Cum să pui întrebări fără să transformi conversația într-o ceartă

Cum să pui întrebări fără să transformi conversația într-o ceartă

Ați observat cât de repede o conversație obișnuită se poate transforma într-o discuție aprinsă sau chiar într-un conflict? Cunosc oameni care creează situații scandaloase din senin. Dar cei mai mulți oameni urăsc totuși să dea nas în nas cu o ceartă. Citiți în continuare câteva sfaturi despre cum să evitați confruntările verbale.

Conflictele și disputele pot fi evitate dacă respectați reguli simple.

Câteva cuvinte pentru certăreți

Obiceiul de a vă certa pe orice problemă este extrem de toxic. Probabil că oamenii evită comunicarea din cauza reticenței lor de a vorbi cu voce ridicată. O reputație de certăreț vă poate face să vă pierdeți prietenii.

Cum să pui întrebări fără să transformi conversația într-o ceartă

Îi sfătuiesc pe cei care nu sunt conflictuali să nu se angajeze în conversații cu persoane toxice. Urmați sfatul meu prietenesc – scăpați cât mai repede de obiceiul prost.

Cum să faceți acest lucru

S-ar putea să vă fie utile următoarele sfaturi:

Nu vă grăbiți să vedeți o amenințare în cuvintele interlocutorului dumneavoastră.

Nu vă pripiți în a vedea o amenințare în cuvintele celuilalt. Cei care se comportă conflictual deseori se luptă să accepte realitatea. Suntem cu toții prinși în propriile gânduri și atitudini. Uneori sentimentele ne orbesc rațiunea și discernământul. Orice părere diferită poate părea străină și stârni respingere. Dar dacă ascultăm cu răbdare și înțelegere, vom găsi adesea înțelepciune chiar și în cuvintele care ne supără. Să ne amintim că toți suntem legați într-o umanitate comună. Cu răbdare și compasiune, putem găsi soluții constructive la conflicte.

Nu vă gândiți la nimic din ceea ce nu vi s-a spus.

Să nu citim mai mult în cuvintele cuiva decât ceea ce ne-au spus cu adevărat. De exemplu, dacă cineva spune „Parisul este fermecător în această perioadă a anului”, nu este nevoie să tragem concluzii precum „ea vrea să spună că a fost la Paris, dar eu nu am fost, deci sunt un ratat”. În schimb, să ne concentrăm doar pe sensul direct al cuvintelor – să ne imaginăm frumusețea tomnaticei capitale franceze și să ne bucurăm de farmecul ei evocat în vorbe.

Adesea, propriile noastre nesiguranțe ne determină să citim prea mult între rânduri. Dar fericirea vine atunci când luăm lucrurile așa cum sunt spuse, fără interpretări excesive. Astfel, putem aprecia mai bine frumusețea din jurul nostru.

Puneți întrebări clarificatoare.

Atunci când nu înțelegem pe deplin ce ne-a spus cineva, este util să punem întrebări pentru clarificare. Dacă suntem tulburați de vorbele cuiva, mai degrabă decât să replicăm, este mai înțelept să cerem mai multe detalii. De pildă, putem întreba cât de des a vizitat interlocutorul Parisul. Poate astfel vom afla că nu merge acolo la fel de des pe cât ne-am dori și noi.

Punând întrebări directe, fără acuzații, putem obține o înțelegere mai bună și evităm conflictele generate de presupuneri greșite. O discuție pașnică, bazată pe curiozitate sinceră, ne poate apropia mai mult unii de alții.

Nu luați faptele date ca pe o judecată de valoare.

„Nu am avut multe vânzări luna trecută” Această frază nu face decât să exprime starea de fapt. Nu trebuie să credeți că ei încearcă să vă învinovățească personal.

Faceți distincția între întrebări și afirmații.

„Ați primit un bonus luna trecută?” . O persoană conflictuală poate considera acest lucru ca pe un reproș – a primit un bonus pe care nu îl merita. În loc să spuneți pur și simplu: „Da, mulțumesc, l-am primit”, va începe să strige: „Ce, nu trebuia să primesc? Eu muncesc zi și noapte, dar nu este suficient pentru tine!”

Nu faceți asta, nu vă grăbiți să vedeți doar răul din cuvintele oamenilor.

Sfaturi pentru persoanele neconflictuale

Pentru cei care nu vor să se afle în centrul unui scandal, le ofer 5 sfaturi:

  1. Alegeți interlocutori care nu sunt înclinați să se certe.
  2. Evitați să vorbiți despre politică și religie. De îndată ce tonul conversației crește, schimbați subiectul.
  3. Dacă sunteți atras într-o discuție, încercați să o încheiați. De exemplu, spuneți că fiecare are dreptul să gândească în felul său.
  4. Dacă doriți să vă apărați dreptatea, dați argumente. Ascultați-vă nu numai pe dumneavoastră, ci și opinia adversă.
  5. Nu treceți niciodată la personal, chiar dacă sunteți provocat.

Aceste recomandări sunt mai greu de urmat decât cele sugerate, dar sper că sunt utile.

organicsfood.ro

Articole similare:

Oamenii au fost creați pentru a fi iubiți. Dalai Lama dezvăluie esența vieții în doar 2 minute
Nu-ți pierde timpul cu oameni cărora nu le pasă de tine
Cosul Meu
Wishlist
Recent Vizualizate
Categorii
Organics Health