De ce ar trebui să mâncați roșii iarna

De ce ar trebui să mâncați roșii iarna

Roșiile sunt demonstrate a fi, împreună cu cartofii, castraveții și ceapa, cele mai populare și consumate legume în multe regiuni ale lumii.

Sezonul roșiilor în Romania este scurt, iar cea mai mare parte a anului recolta păstrată este crescută în sere sau adusă de departe. În orice caz, beneficiile acestora pentru sănătate sunt bine cunoscute, iar cercetările recente le confirmă, descoperind în același timp noi “capacități” ale acestui fruct.

Ce secrete mai are acest leguminoasă pe lângă fibre, apă, vitamine? Organicshealth vă va spune despre beneficiile deosebite ale roșiilor.

Roșiile si calitatile lor

Conform datelor oamenilor de știință, o roșie crude mică conține peste 1 gram de fibre și doar 22 de calorii.

De asemenea, conține multe:

  • ✓ Potasiu;
  • ✓ Vitaminele C și A;
  • ✓ Numeroși antioxidanți (licopenul este deosebit de important dintre ei).

Dar una dintre cele mai importante calități ale roșiilor este conținutul ridicat de apă (până la 94%). Acest lucru îl face deosebit de benefic și se recomandă să fie consumat nu numai vara, deoarece în timpul verii, datorită disponibilității proaspete a legumelor și fructelor, hidratarea este de la sine înțeleasă și obțineți lichide din mai multe surse. Dar iarna verdeața nu este disponibilă și încălcarea regimului de băut poate duce la probleme de sănătate.

Medicii recomandă consumul de roșii în orice cantitate, dacă sunteți complet sănătoși, nu există restricții. Dar dacă aveți litiază renală, ulcer, pietre la rinichi sau vezică biliară, ar trebui să limitați consumul acestor legume la 100-150 g pe zi.

Motive pentru a adăuga roșii în dieta dvs

De ce ar trebui să mâncați roșii iarna
De ce ar trebui să mâncați roșii iarna 4

O SURSĂ DE ANTIOXIDANȚI

Conform oamenilor de știință, o porție mică de roșii reprezintă aproximativ 27% din aportul zilnic de vitamină C recomandat.

Citeste si...
10 Super alimente bune pentru plămâni: Scapă de bronșită și pneumonie!

Rolul vitaminei C și al altor antioxidanți este bine cunoscut: susțin funcția sistemului imunitar și producția de colagen, reduc inflamația și ajută la protejarea împotriva daunelor radicalilor liberi și încetinirea îmbătrânirii.

Și, în plus, vitamina C îmbunătățește absorbția fierului, iar mineralul care ajunge în organismul dvs. va rămâne literalmente fără vitamina C și acid folic.

SISTEM DIGESTIV ȘI MICROFLORĂ INTESTINALĂ

Conform studiilor publicate în jurnalul științific Biology, roșiile ajută la diversificarea microbiomului intestinal, care susține digestia echilibrată și sistemul imunitar.

Experimentele au arătat că roșiile în meniul dvs. zilnic cresc diversitatea și bogăția microbiotei intestinale și reduc răspunsul inflamator în organism.

O microbiotă intestinală sănătoasă și diversificată vă va asigura un sistem imunitar stabil, va servi drept profilaxie a bolilor, inclusiv a tumorilor maligne.

SĂNĂTATEA INIMII

Consumul activ de roșii reduce riscul de boli cardiovasculare și de boală cardiacă ischemică.

Unul dintre motivele potențiale este faptul că antioxidanții și alte substanțe nutritive din roșii, în special licopenul, reduc riscul de boli de inimă.

organicsfood.ro

Iar sosul de roșii în combinație cu uleiul de măsline echilibrează nivelul de colesterol din sânge și reduce biomarkerii inflamației.

Prevenirea formării cheagurilor de sânge – datorită conținutului ridicat de vitamina C, care face sângele să curgă, consolidează pereții vaselor de sânge, împiedică pătrunderea factorilor negativi și apariția plăcilor de aterom. Dar vitamina C este termolabilă, deci beneficiul poate fi obținut numai dacă mâncați roșii crude.

De altfel, consumul regulat de roșii reduce riscul de accident vascular cerebral cu 26%.

INSTRUMENT PENTRU SLĂBIT

Acesta este un produs cu conținut scăzut de calorii. Roșiile proaspete conțin aproximativ 20 de calorii per fruct de dimensiune medie.

Citeste si...
Cum se leagă pierderea în greutate de sănătatea intestinelor

Conținutul de fibre și multă apă vă vor ajuta să vă simțiți mai mult timp sătul și să vă mențineți mai ușor greutatea corporală sănătoasă.

Un mic studiu a arătat că adăugarea sucului de roșii în meniu reduce semnificativ greutatea corporală, dar sunt necesare studii suplimentare pentru a confirma aceste rezultate.

Dietologii recomandă includerea roșiilor în dietă – ca parte a unei diete echilibrate, respectând regula că este întotdeauna mai bine să mâncați o singură roșie decât orice leguminoase cu conținut ridicat de amidon.

PREVENIREA DEMENȚEI

Acest lucru este posibil datorită magneziului din compoziția roșiilor. Accelerează circulația sangvină în creier, ajută conexiunile neuronale să analizeze și să perceapă mai bine informațiile, ceea ce este deosebit de important la vârstnici.

PREVENȚIA CANCERULUI

Licopenul din roșii (în principal în coaja lor) are proprietăți anticanceroase dovedite. Riscul de cancer de sân, de prostată și de plămâni este redus în mod special.

Se presupune că licopenul suprimă creșterea celulelor canceroase și modulează funcția imună.

Cheia utilizării active a licopenului este consumul de roșii împreună cu grăsimi sănătoase, deoarece carotenoidele necesită grăsimi pentru a fi absorbite corect în organism.

SĂNĂTATEA OCHILOR

În afară de licopen, roșiile conțin carotenoizii luteină și zeaxantină, care ajută la menținerea sănătății ochilor și previn degenerescența maculară și cataracta.

Vitamina A din roșii este încă un nutrient-cheie pentru sănătatea ochilor, care poate reduce riscul de degenerescență maculară și ajuta la prevenirea orbirei de noapte.

Cum ajută sucul de roșii la prevenirea deshidratării

De ce ar trebui să mâncați roșii iarna
De ce ar trebui să mâncați roșii iarna 5

Vara există multe fructe, legume, fructe de pădure și vă hidratați cu ușurință organismul din numeroase surse, dar deshidratarea de iarnă din cauza uscăciunii aerului crescute poate fi deosebit de periculoasă, motiv pentru care în special din decembrie până în martie se recomandă în mod deosebit consumul de produse cu conținut ridicat de apă.

Citeste si...
Dieta inteligentă MIND: zece grupe de alimente și un pahar de vin

Un ajutor important – conservarea la domiciliu pentru păstrarea recoltei aproape până în sezonul următor. Fructele de pădure congelate pot fi folosite cu succes pentru mai multe scopuri culinare – din ele puteți pregăti aproape toate aceleași feluri de mâncare ca și din fructe proaspete, fără pierderea gustului și a substanțelor nutritive.

Astfel de produse pot fi utilizate pentru pregătirea de supe și feluri principale, gustul și consistența legumelor congelate nu se vor schimba vizibil în comparație cu cele proaspete. Suficient să le puneți la conservat în sezon – și ele vă vor bucura până la vara următoare.

Iar roșiile fierte sunt mai sănătoase decât cele proaspete, deoarece sunt constituite din 94% apă, ceea ce le face „ultra-hidratante”. În plus, conțin potasiu (292 mg într-o roșie medie), precum și electroliți necesari pentru hidratare corectă, care ajută la menținerea volumului de lichid intracelular.

Iar produsele fermentate sunt deosebit de bogate în vitamine și substanțe probiotice, necesare în lunile de iarnă.

Bibliografie Referințe:

Echipa OrganicsHealth folosește numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de medici sau nutritionisti, pentru a susține informatiile din articolele noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm informatiile și menținem conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.

Articole similare:

Citeste si...
Cei mai siguri și sănătoși îndulcitori conform cercetărilor științifice
Cele mai bune 12 alimente vegetale pentru energie susținută și sănătate optimă
Este Stevia rea pentru tine? Ce spun experții despre acest înlocuitor de zahăr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cosul Meu
Wishlist
Recent Vizualizate
Compara Produse (0 Produse)
Compara Produs
Compara Produs
Compara Produs
Compara Produs
Categorii
Organics Health