Singură și fericită: Este posibil?

Singură și fericită: Este posibil?

Maturitatea și echilibrul personal sunt esențiale pentru ca o relație să se dezvolte între două persoane. Pentru a menține o relație și pentru a fi fericit, trebuie mai întâi să te iubești pe tine însuți.

Desigur, este posibil să fii singur și fericit, chiar dacă unii oameni echivalează fericirea cu a fi într-o relație. Vă asigurăm că a fi singur oferă multe beneficii. Haideți să le explorăm.

Beneficiile de a fi singur

Probabil cunoști pe cineva care este singur și care este disperat să își găsească un partener. Aceștia cred că sunt niște ciudați ai societății dacă nu au un partener, că sunt goi și că nu se vor simți compleți fără cineva care să îi țină de mână în fiecare zi.

Dar adevărul este că este periculos să asociezi fericirea doar cu a avea pe cineva. Anumite persoane nu știu să se simtă bine doar cu ele însele, să aibă propriul echilibru sau să experimenteze creșterea care vine doar din acele momente din viața noastră în care suntem singuri.

Evident, faptul de a avea “jumătatea” alături de noi ne va face fericiți și ne va da un sentiment de echilibru, dar să fim clari: pentru a avea un partener și a fi fericiți, este vital să învățăm mai întâi să ne iubim pe noi înșine.

Este nevoie de echilibru și de maturitate personală pentru ca o relație să se formeze între două persoane. Demonstrând acest lucru, amândoi vor găsi integritatea emoțională și respectul pentru ei înșiși și pentru celălalt. Dar haideți să vedem câteva dintre beneficiile de a fi singur și fericit. Puteți:

Citeste si...
Cum să te simți încrezătoare fără sutien: 9 sfaturi practice

1. Să te cunoști mai bine pe tine însuți


Faptul de a fi singur îți permite să petreci timp cu tine însuți și să începi mai des să îți asculți mai bine propriile nevoi. Ar trebui să petreci acest timp reflectând și ajungând să îți cunoști mai bine propriile nevoi, ce îți place și ce nu îți place și ce îți dorești cel mai mult.

Uneori, într-o relație, mulți oameni petrec mai mult timp îngrijindu-se de nevoile celeilalte persoane decât de ale lor. Ne punem nevoile noastre pe plan secundar fără să ne dăm seama, cu excepția cazului în care ceva se schimbă. Acest tip de situație poate deveni periculos.

A fi singur ne permite să avem timp pentru noi înșine. Fiți egoiști și gândiți-vă la voi înșivă. Ai grijă de tine, ascultă-ți nevoile, găsește-ți propriul echilibru în a fi singur și fericit. Învățați să vă ascultați și să vă iubiți!

2. Aveți timp să vă dezvoltați ca persoană

Există relații care se termină traumatizant și atunci ne sunt afectate optimismul și stima de sine. Așadar, este un moment bun pentru a te cunoaște, pentru a crește, pentru a-ți vindeca rănile și pentru a-ți reorienta viața.

Gândește-te la tipul de persoană cu care ți-ar plăcea să fii și definește-ți limitele și ce este acceptabil într-o relație afectivă. Gândește-te la aceste lucruri și bucură-te. Învață să te iubești și crede că ești cea mai uimitoare persoană din lume și că a fi singură îți aduce fericire.

Nu trebuie să te gândești doar la ceea ce îți dorești la o altă persoană, ci și la ceea ce îți dorești pentru tine. Gândește-te la ceea ce te face fericit, la ceea ce te poate face să te dezvolți personal.

Citeste si...
Impactul stresului asupra sănătății

3. Fă-ți timp pentru prietenii și hobby-urile tale


Puține lucruri sunt la fel de satisfăcătoare ca găsirea de timp pentru lucrurile pe care le iubești. Să pictezi, să înveți o limbă, să urmezi un curs? Acum este momentul să faceți lucrurile pe care le iubiți și să vă bucurați de libertate.

Uneori, când suntem într-o relație, încetăm să mai facem lucrurile pe care le iubim pentru că petrecem atât de mult timp cu partenerul nostru. Totuși, acum puteți face ceea ce vă place fără să dați socoteală nimănui.

Poți să te strecori într-o excursie cu câțiva prieteni sau să mergi singur. Să fii singur nu este un lucru rău, pentru că întotdeauna ești cea mai importantă persoană atunci când ești singur. Vei descoperi că este posibil să fii singură și fericită.

organicsfood.ro

4. Simțiți-vă întreg

Unii oameni au impresia că mai presus și înainte de orice altceva, ar trebui să îți găsești jumătatea. Dacă ne obsedează această idee, vom începe să ne vedem incompleți.

Din acest moment, ar trebui să simți că ești o persoană întreagă și sănătoasă. În timp ce te bucuri de tine însuți, va apărea persoana potrivită, cineva care te merită, care te va iubi pentru ceea ce ești și alături de care vei fi fericit. Nu trebuie să fie neapărat jumătatea ta.

Orice două persoane cu o combinație potrivită de caracter, pasiuni, virtuți și defecte pot forma o relație stabilă și fericită. Până atunci, amintește-ți că ești mereu întreagă, plină de stimă de sine, personalitate, sentimente și frumusețe.

Zâmbește când ești în fața oglinzii și amintește-ți că fericirea ta este întotdeauna importantă, fie că ești singur sau într-o relație. Învață să te iubești, hrănește-ți stima de sine și nu te gândi nici măcar o secundă că a fi într-o relație este obligatoriu pentru a fi fericită.

Citeste si...
Impactul Toamnei asupra Productivității: Strategii Eficace pentru Munca de Calitate

Uneori cădem în relații toxice și dăunătoare care ne fac să credem că a fi singur este o alegere mai bună. Dar ceea ce este cu adevărat cel mai bine este să înveți cum să te bucuri de propria individualitate și independență, fără a închide complet ușile.

Dragostea este o aventură care merită întotdeauna, dar nu-ți neglija niciodată propria inimă. Permiteți-vă să fiți singuri și fericiți.

Toate sursele citate au fost analizate cu atenție de echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și validitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată de încredere și de acuratețe academică sau științifică.

Nu uita!

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.

Articole similare:

Poate soțul și soția să doarmă în camere separate: explicația psihologului
Sindromul fiicei mari: Poate ordinea nașterii și genul să îți influențeze personalitatea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cosul Meu
Wishlist
Recent Vizualizate
Compara Produse (0 Produse)
Compara Produs
Compara Produs
Compara Produs
Compara Produs
Categorii
Organics Health