La început am vrut să scriu despre beneficiile fructelor, să fac un clasament al celor mai utile fructe de pădure și fructe pentru tine, dar ceva m-a oprit și s-a maturizat un subiect ușor diferit.
Cu toții suntem obișnuiți să auzim despre beneficiile fructelor, încercăm să înlocuim diverse arome dăunătoare cu aceste produse, știind cu siguranță că nu pot fi decât beneficii acolo.
Da, totul are loc dacă ești sigur că aceste produse sunt cultivate de un producător responsabil, care are grijă de calitatea materiilor prime, de tine sau de rudele tale. Dar, din păcate, ne facem toate cumpărăturile în magazine sau la tarabe aflate la distanță de mers pe jos. Astăzi, puțini sunt cei care se gândesc că greu poate exista un fruct copt primăvara, avem încredere în vânzătorul pe care îl vedem pentru prima dată în viața noastră, care afirmă cu înverșunare autenticitatea produselor vitaminice, povestind cu încredere despre originea lor.
Astăzi, oamenii de știință au declarat de mult timp că fructele, fructele de pădure și legumele nu sunt atât de utile pe cât credeam noi despre ele.
Să ne imaginăm cât timp poate fi păstrat un fruct copt. Mulți au gustat mere adevărate, culese în sat, direct din copac de mâinile grijulii ale bunicii sau ale părinților. Dacă în decurs de o săptămână, maxim două, nu le mâncați, acestea vor începe să putrezească. Iar aspectul lor, să zicem, nu este ideal, nu este lucios și nici la fel de apetisant ca merele așezate în coșuri pe tejghelele magazinelor și, nu se știe de ce, nu sunt distruse de viermi și omizi.
Multe fructe sunt periculoase, conțin substanțe toxice care se pot acumula în organism și pot duce la consecințe ireversibile. Doar că acest proces este foarte îndelungat. Și multe probleme pur și simplu nu suntem în stare să le asociem cu acele produse pe care le consumăm pentru o perioadă lungă de timp.
Dar mai există totuși o cale de ieșire și sunt chiar două dintre ele.
Primul lucru pe care îl puteți face, dar care necesită destul de multă muncă – să cultivați singuri fructe și fructe de pădure. Aici veți fi siguri că nu substanțe chimice nu ați drogat fructele, iar acestea vor fi doar în beneficiul organismului dumneavoastră.
Desigur, înțelegem cu toții că în agricultura la scară uriașă, atunci când este necesar să se cultive culturi pentru țară sau pentru lume pentru import, aici nu se mai pune problema calității produsului. În acest caz, producătorii folosesc îngrășăminte ieftine, pesticide pentru a păstra recolta și diverse substanțe chimice pentru a coace rapid fructele.
Iar ulterior, fructele și fructele de pădure trec prin mai multe etape de procesare pentru a putea fi transportate și livrate consumatorului final în forma potrivită, astfel încât să arate ca de pe coperta unei reviste: suculente, coapte și atractive și apetisante.
Există, de asemenea, o a doua opțiune pentru a ajuta la evitarea consumului ridicat de toxine în orice mod este procesarea fructelor.
- Pentru a reduce încărcătura toxică din organism atunci când consumați fructe și fructe de pădure, ar trebui cel puțin să le spălați bine, de preferință cu un mediu și un burete.
- Există și o opțiune – înmuiați-le într-o soluție slabă de oțet sau acid citric.
Probabil că mulți dintre voi ați văzut pe fructe pelicula lucioasă, care este clar vizibilă dacă puneți fructele în apă clocotită sau doar în apă. Nu este atât de ușor de îndepărtat, are un strat lipicios, deoarece acest tratament trebuie să fie pe plante pentru o perioadă lungă de timp, în timp ce se coc, altfel orice ploaie ar spăla cu ușurință toate substanțele chimice și atunci procesul de tratament ar fi mult mai scump.
- După clătire, este mai bine să se scaldă cu apă clocotită pentru a spăla și mai bine rămășițele mesei Mendeleev.
- Masa principală de substanțe toxice este conținută exact în coajă și la baza creșterii fructului, motiv pentru care cel mai bine este să decojiți coaja și să tăiați partea din spate.
Da, mulți oameni vor spune că în coajă se găsesc maximum de beneficii, vitamine și minerale. Aici sunt de acord cu voi, dar ceva trebuie sacrificat.
Mai există o opțiune, dar nu este atât de accesibilă – este să cumpărați produse etichetate – organic. În astfel de fructe și fructe de pădure, conținutul de substanțe nocive este redus, dar nu complet exclus, iar acestea lovesc puternic în buzunar. Iar furnizorii lipsiți de scrupule pot falsifica pur și simplu aceste etichete, astfel încât cumpărătorii creduli au cumpărat același produs la prețuri mai scumpe.
Vreau să clarific încă o dată, dacă nu doriți să vă riscați sănătatea, este mai bine să nu cumpărați prea devreme fructe, a căror coacere ar trebui să fie la sfârșitul verii, începutul toamnei, încercați întotdeauna să vă diversificați dieta cu produse de sezon.
Și acum să facem topul 5 cele mai dăunătoare fructe și fructe de pădure.
Merele
Pe primul loc am pus merele. Acest fruct preferat, fiind cel mai popular, poartă o cantitate uriașă de substanțe toxice.
Aceste fructe au un termen de valabilitate de invidiat, ele pot sta pe rafturile magazinelor luni de zile, iar apoi acasă nu se întâmplă nimic cu ele. Desigur, înțelegem că merele sunt tratate cu mijloace speciale, iar fără un tratament suplimentar, ele pur și simplu nu sunt potrivite pentru alimentație.
Pentru a păstra aspectul atractiv se folosește cel mai adesea ceară și definil. Cu ceară, este simplu. Stratul său subțire dă un aspect atractiv, lucios, care este ușor de spălat. Parafina sub influența căldurii sau a umidității arată ca un depozit alb pe blocuri.
Definilul este o componentă a mineralelor combustibile – unele tipuri de rășină, petrol și gaze – și poate fi identificat prin prezența unui strat lipicios. Este incolor, inodor, insipid și fără gust și este utilizat pentru a preveni putrefacția. Acest aditiv alimentar poate fi văzut sub indicele E230.
În Statele Unite și în Europa, utilizarea bifenilului este interzisă, deoarece este cel mai puternic alergen.
Pentru a determina dacă există difenil pe un măr, trebuie să aruncați fructul în apă fierbinte. Dacă apare o peliculă uleioasă la suprafață, mărul a fost tratat cu această substanță chimică.
Uniunea Europeană a interzis utilizarea difenilaminei încă din 2012, din cauza naturii cancerigene a acestui pesticid.
De asemenea, semințele de măr conțin cianură. Cianura provoacă niveluri letale de aproximativ 1 mg pe kilogram de greutate corporală. În medie, există 0,49 mg de cianură în 1 sămânță. Trebuie să mănânci o cantitate foarte mare pentru a te otrăvi, așa că nu ar trebui să te îngrijorezi prea mult de acest fapt.
Dacă observați că mărul are o parte ruptă sau putrezit, un astfel de fruct nu este potrivit pentru consum, a început procesul de producere a unei substanțe foarte toxice, patulina. Patulina are un efect cancerigen, ceea ce face ca fructul să nu fie comestibil. Nici măcar gemurile, dulcețurile sau alte produse nu trebuie să fie preparate.
Patulina se găsește, de asemenea, în multe alte fructe învechite – pere, struguri, caise și piersici. Aveți grijă să țineți copiii departe de consumul de fructe și fructe de pădure stricate.
Căpșunile
Este întotdeauna foarte dificil să treci pe lângă vitrina unui magazin de căpșuni și să nu fii tentat să le cumperi. Aceasta este o amintire directă din copilărie, mirosul ispititor și gustul unic. Dar, de fiecare dată când o cumpăr, personal, sunt dezamăgit.
Niciodată căpșunile cumpărate nu mi-au satisfăcut așteptările. În grădina bunicii și a mamei mele, căpșunile cultivate cu dragoste, au un gust atât de greu de descris și așteptăm cu nerăbdare momentul în care sunt coapte.
Cred că toată lumea a observat că propriile căpșuni sunt păstrate nu mai mult de o zi, în dimineața în care sunt deja moi, urâte, dar încă foarte gustoase. Cum arată ca o operă de artă în magazine, boabă cu boabă, toate la fel, frumoase, roșii?
Ei bine, în mod natural – este pre-tratată și, cel mai probabil, nu este ceva util.
Imaginați-vă, fiecare vânzător spune că căpșunile sunt aduse din diferite țări, deoarece în Rusia producția nu este capabilă să ne ofere cantitatea potrivită din această boabe. Cel mai adesea este adus din Egipt, Azerbaidjan, Armenia, India, Israel, Cipru. Chiar mă întreb cum să-și păstreze aspectul, dacă călătorind din grădină 150 km cu mașina spre casă, aducem fructe de pădure deja încrețite?
Bineînțeles, este tratat cu pesticide, medicamente antifungice, pe care le mâncăm în siguranță.
Pentru depozitarea pe termen lung, se folosesc fumiganți, cel mai adesea bromură de metil, cloropicrină și 1,3-dicloropropenă. Aceste pesticide au fost asociate cu cancerul, perturbarea hormonilor și tulburări de dezvoltare la copii.
Piersici și caise
Miezul de caise conține amigdalină, care formează cianură atunci când este mestecat și interacționează cu saliva. Suntem, desigur, capabili să suportăm o anumită cantitate din această substanță, dar îndoze mari este foarte periculoasă. Ea crește tensiunea arterială și duce la amețeli și dureri de cap. Dacă folosiți corect semințele, și anume fierte la abur și uscate în cuptor, acest rău poate fi redus la minimum.
La fel ca și alte fructe, acești reprezentanți sunt tratați cu pesticide, dar nimeni nu le îndepărtează pielița, cel mult spălăm și scotăm aceste fructe.
Ideal ar fi să consumăm fructe care au pielea îndepărtată, cum ar fi avocado!
Strugurii
Mulți oameni au auzit că strugurii sunt grăsimi lichide. Da, să mănânci struguri după-amiaza nu te va ajuta să obții forma dorită și să scapi de kilogramele în plus.
Strugurii sunt contraindicați persoanelor cu diabet, tulburări digestive, obezitate, hipertensiune, carii dentare, probleme hepatice și așa mai departe.
Strugurii trebuie consumați separat de alte alimente, poate provoca tulburări, fermentație, balonare și formare de gaze, unele persoane au diaree.
De asemenea, ca și alte fructe, strugurii nu sunt lipsiți de procesare, dar este destul de dificil să îi spălați, așa că să știți că nu puteți evita expunerea la substanțe chimice periculoase. Cel mai periculos pesticid care se găsește în struguri este clorpirifosmetilul. Acesta provoacă intoxicații, așa că fermierii sunt atenți să protejeze sistemul respirator în timpul procesării fructelor. Consecințele otrăvirii: tuse, dureri de cap, greață, amețeli, vărsături.
Pepene verde
În ciuda faptului că acesta este fructul meu preferat și că aștept mereu sezonul în care îl pot cumpăra în fiecare zi, sunt conștient de riscurile uriașe pe care le implică consumul de pepene verde.
Nu numai că este stropit cu substanțe chimice pentru o coacere rapidă și o culoare strălucitoare și bogată, dar poți cumpăra pepene verde dulce la sfârșitul primăverii. Ce-i drept, pepenii verzi sunt acum vânduți pe tot parcursul anului și acest fapt nu jenează pe nimeni. Auzim un număr foarte mare de rapoarte în mass-media și pe internet despre otrăvirea cu această boabă.
În plus, pepenele roșu este în mare parte apă și zahăr (fructoză),deoarece indicele glicemic al pepenelui roșu este de 76. Acesta este un indice destul de ridicat și înseamnă că ridică zahărul foarte repede. Este urmat de insulină și atât de repede, mâncând pepene verde în cantități mari și destul de des, putem dăuna tractului nostru GI. Pot să spun pentru mine că îl mâncăm cel mai des seara, când organismul nu ar trebui să aibă o supraîncărcare de carbohidrați și nu toată lumea se poate opri la o singură bucată. Și ca o consecință: balonare, umflături, procese de fermentare și alte fenomene neplăcute.
Pentru a verifica dacă nu există colorant în pepenele roșu, este suficient să puneți felia în apă, dacă apa este colorată, bineînțeles, este adăugat colorant.
Deci, acesta este ratingul nostru al celor mai dăunătoare fructe și fructe de pădure. Aș dori să atrag încă o dată atenția asupra tratării prealabile a oricăror produse pe care le consumați, acestea trebuie să fie bine spălate, înmuiate și tratate termic, deoarece toate acestea conțin un număr mare de substanțe chimice.
Ar trebui să favorizați fructele care pot fi decojite, cum ar fi avocado, mango, papaya și altele.
Nu uita!
Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!
Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.