18.5 C
București

Cele mai periculoase 5 fructe pe care le poti cumpara din magazin

Date:

Share post:

La inceput am vrut sa scriu despre beneficiile fructelor, sa fac un clasament al celor mai utile fructe de padure si fructe pentru tine, dar ceva m-a oprit si s-a maturizat un subiect usor diferit.

Cu totii suntem obisnuiti sa auzim despre beneficiile fructelor, incercam sa inlocuim diverse arome daunatoare cu aceste produse, stiind cu siguranta ca nu pot fi decat beneficii acolo.

Da, totul are loc daca esti sigur ca aceste produse sunt cultivate de un producator responsabil, care are grija de calitatea materiilor prime, de tine sau de rudele tale. Dar, din pacate, ne facem toate cumparaturile in magazine sau la tarabe aflate la distanta de mers pe jos. Astazi, putini sunt cei care se gandesc ca greu poate exista un fruct copt primavara, avem incredere in vanzatorul pe care il vedem pentru prima data in viata noastra, care afirma cu inversunare autenticitatea produselor vitaminice, povestind cu incredere despre originea lor.

Astazi, oamenii de stiinta au declarat de mult timp ca fructele, fructele de padure si legumele nu sunt atat de utile pe cat credeam noi despre ele.

Sa ne imaginam cat timp poate fi pastrat un fruct copt. Multi au gustat mere adevarate, culese in sat, direct din copac de mainile grijulii ale bunicii sau ale parintilor. Daca in decurs de o saptamana, maxim doua, nu le mancati, acestea vor incepe sa putrezeasca. Iar aspectul lor, sa zicem, nu este ideal, nu este lucios si nici la fel de apetisant ca merele asezate in cosuri pe tejghelele magazinelor si, nu se stie de ce, nu sunt distruse de viermi si omizi.

Multe fructe sunt periculoase, contin substante toxice care se pot acumula in organism si pot duce la consecinte ireversibile. Doar ca acest proces este foarte indelungat. Și multe probleme pur si simplu nu suntem in stare sa le asociem cu acele produse pe care le consumam pentru o perioada lunga de timp.

Dar mai exista totusi o cale de iesire si sunt chiar doua dintre ele.

Primul lucru pe care il puteti face, dar care necesita destul de multa munca – sa cultivati singuri fructe si fructe de padure. Aici veti fi siguri ca nu substante chimice nu ati drogat fructele, iar acestea vor fi doar in beneficiul organismului dumneavoastra.

Cele mai periculoase 5 fructe pe care le poti cumpara din magazin
Cele mai periculoase 5 fructe pe care le poți cumpăra din magazin 7

Desigur, intelegem cu totii ca in agricultura la scara uriasa, atunci cand este necesar sa se cultive culturi pentru tara sau pentru lume pentru import, aici nu se mai pune problema calitatii produsului. In acest caz, producatorii folosesc ingrasaminte ieftine, pesticide pentru a pastra recolta si diverse substante chimice pentru a coace rapid fructele.

Citeste si...
Sushi: beneficiile și riscurile acestui aliment

Iar ulterior, fructele si fructele de padure trec prin mai multe etape de procesare pentru a putea fi transportate si livrate consumatorului final in forma potrivita, astfel incat sa arate ca de pe coperta unei reviste: suculente, coapte si atractive si apetisante.

Exista, de asemenea, o a doua optiune pentru a ajuta la evitarea consumului ridicat de toxine in orice mod este procesarea fructelor.

  • Pentru a reduce incarcatura toxica din organism atunci cand consumati fructe si fructe de padure, ar trebui cel putin sa le spalati bine, de preferinta cu un mediu si un burete.
  • Exista si o optiune – inmuiati-le intr-o solutie slaba de otet sau acid citric.

Probabil ca multi dintre voi ati vazut pe fructe pelicula lucioasa, care este clar vizibila daca puneti fructele in apa clocotita sau doar in apa. Nu este atat de usor de indepartat, are un strat lipicios, deoarece acest tratament trebuie sa fie pe plante pentru o perioada lunga de timp, in timp ce se coc, altfel orice ploaie ar spala cu usurinta toate substantele chimice si atunci procesul de tratament ar fi mult mai scump.

  • Dupa clatire, este mai bine sa se scalda cu apa clocotita pentru a spala si mai bine ramasitele mesei Mendeleev.
  • Masa principala de substante toxice este continuta exact in coaja si la baza cresterii fructului, motiv pentru care cel mai bine este sa decojiti coaja si sa taiati partea din spate.

Da, multi oameni vor spune ca in coaja se gasesc maximum de beneficii, vitamine si minerale. Aici sunt de acord cu voi, dar ceva trebuie sacrificat.

Mai exista o optiune, dar nu este atat de accesibila este sa cumparati produse etichetate – organic. In astfel de fructe si fructe de padure, continutul de substante nocive este redus, dar nu complet exclus, iar acestea lovesc puternic in buzunar. Iar furnizorii lipsiti de scrupule pot falsifica pur si simplu aceste etichete, astfel incat cumparatorii creduli au cumparat acelasi produs la preturi mai scumpe.

Vreau sa clarific inca o data, daca nu doriti sa va riscati sanatatea, este mai bine sa nu cumparati prea devreme fructe, a caror coacere ar trebui sa fie la sfarsitul verii, inceputul toamnei, incercati intotdeauna sa va diversificati dieta cu produse de sezon.

Și acum sa facem topul 5 cele mai daunatoare fructe si fructe de padure.

Merele

Pe primul loc am pus merele. Acest fruct preferat, fiind cel mai popular, poarta o cantitate uriasa de substante toxice.

organicsfood.ro
Citeste si...
Dieta pentru inimă: ce alimente sunt deosebit de importante și ce ar trebui să fie excluse în ea
Cele mai periculoase 5 fructe pe care le poti cumpara din magazin
Cele mai periculoase 5 fructe pe care le poți cumpăra din magazin 8

Aceste fructe au un termen de valabilitate de invidiat, ele pot sta pe rafturile magazinelor luni de zile, iar apoi acasa nu se intampla nimic cu ele. Desigur, intelegem ca merele sunt tratate cu mijloace speciale, iar fara un tratament suplimentar, ele pur si simplu nu sunt potrivite pentru alimentatie.

Pentru a pastra aspectul atractiv se foloseste cel mai adesea ceara si definil. Cu ceara, este simplu. Stratul sau subtire da un aspect atractiv, lucios, care este usor de spalat. Parafina sub influenta caldurii sau a umiditatii arata ca un depozit alb pe blocuri.

Definilul este o componenta a mineralelor combustibile – unele tipuri de rasina, petrol si gaze – si poate fi identificat prin prezenta unui strat lipicios. Este incolor, inodor, insipid si fara gust si este utilizat pentru a preveni putrefactia. Acest aditiv alimentar poate fi vazut sub indicele E230.

In Statele Unite si in Europa, utilizarea bifenilului este interzisa, deoarece este cel mai puternic alergen.

Pentru a determina daca exista difenil pe un mar, trebuie sa aruncati fructul in apa fierbinte. Daca apare o pelicula uleioasa la suprafata, marul a fost tratat cu aceasta substanta chimica.

Uniunea Europeana a interzis utilizarea difenilaminei inca din 2012, din cauza naturii cancerigene a acestui pesticid.

De asemenea, semintele de mar contin cianura. Cianura provoaca niveluri letale de aproximativ 1 mg pe kilogram de greutate corporala. In medie, exista 0,49 mg de cianura in 1 samanta. Trebuie sa mananci o cantitate foarte mare pentru a te otravi, asa ca nu ar trebui sa te ingrijorezi prea mult de acest fapt.

Daca observati ca marul are o parte rupta sau putrezit, un astfel de fruct nu este potrivit pentru consum, a inceput procesul de producere a unei substante foarte toxice, patulina. Patulina are un efect cancerigen, ceea ce face ca fructul sa nu fie comestibil. Nici macar gemurile, dulceturile sau alte produse nu trebuie sa fie preparate.

Patulina se gaseste, de asemenea, in multe alte fructe invechite – pere, struguri, caise si piersici. Aveti grija sa tineti copiii departe de consumul de fructe si fructe de padure stricate.

Capsunile

Este intotdeauna foarte dificil sa treci pe langa vitrina unui magazin de capsuni si sa nu fii tentat sa le cumperi. Aceasta este o amintire directa din copilarie, mirosul ispititor si gustul unic. Dar, de fiecare data cand o cumpar, personal, sunt dezamagit.

Niciodata capsunile cumparate nu mi-au satisfacut asteptarile. In gradina bunicii si a mamei mele, capsunile cultivate cu dragoste, au un gust atat de greu de descris si asteptam cu nerabdare momentul in care sunt coapte.

Citeste si...
Beneficiile uimitoare ale smochinelor pentru sănătatea ta: Tot ce trebuie să știi!
Cele mai periculoase 5 fructe pe care le poti cumpara din magazin
Cele mai periculoase 5 fructe pe care le poți cumpăra din magazin 9

Cred ca toata lumea a observat ca propriile capsuni sunt pastrate nu mai mult de o zi, in dimineata in care sunt deja moi, urate, dar inca foarte gustoase. Cum arata ca o opera de arta in magazine, boaba cu boaba, toate la fel, frumoase, rosii?

Ei bine, in mod natural – este pre-tratata si, cel mai probabil, nu este ceva util.

Imaginati-va, fiecare vanzator spune ca capsunile sunt aduse din diferite tari, deoarece in Rusia productia nu este capabila sa ne ofere cantitatea potrivita din aceasta boabe. Cel mai adesea este adus din Egipt, Azerbaidjan, Armenia, India, Israel, Cipru. Chiar ma intreb cum sa-si pastreze aspectul, daca calatorind din gradina 150 km cu masina spre casa, aducem fructe de padure deja incretite?

Bineinteles, este tratat cu pesticide, medicamente antifungice, pe care le mancam in siguranta.

Pentru depozitarea pe termen lung, se folosesc fumiganti, cel mai adesea bromura de metil, cloropicrina si 1,3-dicloropropena. Aceste pesticide au fost asociate cu cancerul, perturbarea hormonilor si tulburari de dezvoltare la copii.

Piersici si caise

Miezul de caise contine amigdalina, care formeaza cianura atunci cand este mestecat si interactioneaza cu saliva. Suntem, desigur, capabili sa suportam o anumita cantitate din aceasta substanta, dar indoze mari este foarte periculoasa. Ea creste tensiunea arteriala si duce la ameteli si dureri de cap. Daca folositi corect semintele, si anume fierte la abur si uscate in cuptor, acest rau poate fi redus la minimum.

Cele mai periculoase 5 fructe pe care le poti cumpara din magazin
Cele mai periculoase 5 fructe pe care le poți cumpăra din magazin 10

La fel ca si alte fructe, acesti reprezentanti sunt tratati cu pesticide, dar nimeni nu le indeparteaza pielita, cel mult spalam si scotam aceste fructe.

Ideal ar fi sa consumam fructe care au pielea indepartata, cum ar fi avocado!

Strugurii

Multi oameni au auzit ca strugurii sunt grasimi lichide. Da, sa mananci struguri dupa-amiaza nu te va ajuta sa obtii forma dorita si sa scapi de kilogramele in plus.

Strugurii sunt contraindicati persoanelor cu diabet, tulburari digestive, obezitate, hipertensiune, carii dentare, probleme hepatice si asa mai departe.

Cele mai periculoase 5 fructe pe care le poti cumpara din magazin
Cele mai periculoase 5 fructe pe care le poți cumpăra din magazin 11

Strugurii trebuie consumati separat de alte alimente, poate provoca tulburari, fermentatie, balonare si formare de gaze, unele persoane au diaree.

De asemenea, ca si alte fructe, strugurii nu sunt lipsiti de procesare, dar este destul de dificil sa ii spalati, asa ca sa stiti ca nu puteti evita expunerea la substante chimice periculoase. Cel mai periculos pesticid care se gaseste in struguri este clorpirifosmetilul. Acesta provoaca intoxicatii, asa ca fermierii sunt atenti sa protejeze sistemul respirator in timpul procesarii fructelor. Consecintele otravirii: tuse, dureri de cap, greata, ameteli, varsaturi.

Citeste si...
Deficiența de vitamina D pe care o au până la 90% din oameni

Pepene verde

In ciuda faptului ca acesta este fructul meu preferat si ca astept mereu sezonul in care il pot cumpara in fiecare zi, sunt constient de riscurile uriase pe care le implica consumul de pepene verde.

Nu numai ca este stropit cu substante chimice pentru o coacere rapida si o culoare stralucitoare si bogata, dar poti cumpara pepene verde dulce la sfarsitul primaverii. Ce-i drept, pepenii verzi sunt acum vanduti pe tot parcursul anului si acest fapt nu jeneaza pe nimeni. Auzim un numar foarte mare de rapoarte in mass-media si pe internet despre otravirea cu aceasta boaba.

Cele mai periculoase 5 fructe pe care le poti cumpara din magazin
Cele mai periculoase 5 fructe pe care le poți cumpăra din magazin 12

In plus, pepenele rosu este in mare parte apa si zahar (fructoza),deoarece indicele glicemic al pepenelui rosu este de 76. Acesta este un indice destul de ridicat si inseamna ca ridica zaharul foarte repede. Este urmat de insulina si atat de repede, mancand pepene verde in cantitati mari si destul de des, putem dauna tractului nostru GI. Pot sa spun pentru mine ca il mancam cel mai des seara, cand organismul nu ar trebui sa aiba o supraincarcare de carbohidrati si nu toata lumea se poate opri la o singura bucata. Și ca o consecinta: balonare, umflaturi, procese de fermentare si alte fenomene neplacute.

Pentru a verifica daca nu exista colorant in pepenele rosu, este suficient sa puneti felia in apa, daca apa este colorata, bineinteles, este adaugat colorant.

Deci, acesta este ratingul nostru al celor mai daunatoare fructe si fructe de padure. As dori sa atrag inca o data atentia asupra tratarii prealabile a oricaror produse pe care le consumati, acestea trebuie sa fie bine spalate, inmuiate si tratate termic, deoarece toate acestea contin un numar mare de substante chimice.

Ar trebui sa favorizati fructele care pot fi decojite, cum ar fi avocado, mango, papaya si altele.

Nu uita!

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru incercarea de a aplica o reteta, un sfat sau o dieta si nici nu garanteaza ca informatiile furnizate va vor ajuta sau nu va vor dauna personal. Fiti prudenti si consultati intotdeauna un medic sau un nutritionist!

Va multumim ca ati citit! Daca acest articol vi se pare util si interesant, va rugam sa il distribuiti pe retelele de socializare pentru a fi citit si de altii. In acest fel ne ajutati si ne motivati sa scriem mai multe articole interesante.

Mario Benett
Mario Benett
Scriitor independent absolvent a unei facultăți de medicină, un master în sănătate publică si nutriție la NUS Medicine - National University si vastă experiență în domeniul sănătății. În urma formării sale educaționale la Centennial College pentru jurnalism și la Trent University, a descoperit unde se află adevărata sa pasiune - sănătatea. Obiectivul lui este de a ajunge la public cu informații medicale complete și exacte într-un stil ușor de citit și informativ, astfel încât cititorii să poată face alegeri avizate pentru a-și menține sănătatea. A scris articole despre nutriție, medicină sportivă, fizioterapie, cardiologie, radiologie, chirurgie cosmetică, oftalmologie, oncologie, stomatologie, chirurgie, audiologie și alte probleme de sănătate. Colaborează cu succes cu organicsfoods.ro și cu alte platforme din domeniu din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

drmax.ro/
viataverdeviu.ro

Artictiole conexe

Mersul descult: de ce este benefic?

Mersul desculț oferă nenumărate beneficii, de la întărirea mușchilor picioarelor până la conectarea cu energiile pământului. Află cum îți poate îmbunătăți sănătatea, starea de bine și cum te poate reconecta cu natura. Un secret vechi dezvăluit pentru o viață armonioasă.

Beneficiile Pilates pentru slabire: ce trebuie sa stii

Pilates este mai mult decât o simplă activitate fizică. Este o metodă de a îți sculpta corpul, de a îți crește flexibilitatea și de a îți echilibra mintea. În acest articol, vei afla cum poți folosi Pilates pentru a pierde în greutate și a te simți mai bine în pielea ta. Citește mai departe și începe să practici Pilates astăzi!

Alimente Bogate in Zinc: Sanatate si Nutritie

Zincul joacă un rol crucial în îmbunătățirea sănătății și a sistemului imunitar. Află despre cele mai bune surse de zinc și cum să îți îmbunătățești dieta pentru o viață sănătoasă. Citește acum pentru a înțelege importanța zincului în alimentație!

Merele rosii sau verzi – care sunt de fapt mai sanatoase?

Merele roșii sau verzi - care sunt mai sănătoase? Explorăm beneficiile culorilor și importanța alegerii mere locale pentru o sănătate optimă. Ideale pentru cei care vor să facă cele mai bune alegeri alimentare.

Cum sa previi ateroscleroza printr-o dieta sanatoasa si un stil de viata activ

Ateroscleroza afectează mulți oameni fără simptome evidente până la complicații grave. Află cum o dietă echilibrată și un stil de viață activ pot juca un rol crucial în prevenirea acestei boli. Dieta mediteraneană și DASH oferă soluții eficiente pentru sănătatea cardiovasculară.

Alimentele care curata ficatul: cum poti detoxifia si regenera ficatul printr-o alimentatie adecvata

Detoxifierea si curățarea ficatului prin alimentație: învață cum să îmbunătățești sănătatea hepatică prin dieta corectă. Citește pentru sfaturi și recomandări detaliate.

Beneficiile colagenului hidrolizat pentru piele, oase si articulatii

Beneficiile colagenului hidrolizat se extind dincolo de estetică, susținând sănătatea pielii, oaselor și articulațiilor. Află cum te poate ajuta acest supliment să îți menții frumusețea și sănătatea în mod natural.

Beneficiile Anghinarelor pentru o Sanatate Impecabila

Anghinarele susțin sănătatea cardiovasculară și digestive, oferind un bogat aport de fibre și antioxidanți. Descoperiți cum această legumă nobilă poate contribui la un stil de viață sănătos și la prevenirea bolilor cronice.