Vara ne-am miscat mult, ne-am plimbat, am mancat constant legume si fructe. Și odata cu aparitia vremii reci, in fiecare an este acelasi lucru; literalmente castigi kilograme in plus de la sine.
Cum le puteti reseta rapid si fara a va afecta sanatatea? Faimosul nutritionist britanic Michael Mosley, autor al bestseller-ului „The 5:2 Fast Diet”, recomanda sa incepeti mic. Implementeaza aceste trei obiceiuri simple in viata ta si vei observa beneficii atat pentru sanatate, cat si pentru silueta ta.
1. Mananca la masa
Incercati sa mancati mai rar singur, mai ales la computer sau in deplasare. Pentru sanatate si o forma in forma, aspectul social al alimentatiei este la fel de important ca alimentele sau metoda de gatit potrivite.
Mesele la o masa comuna sunt tipice pentru centenarii din diferite regiuni. Și exista studii care confirma acest lucru. Bucurati-va si de cele mai simple mese fara sa va grabiti: cu cat mananci mai incet, cu atat vei fi mai satul.
2. O treime din farfurie sunt legume
In mod ideal, fiecare masa ar trebui sa contina legume fara amidon – aproximativ o treime din farfurie. Acestea sunt varza (varza alba, varza de Bruxelles, broccoli etc.), ardei dulci, telina, spanac, salata verde, macris, verdeata etc.
Asta nu inseamna ca trebuie sa mananci o farfurie intreaga de telina sau conopida intr-o singura sedinta. Incepeti prin a arunca o mana de mazare verde congelata sau spanac sau cateva buchete de broccoli intr-o oala cu supa preferata.
Taiati ceapa verde, patrunjelul si mararul si presarati-le pe fiecare fel de mancare de pe masa. In acest fel legumele vor deveni o parte mica, dar integranta a preparatului tau preferat.
3. Mananca proteine la fiecare masa
OMS si alte organizatii autorizate recomanda 45 si 60 de grame de proteine pe zi pentru femei si, respectiv, barbati. Insa medicul considera ca aceste standarde sunt prea scazute si ar trebui sa te straduiesti sa mananci cel putin 20 g de proteine la fiecare masa.
Acest lucru este deosebit de important pentru femeile care au trecut prin menopauza. Ele nu pot absorbi proteinele la fel de eficient ca inainte. Acum exista destul de multe dovezi ca unul dintre factorii din spatele cresterii in greutate dupa menopauza este lipsa de proteine in dieta.
Nu uita!
Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru incercarea de a aplica o reteta, un sfat sau o dieta si nici nu garanteaza ca informatiile furnizate va vor ajuta sau nu va vor dauna personal. Fiti prudenti si consultati intotdeauna un medic sau un nutritionist!
Va multumim ca ati citit! Daca acest articol vi se pare util si interesant, va rugam sa il distribuiti pe retelele de socializare pentru a fi citit si de altii. In acest fel ne ajutati si ne motivati sa scriem mai multe articole interesante.