De ce oamenii din orașele mari sunt mai predispuși la atacuri de cord: ce ne afectează atât de mult?

De ce oamenii din orașele mari sunt mai predispuși la atacuri de cord: ce ne afectează atât de mult?

În marile megaorașe, complicațiile patologiilor cardiace sub formă de infarct au devenit din ce în ce mai frecvente din cauza ritmului de viață.

Patologiile cardiace au ocupat de mult timp și cu fermitate poziții de frunte în structura patologiei somatice și printre cauzele de invaliditate la o vârstă relativ activă.

Frecvența atacurilor de cord în marile metropole, cu un ritm de viață frenetic, este mai mare decât în rândul persoanelor din orașele și satele de provincie, cu o viață liniștită și cumpătată.

Desigur, obiceiurile proaste și alimentația proastă au un impact semnificativ asupra sănătății cardiace, dar poluarea aerului și problemele respiratorii aferente reprezintă adesea o problemă. Haideți să vorbim mai mult despre această problemă.

O inimă sănătoasă și longevitatea

Evidența științifică confirmă că o inimă sănătoasă este esențială pentru o durată de viață extinsă și pentru menținerea vitalității. Există numeroase strategii de prevenire a afecțiunilor cardiovasculare la care multe persoane sunt deja familiarizate.

Totuși, factorii ambientali, deseori neglijați, pot avea un impact considerabil asupra sănătății cardiovasculare. Indiferent de stilul de viață sănătos pe care îl adoptă cineva, inclusiv exerciții fizice regulate și o dietă echilibrată, rezidența în zonele centrale ale metropolelor poate reprezenta un risc. Acesta se datorează, în mare parte, condițiilor de mediu nefavorabile și nivelurilor ridicate de poluare, provocând astfel hipoxie cronică și expunere la substanțe toxice.

De ce oamenii din orașele mari sunt mai predispuși la atacuri de cord: ce ne afectează atât de mult?

Respirație nesănătoasă: care este vina megaorașului?

Potrivit unor studii recente efectuate în multe țări din întreaga lume, respirarea aerului puternic poluat și poluat pe străzile marilor orașe duce la deteriorarea vasculară și la procese inflamatorii la nivelul acestora, chiar și la persoane relativ tinere.

Emisiile industriale de la fabrici și uzine, gazele de eșapament ale mașinilor (mai ales în ambuteiaje), precum și fumul de tutun de la narghilea și de la aparatele de vape, smogul de incendiu și alți poluanți sunt periculoase pentru sănătate.

Datele Asociației Americane a Inimii arată că respirarea unui astfel de aer poluat, sărăcit de oxigen și saturat cu dioxid de carbon, monoxid de carbon și diverși compuși chimici volatili, duce la creșterea riscului de apariție a patologiilor cardiace, dintre care cea mai importantă este infarctul.

Și cu cât o persoană îmbătrânește, cu atât mai mari sunt consecințele negative pentru sănătatea atât a organelor respiratorii și a mușchiului cardiac, cât și a multor alte organe și țesuturi. Studiile anterioare de sub-frontalitate au fost efectuate pentru persoanele din grupa de vârstă mai înaintată și pentru persoanele în vârstă, dar nu mai puțin nociv este efectul pe care respirarea unui astfel de aer poluat îl are asupra copiilor și tinerilor.

De ce oamenii din orașele mari sunt mai predispuși la atacuri de cord: ce ne afectează atât de mult?

De unde provin atacurile de cord?

Compușii periculoși, care sunt prea abundenți în marile orașe industriale, precum și excesul de monoxid de carbon, provoacă deteriorarea pereților arterelor chiar și la o vârstă relativ tânără.

Pe măsură ce organismul îmbătrânește, modificările nu fac decât să progreseze, inclusiv în arterele inimii. Nivelul lipidelor nocive și al colesterolului din plasmă este crescut, ceea ce duce la îngustarea lumenului arterelor din cauza plăcilor aterosclerotice, care, sub influența unor factori de risc suplimentari (stres, hipertensiune, supraponderabilitate), duce la infarct.

Vasele brusc alterate în condiții de sarcini ridicate nu pot asigura o cantitate suficientă de sânge și de oxigen pentru miocard: ca urmare – atac de cord. Dar acest lucru nu înseamnă că toți trebuie să-și părăsească urgent orașele în mediul rural, unde aerul curat și fără fabrici și mașini.

Există anumite măsuri preventive care vor contribui la reducerea semnificativă a efectelor negative ale mediului înconjurător.

De ce oamenii din orașele mari sunt mai predispuși la atacuri de cord: ce ne afectează atât de mult?

Abandonarea obiceiurilor proaste

În astfel de condiții de mediu, obiceiurile proaste sunt o sarcină dublă, triplă pentru organism. Prin urmare, primul lucru pe care trebuie să îl faceți pentru a avea grijă de inimă și vase, de sistemul respirator și de toate țesuturile corpului – este să renunțați la obiceiurile proaste: consumul de alcool și fumatul, inclusiv la astfel de narghilea și vape, acum la modă.

organicsfood.ro

Numai acest lucru poate îmbunătăți semnificativ starea sistemului respirator și a sistemului cardiovascular, reduce sarcina asupra ficatului și rinichilor, care neutralizează și elimină în mod activ compușii periculoși și toxici.

În conducerea unui stil de viață sănătos, este renunțarea la obiceiurile proaste în combinație cu schimbările dietetice și creșterea activității fizice conduc, împreună cu toate celelalte. Dacă obiceiurile proaste sunt cucerite, acesta este primul și important pas pe drumul spre starea de bine.

Remediați-vă dieta: mai puține grăsimi și sare

Este la fel de important să vă revizuiți în mod critic dieta, eliminând acei factori care au un impact negativ asupra sănătății cardiace și vasculare, să reduceți potențialii alergeni care pot avea un impact negativ asupra sistemului respirator, îngreunând oxigenul să ajungă la țesuturi.

De ce oamenii din orașele mari sunt mai predispuși la atacuri de cord: ce ne afectează atât de mult?

Este important să reduceți conținutul caloric al dietei la nevoile fiziologice, să reduceți carbohidrații și grăsimile, în special cele nesănătoase, adăugând în alimentație mai multe proteine animale și fructe proaspete.

Dieta ar trebui să acopere toate nevoile de minerale și vitamine, dar ar trebui să conțină mult mai puțină sare decât consumă oamenii în mod normal. Alimentele nu trebuie să fie sărate; ele au suficientă clorură de sodiu pentru metabolism.

Protejați-vă inima și plămânii

Pentru a reduce efectele negative ale mediului înconjurător și ale aerului poluat asupra inimii și sistemului respirator, ar trebui să stați departe de autostrăzile aglomerate la orele de vârf, mai ales atunci când mergeți pe jos. Atunci când călătoriți cu mașina, țineți geamurile închise pe cât posibil și alegeți mijloacele de transport în comun care sunt separate geografic de autostrăzi. Atunci când mergeți cu bicicleta, ar trebui să alegeți rute departe de drumuri, printre parcuri, piețe și zone pietonale.

Dacă locuiți în zone industriale, ar trebui să ieșiți mai rar în aer liber în perioada de maxim de fum, acasă ar trebui să vă puneți un aparat de aer condiționat cu filtrare a aerului și să faceți mai des curățenie umedă.

La domiciliu, în bucătărie aveți nevoie de o hotă, mai ales dacă prăjiți sau coaceți des alimente, când gătiți, luați ca regulă să deschideți fereastra pentru aerisire.

Evitați să folosiți parfumuri și odorizante de aer, deoarece acestea pot reacționa cu anumiți compuși ai aerului pentru a forma compuși periculoși. Produsele de curățare în spray-uri trebuie folosite cu o mască pentru a preveni pătrunderea lor în căile respiratorii sau înlocuiți-le cu lichide și pulberi.

Link-uri web care discută de ce oamenii din orașele mari sunt mai predispuși la atacuri de cord:

Nu uita!

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.

Articole similare:

Epilepsia: de ce apare și care este pericolul ei, cum sunt crizele?
Durerea de stomac explicată: Simptome, cauze și soluții
Cosul Meu
Wishlist
Recent Vizualizate
Categorii
Organics Health