20.3 C
București

Batoane nutritive cu nuca de cocos (fara coacere)

Date:

Share post:

Aceste batoane cu trei straturi sunt realizate numai cu ingrediente sanatoase. Fara faina, zahar rafinat, produse lactate sau cuptor!

Deserturile raw food ies cel mai bine daca folositi curmale moi din soiul medjool. Daca curmalele dvs. sunt foarte uscate, tari si dure, ar fi util sa le inmuiati mai intai. Pur si simplu puneti curmalele in apa fierbinte timp de aproximativ 10 minute, apoi scurgeti apa si uscati-le complet. Faceti acest lucru inainte de a continua cu reteta. Și nu uitati sa indepartati samburii!

Puteti pastra aceste prajituri fara coacere cu nuca de cocos intr-un recipient etans in frigider sau congelator. Se vor pastra proaspete timp de pana la 5 zile in frigider sau 2-3 luni in congelator.

Batoane nutritive cu nuca de cocos (fara coacere)
Batoane nutritive cu nucă de cocos (fără coacere) 4

Ingrediente

Strat de brownie:

  • 2 cani de curmale, de preferinta din soiul medjool
  • 1 cana de migdale crude
  • 1 cana de nuci crude
  • ½ ceasca de pudra de cacao
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • ¼ lingurita de sare

Strat de nuca de cocos:

  • 2 cani de nuca de cocos neindulcita si rasa (fulgi de cocos)
  • ¼ cana de crema de nuca de cocos din conserva
  • ¼ cana de sirop de artar, miere, sirop de topinambur sau sirop de agave
  • 2 linguri de ulei de nuca de cocos
  • ¼ lingurita de sare

Se asaza in straturi ganache de ciocolata:

  • 1 ½ cesti de chipsuri de ciocolata
  • 2 linguri de ulei de nuca de cocos sau ⅓ cana de crema de nuca de cocos

Mod de preparare:

Tapetati o tava patrata de copt ( a mea are 20x20cm) cu hartie pergament, lasand o parte din hartie sa atarne pe margini. Acest lucru va impiedica prajiturile sa se lipeasca de forma si va va permite sa le scoateti usor mai tarziu.

Citeste si...
Kinetoza sau răul de mișcare la copii, cauze, simptome, prevenire și tratament

Adaugati curmalele, migdalele, nucile, cacaua, extractul de vanilie si sarea intr-un robot de bucatarie. Amestecati pana cand se formeaza un aluat sfaramicios si lipicios. Ar trebui sa puteti strange aluatul lipicios cu mainile. Daca amestecul este uscat, adaugati cateva curmale in plus sau 1 lingurita de ulei de cocos pentru a creste umiditatea.

Transferati aluatul de brownie in forma de copt. Cu mainile curate, presati-l ferm pe fund, intr-un strat uniform. Dati deoparte.

Adaugati nuca de cocos rasa, crema de nuca de cocos, siropul de artar, uleiul de nuca de cocos si sarea intr-un robot de bucatarie. Bateti de cateva ori pana cand se formeaza un amestec umed, lipicios si sfaramicios. Din nou, veti putea stoarce amestecul lipicios cu mainile.

Transferati stratul de nuca de cocos in forma de copt. Cu mainile curate, presati-l ferm pe stratul de brownie. Dati deoparte.

Batoane nutritive cu nuca de cocos (fara coacere)
Batoane nutritive cu nucă de cocos (fără coacere) 5

Adaugati chipsurile de ciocolata si uleiul de nuca de cocos (sau crema de nuca de cocos) intr-un bol. Daca folositi ulei de nuca de cocos, gatiti in cuptorul cu microunde la intervale de 30 de secunde, amestecand intre ele.

Daca folositi crema de nuca de cocos, gatiti in cuptorul cu microunde la intervale de 15 secunde, amestecand intre ele. Aveti grija sa nu ardeti ciocolata; veti avea nevoie doar de 2-3 intervale. Turnati ciocolata peste stratul de nuca de cocos si intindeti-o uniform pe vas.

Batoane nutritive cu nuca de cocos (fara coacere)
Batoane nutritive cu nucă de cocos (fără coacere) 6

Raciti prajiturile cu nuca de cocos in frigider timp de 1 ora sau mai mult. Dupa aceea, taiati in 16 batoane.

Pentru a taia batoane curate si ordonate, puneti un cutit mare sub jet de apa fierbinte timp de 10 secunde. Ștergeti cutitul cu un prosop de hartie, apoi taiati batoanele. Ștergeti cutitul intre fiecare felie. Cand cutitul incepe sa se raceasca, puneti-l sub jet de apa calda si repetati.

organicsfood.ro
Citeste si...
Găluște cu prune gomboți - rețeta perfectă pentru un desert delicios și sățios

Sfaturi si trucuri:

Daca doriti sa obtineti rezultate optime cu aceasta reteta, exista cateva sfaturi care va pot ajuta:

  • Calitatea ingredientelor: Pentru cele mai bune rezultate, alegeti ingrediente de calitate inalta. De exemplu, curmalele medjool sunt cunoscute pentru textura lor moale si dulceata lor naturala, care aduc un plus de aroma prajiturilor.
  • Personalizarea retetei: Puteti adauga diferite arome sau ingrediente, cum ar fi fructe uscate, stafide sau chiar bucati de ciocolata, pentru a obtine o variatie si mai delicioasa.
  • Depozitare: Chiar daca prajiturile pot fi pastrate in frigider sau congelator, va recomandam sa le lasati la temperatura camerei timp de 10 minute inainte de servire, pentru a avea o textura mai placuta.
  • Textura aluatului: Daca aluatul devine prea uscat sau nu se leaga bine, puteti adauga putin ulei de cocos sau mai multe curmale. Totusi, fiti atenti sa nu adaugati prea multe lichide, pentru a nu obtine un aluat prea umed.

Beneficii pentru sanatate si atentionari pentru reteta:

Aceasta reteta vine cu numeroase beneficii pentru sanatate datorita ingredientelor sale naturale.

  • Curmalele sunt bogate in fibre, vitamine si minerale. Ele sunt o sursa naturala de energie si ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange.
  • Nuca de cocos este bogata in acizi grasi sanatosi, care pot ajuta la cresterea metabolismului si arderea grasimilor.
  • Cacaua contine antioxidanti care pot proteja corpul impotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi.
  • Migdalele si nucile sunt surse excelente de proteine si grasimi sanatoase, care ajuta la mentinerea sanatatii inimii.

Insa, ca in cazul oricarui desert, este important sa consumati aceste prajituri cu moderatie. Chiar daca sunt realizate din ingrediente sanatoase, ele contin totusi calorii si grasimi. Persoanele cu alergii trebuie sa verifice ingredientele cu atentie.

Citeste si...
Mini prăjituri cu morcovi. Desertul Perfect Fără Coacere!

Intrebari si raspunsuri:

  • Q: Pot inlocui migdalele cu alt tip de nuca? A: Da, puteti folosi nuci caju sau alune in locul migdalelor.
  • Q: Pot sa folosesc zahar in loc de sirop de artar? A: Da, dar asigurati-va ca ajustati cantitatea pentru a obtine dulceata dorita.
  • Q: Cat timp pot pastra prajiturile in congelator? A: Prajiturile se pot pastra in congelator pana la 2-3 luni.
  • Q: Pot folosi pudra de cacao in loc de chipsuri de ciocolata? A: Da, insa veti avea nevoie sa ajustati cantitatea de dulceata si consistenta amestecului.
Mario Benett
Mario Benett
Scriitor independent absolvent a unei facultăți de medicină, un master în sănătate publică si nutriție la NUS Medicine - National University si vastă experiență în domeniul sănătății. În urma formării sale educaționale la Centennial College pentru jurnalism și la Trent University, a descoperit unde se află adevărata sa pasiune - sănătatea. Obiectivul lui este de a ajunge la public cu informații medicale complete și exacte într-un stil ușor de citit și informativ, astfel încât cititorii să poată face alegeri avizate pentru a-și menține sănătatea. A scris articole despre nutriție, medicină sportivă, fizioterapie, cardiologie, radiologie, chirurgie cosmetică, oftalmologie, oncologie, stomatologie, chirurgie, audiologie și alte probleme de sănătate. Colaborează cu succes cu organicsfoods.ro și cu alte platforme din domeniu din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

drmax.ro/
viataverdeviu.ro

Artictiole conexe

Supa cremoasa de branza cu broccoli: Rasfat perfect pentru zilele reci

Savurează această supă de brânză cu broccoli, perfectă pentru zilele reci. Cu un gust bogat, textură catifelată și îmbogățită cu substanțe utile din broccoli, această rețetă va deveni rapid favorita ta și a familiei tale. Ideală pentru mesele de prânz sau cine în serile răcoroase.

Guacamole mexican picant cu chipsuri crocante

Rețeta deliciosului guacamole mexican cu avocado bine copt, ceapă, roșii și ardei iuți. Un preparat rapid, sănătos și aromat, perfect ca dip sau topping.

Placinta cu cirese: Revino la zilele de vara! 🍰

Redescoperă gustul verii cu această rețetă delicioasă de plăcintă cu cireșe, plină de arome și beneficii pentru sănătate. Ideală pentru zilele mohorâte de iarnă, această plăcintă te va transporta în zilele însorite de vară. Savurează fiecare mușcătură și bucură-te de amintirile estivale.

Salata Cu Dovleac si Branza de Capra: Combinatia Gourmet ce Revolutioneaza Mesele!

Salată inedită cu dovleac, pere și brânză de capră - o combinație gourmet ce aduce un mix perfect de dulce și sărat. Ideală pentru o masă sănătoasă și revigorantă. Încearc-o!

Cum sa faci Macaroons Bilbao

Deși poate fi derutant, macarons Bilbao sunt deserturi uimitoare care nu au nimic de-a face cu pastele italiene...

Reteta delicioasa de gogosi de casa: pasi simpli pentru un desert perfect!

Învăță cum să prepari cele mai pufoase și delicioase gogoși de casă cu această rețetă pas cu pas! Perfecte pentru micul dejun sau desert, cu o glazură aromată de vanilie. Deliciul ideal pentru orice moment al zilei!

Salata de quinoa cu dovleac, rodii si avocado

Salată sănătoasă și gustoasă cu quinoa, dovleac, rodii și avocado. O explozie de nutrienți și arome ce îmbină beneficiile super-alimentelor cu savoarea toamnei. Perfectă pentru un prânz echilibrat sau o cină ușoară.

Elixir racoritor: inghetata cu lamaie si menta

Savurează vara cu o înghețată de casă răcoritoare cu lămâie și mentă! Ușor de preparat, cu ingrediente naturale, te va transporta într-un paradis culinar!