
  • Sare proaspat macinata si piper negru, dupa gust
  • 1-3 lingurite de apa pentru a subtia sosul pe care il veti picura peste chiftele
  • Pentru chiftele:
  • 1 kilogram de pui sau curcan macinat slab (93% slab este cel mai bine)
  • 1 ou
  • ½ cana de pesmet
  • ¼ cana de ceapa rosie taiata marunt (din aproximativ 1/4 dintr-o ceapa rosie mare)
  • 3 catei de usturoi, tocati marunt (sau ½ lingurita de praf de usturoi)
  • 3 linguri de patrunjel proaspat tocat
  • 3 linguri de menta proaspata tocata marunt
  • ½ lingurita de oregano uscat
  • ¾ lingurita de sare
  • Piper negru proaspat macinat
  • Pentru legume:
  • 1 ardei rosu, taiat in fasii fine
  • 1 ardei portocaliu, taiat in fasii fine
  • 1 ceapa rosie, taiata in felii
  • 1 lingura de ulei de masline
  • Sare si piper proaspat macinate
  • Pentru orzo cu lamaie:
  • 1 ⅓ cana de taitei orzo (8 oz)
  • 1 lingurita de coaja de lamaie
  • Sucul de la ½ lamaie (aproximativ 2 linguri de suc proaspat de lamaie)
  • 1-2 linguri de unt (sau ulei de masline)
  • Sare si piper proaspat macinat, dupa gust
  • Optional: ½ cana de masline kalamata fara samburi si feliate
  • Pentru garnitura:
  • Menta proaspata rupta si patrunjel
  • Pentru a servi:
  • Optional: Paine pita

Instructiuni

  1. Mai intai se prepara sosul de iaurt feta: Puneti iaurtul, feta, uleiul de masline, coaja de lamaie, sucul de lamaie si praful de usturoi in bolul unui robot de bucatarie sau intr-un blender. Procesati pana cand se omogenizeaza si se amesteca bine, razuind pe margini daca este necesar. Se asezoneaza cu sare si piper si se proceseaza din nou. Daca amestecul nu este suficient de subtire, puteti adauga 1-3 lingurite de apa, astfel incat sa il puteti stropi usor. Dati deoparte.
  2. Preincalziti cuptorul la 200 grade C. Tapetati o foaie de copt cu hartie pergament.
  3. Intr-un castron mare, amestecati impreuna puiul sau curcanul macinat, oul, pesmetul, ceapa rosie taiata cubulete, usturoiul, patrunjelul, menta, oregano, sarea si piperul si formati cu mainile curate 16 chiftele de marimea unei mingi de golf. Se dau deoparte.
  4. Sfat pentru modelarea chiftelutelor: Pregatiti un bol mic cu apa in care sa va inmuiati mainile inainte de a forma chiftelele. Este mult mai usor!
  5. Puneti ardeii si ceapa intr-un castron mediu, stropiti cu 1 lingura de ulei de masline si asezonati cu sare si piper macinat. Amestecati totul, apoi adaugati legumele in tava pregatita si intindeti-le uniform. Apoi, glisati chiftelele intre legume. coaceti la cuptor timp de 17-23 minute sau pana cand un termometru pentru carne indica 80 grade C.
  6. In timp ce se gatesc chiftelele, puteti pregati orzo: Mai intai, gatiti orzo conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce este al dente, scurgeti si puneti-l inapoi in oala, apoi adaugati coaja de lamaie, sucul de lamaie si untul (sau uleiul de masline) si asezonati cu sare si piper. Mie imi place foarte mult sa adaug mult piper negru! In cele din urma, se amesteca maslinele kalamata.
  7. Pentru a servi: Aranjati orzo pe farfurii sau in boluri, apoi aranjati chiftelele (4 de persoana) si amestecul de ardei si ceapa deasupra. Se stropesc cu sosul feta-yogurt si se orneaza cu menta si patrunjel proaspat, rupt. De asemenea, imi place sa servesc triunghiuri de pita proaspete sau chipsuri de pita alaturi! Pofta buna! Serveste 4 persoane.
Citeste si...
Rețete sănătoase de salată pentru slăbit

Note privind reteta

Aceasta reteta se potriveste de asemenea foarte bine cu sosul meu tzatziki facut in casa.

In loc de pesmet, puteti folosi si 2-3 linguri de faina de nuca de cocos ca liant. Aceasta este, de asemenea, o optiune excelenta fara gluten!

organicsfood.ro

De asemenea, puteti dubla sosul daca aveti nevoie de mai mult pentru a inmuia pita!

Cititi postarea completa pentru a afla cum sa faceti chiftelele in avans si sa le congelati pentru mai tarziu.

Sfaturi de sanatate si recomandari

Chiftelutele grecesti de carne de curcan cu sos Orzo si branza Feta sunt o optiune delicioasa si sanatoasa pentru cina. Carnea de curcan este mai slaba decat carnea de vita si are un continut ridicat de proteine, fier, zinc, potasiu, fosfor, vitamina B6 si niacina, care sunt esentiale pentru producerea de energie a organismului1. Orzo este un tip de pasta din grau integral care ofera fibre si carbohidrati complecsi. Branza Feta este o sursa de calciu, fosfor si proteine, dar si de grasimi saturate si sodiu, asa ca nu exagerati cu cantitatea.

Aceste chiftelute se potrivesc bine cu salata verde, masline kalamata feliate, paine pita si sos extra de branza Feta. Savurati-le cu placere!

Nu uita!

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru incercarea de a aplica o reteta, un sfat sau o dieta si nici nu garanteaza ca informatiile furnizate va vor ajuta sau nu va vor dauna personal. Fiti prudenti si consultati intotdeauna un medic sau un nutritionist!

Va multumim ca ati citit! Daca acest articol vi se pare util si interesant, va rugam sa il distribuiti pe retelele de socializare pentru a fi citit si de altii. In acest fel ne ajutati si ne motivati sa scriem mai multe articole interesante.

Mario Benett
Mario Benett
Scriitor independent absolvent a unei facultăți de medicină, un master în sănătate publică si nutriție la NUS Medicine - National University si vastă experiență în domeniul sănătății. În urma formării sale educaționale la Centennial College pentru jurnalism și la Trent University, a descoperit unde se află adevărata sa pasiune - sănătatea. Obiectivul lui este de a ajunge la public cu informații medicale complete și exacte într-un stil ușor de citit și informativ, astfel încât cititorii să poată face alegeri avizate pentru a-și menține sănătatea. A scris articole despre nutriție, medicină sportivă, fizioterapie, cardiologie, radiologie, chirurgie cosmetică, oftalmologie, oncologie, stomatologie, chirurgie, audiologie și alte probleme de sănătate. Colaborează cu succes cu organicsfoods.ro și cu alte platforme din domeniu din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

drmax.ro/
viataverdeviu.ro

Artictiole conexe

Orez cu rosii si fructe de mare: un tratament din bucataria mediteraneeana

Savurați orezul cu roșii și fructe de mare, un preparat mediteranean bogat în nutrienți și arome. Fructele de mare sunt o sursă excelentă de proteine, iar roșiile adaugă un gust special și beneficii antioxidante. Perfect pentru o masă sănătoasă și delicioasă!

Pulpe de pui cu ciuperci la cuptor: Deliciul perfect pentru pranz sau cina!

Pulpe de pui la cuptor combinate cu ciuperci parfumate, oferă o combinație ideală de arome și texturi. Gătitul acestui deliciu este simplu, iar rezultatul - o masă suculentă și savuroasă, perfectă pentru orice ocazie. Poftă bună!

Cuiburi de tagliatelle in tigaie cu carne de vita in sos de smantana

Cuiburi de tagliatelle cu carne de vită în sos cremos de smântână, această rețetă ușor de urmat vă va ajuta să creați un fel de mâncare delicios și nutritiv în doar 30 de minute. Perfectă pentru orice ocazie, această rețetă combină savoarea cărnii tocate cu delicatețea pastelor și ciupercilor.

Budinca de morcovi si semola: Transforma micul dejun intr-o delicatesa!

Budincă de morcovi și semolă care transformă orice dimineață într-o sărbătoare culinară. Perfectă servită caldă sau rece, această caserolă luxuriantă și umedă va fi hitul micului dejun. Savurați-o alături de smântână sau dulceață de fructe pentru o experiență completă.

Pui Teriyaki cu legume: o reteta pentru un fel de mancare asiatica tentanta

Savurează puiul teriyaki cu legume, o rețetă asiatică sănătoasă și plină de aromă. O combinație perfectă de proteine, vitamine și antioxidanți, această mâncare nu este doar delicioasă, ci și benefică pentru organism. Ideală pentru o masă echilibrată acasă!

Placinta cu cirese: Revino la zilele de vara! 🍰

Redescoperă gustul verii cu această rețetă delicioasă de plăcintă cu cireșe, plină de arome și beneficii pentru sănătate. Ideală pentru zilele mohorâte de iarnă, această plăcintă te va transporta în zilele însorite de vară. Savurează fiecare mușcătură și bucură-te de amintirile estivale.

Reteta simpla pentru placinta delicioasa cu dovleac, mere si nuci

Rețeta delicioasei plăcinte cu dovleac pufos și mere aromate. Combinația perfectă de gusturi pentru zilele reci de toamnă.

Galuste de branza cu ciuperci champignon in sos de lamaie si bacon

Găluștele cu brânză și ciuperci champignon reprezintă o rețetă delicioasă, ușor de preparat, cu arome intense obținute prin combinația de ingrediente precum brânza, cartofii, ciupercile și baconul. Sunt satisfăcătoare atât ca o cină rapidă în familie, cât și ca fel principal la ocazii speciale.