20.3 C
București

6 Sfaturi pentru a nu-ti mai fi frica de parerile celorlalti

Date:

Share post:

Frica de ce ar putea crede altii despre noi ne poate paraliza adesea. Ne abtinem sa urmam visurile sau sa ne exprimam liber din cauza anxietatii sociale. Dar parerile celorlalti nu ar trebui sa ne defineasca viata. Meritam sa traim autentic, fara comprimari. In articolul de astazi, vom explora cum putem depasi frica de judecata celor din jur. Vom discuta tehnici practice pentru a ne elibera de aceste temeri care ne tin blocati. Vom vorbi despre importanta de a ne Focusa pe propriile valori si dorinte, mai degraba decat pe perceptiile altora. Vom vorbi si despre modul in care autocompasiunea ne poate ajuta sa avem mai mult curaj in a fi noi insine. Sper ca veti gasi perspective folositoare care va vor inspira sa va traiti viata cu mai multa libertate si bucurie. Haideti sa incepem explorarea!

Iata 6 sfaturi pentru a nu-ti mai fi frica de judecata.

1. Aminteste-ti ca oamenii nu sunt atat de interesati de tine

Gandeste-te la cat timp petreci gandindu-te la ceilalti, la tine si la comportamentul tau. Sunt sanse ca cea mai mare parte sa o petreci gandindu-te la tine.

Psihologii numesc tendinta de a supraestima cat de multa atentie iti acorda ceilalti oameni “efectul reflectorului”. Intr-un studiu, oamenii au fost rugati sa vina la o petrecere purtand tricouri ridicole (se presupunea ca cei din jur vor observa tricourile si se vor simti stanjeniti).

Bineinteles, acesti oameni au supraestimat semnificativ masura in care ceilalti oameni de la petrecere au observat tricoul lor. Practic, nimeni nu a acordat atentie la ceea ce purtau.

2. Amintiti-va ca nimeni nu stie ce se intampla

Uneori, luam atat de in serios ceea ce ne inconjoara sau chiar parerile strainilor incat ajungem sa ne comportam ca si cum acestia ne-ar cunoaste viata mai bine decat noi. Ca si cum cuvintele lor sunt mai valoroase sau mai demne de incredere decat ale noastre.

Citeste si...
Impactul stresului asupra sănătății

Cu toate acestea, este important sa ne amintim ca ei nu te pot cunoaste mai bine decat te cunosti tu insuti. Oamenii sunt prea complecsi pentru ca cei din afara sa stie exact ce se intampla in viata fiecaruia. Sincer, uneori nici macar noi insine nu putem intelege ce se intampla in interiorul nostru, deci cum ar putea altii sa inteleaga acest lucru?

6 Sfaturi pentru a nu-ti mai fi frica de parerile celorlalti
6 Sfaturi pentru a nu-ți mai fi frică de părerile celorlalți 3

3. Nimeni in lume nu este perfect

Ori de cate ori auziti vreun comentariu descurajator despre ceea ce ati facut sau nu ati realizat, amintiti-va ca nimeni pe lume nu este perfect. Pur si simplu nu este posibil!

Apropo, unul dintre factorii cheie prin care oamenii ii judeca pe altii este acela de a-si masca propriile nesigurante. Punandu-va in lumina reflectoarelor, ei au sansa de a-si ascunde temerile si esecurile. Nu cadeti in aceasta capcana, nicio persoana nu este atat de perfecta pe cat pare, iar daca ar fi fost, nu s-ar fi deranjat sa va observe defectele in primul rand.

4. Nu poti controla gandurile oamenilor

Oamenii pot oricand sa gandeasca ceva despre tine. Unii te vor placea, altii nu, iar altii vor fi complet indiferenti. Nu vei multumi niciodata pe toata lumea, nici macar nu incerca sa o faci. Este pur si simplu imposibil.

Exista un mare slogan de viata dupa care sa traiesti:

“Ceea ce crezi despre mine nu este treaba mea.”

5. Opiniile celorlalti nu te pot jigni

Oamenii vor avea intotdeauna o opinie si ti-o pot spune in fata. Nu ai nicio influenta asupra acestui lucru. Totusi, ai influenta asupra modului in care reactionezi la ceea ce spun ei.

Citeste si...
Secretele unei tinereți prelungite: Cum să încetinești procesul de îmbătrânire

Vedeti, cineva ar putea spune ca aveti haine urate, o masina veche si un telefon vechi din alta epoca. Daca iti cumperi o masina super scumpa, oamenii vor spune si ei ceva despre tine. Vor spune ca esti: un hot, un golan sau un nenorocit norocos care s-a casatorit. Indiferent de ceea ce faci, parerile vor varia intotdeauna. Credeti ca mai merita sa va faceti griji?

6 Sfaturi pentru a nu-ti mai fi frica de parerile celorlalti
6 Sfaturi pentru a nu-ți mai fi frică de părerile celorlalți 4

6. Incalca regulile

Pentru a scapa de aceasta problema, incepeti sa lucrati dupa metoda pasilor mici.

Ce puteti face?

organicsfood.ro
  • iesiti in oras in costum si adidasi sau sandale
  • faceti o plimbare cu camasa descheiata intr-o zi insorita
  • mergeti la cumparaturi in papuci de casa
  • descarcati o muzica distractiva pe mp3 player-ul dumneavoastra si dansati pe strada
  • puneti-va pantaloni scurti si iesiti purtand doua sosete diferite.

Cand te intorci, intreaba-te: “Mi s-a intamplat ceva? M-a ranit cineva? A influentat in vreun fel parerea celorlalti cine sunt?”

Cel mai probabil, raspunsul la fiecare dintre aceste intrebari este NU, dar nu trebuie sa va credeti pe cuvant, trebuie sa va convingeti singuri.

Este o realitate dura, dar nu vei putea niciodata sa multumesti pe toata lumea, indiferent de ceea ce faci. Asa ca treci peste asta si concentreaza-te pe obiectivul de a deveni persoana care iti doresti sa fii – invatand sa te iubesti pe tine insuti, punctele tale forte si punctele tale slabe. Viata este prea scurta.

Fii propriul tau prieten!

Linkuri cu sfaturi pentru a nu va mai teme de opiniile altora:

Mario Benett
Mario Benett
Scriitor independent absolvent a unei facultăți de medicină, un master în sănătate publică si nutriție la NUS Medicine - National University si vastă experiență în domeniul sănătății. În urma formării sale educaționale la Centennial College pentru jurnalism și la Trent University, a descoperit unde se află adevărata sa pasiune - sănătatea. Obiectivul lui este de a ajunge la public cu informații medicale complete și exacte într-un stil ușor de citit și informativ, astfel încât cititorii să poată face alegeri avizate pentru a-și menține sănătatea. A scris articole despre nutriție, medicină sportivă, fizioterapie, cardiologie, radiologie, chirurgie cosmetică, oftalmologie, oncologie, stomatologie, chirurgie, audiologie și alte probleme de sănătate. Colaborează cu succes cu organicsfoods.ro și cu alte platforme din domeniu din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

drmax.ro/
viataverdeviu.ro

Artictiole conexe

6 Moduri de a-ti imbunatati memoria demonstrate de stiinta

Tehnici Eficiente pentru Îmbunătățirea Memoriei: Descoperă 6 metode validate științific pentru a-ți îmbunătăți capacitatea de memorare. Află cum somnul adecvat, activitatea fizică și repetiția activă pot spori memoria pe termen lung. Citește acum pentru strategii eficiente!

Coenzima Q10: Acest compus esential lupta impotriva imbatranirii si multe altele

Coenzima Q10 (COQ10) este un element esențial pentru multe funcții zilnice. De fapt, este necesar pentru fiecare celulă...

Cum sa pui intrebari fara sa transformi conversatia intr-o cearta

Navigând prin complexitatea comunicării, acest ghid îți oferă strategii esențiale pentru a transforma potențialele confruntări în discuții productive. Învață să eviți conflictele verbale și să îmbunătățești calitatea conversațiilor tale.

Imbratisarile sunt un medicament pentru trup si suflet. Puterea vindecatoare a atingerii

Îmbrățișările nu doar că te fac să te simți bine, dar au și un impact real asupra sănătății tale. De la echilibrarea hormonilor până la consolidarea imunității, descoperă puterea vindecătoare a atingerii.

Viata ta e alegerea ta: 10 lucruri pe care nu trebuie sa le explici nimanui

Viața ta e alegerea ta. Nu trebuie să mulțumești pe nimeni pentru a fi apreciat. Nu explica nimănui de ce te dezvolți și înveți. Trăiește-ți viața, nu a altora! 10 lecții simple dar vitale despre cum să fii fericit urmând propria cale.

Poate sotul si sotia sa doarma in camere separate: explicatia psihologului

Există o percepție larg răspândită că dacă partenerii de cuplu dorm separat, aceasta reprezintă un semn clar că...

Sportul la locul de munca creste performanta si energia angajatilor. Beneficii si strategii

Sportul corporativ aduce beneficii majore pentru sănătatea și productivitatea angajaților. Află care sunt cele mai eficiente strategii de implementare a programelor de exerciții fizice la locul de muncă pentru a obține angajați sănătoși și performanți.

7 Semne care confirma ca esti o persoana matura

Care sunt semnele maturității emoționale? Află care sunt cele 7 trăsături comportamentale care dezvăluie cât de matur ești cu adevărat și cum poți deveni mai înțelept emoțional.