Deși simptomele sunt similare și confundăm adesea aceste două probleme, arsurile la stomac și aciditatea sunt de fapt complet opuse. Arsurile la stomac apar din cauza unei lipse de acid gastric, iar aciditatea este cauzată de un exces al aceleiași substanțe.
O mulțime de oameni suferă de arsuri la stomac sau de aciditate la un moment dat sau altul. De obicei, acest lucru se întâmplă după ce mănâncă o masă dezechilibrată, însă alții trebuie să se confrunte cu ele zi de zi, indiferent de ceea ce mănâncă.
În acest articol, vom explica de ce apar ambele. Faptul de a ști despre ce este vorba și de a ști cum să le deosebești te va ajuta să determini de ce fel de dezechilibru suferi. În acest fel, îl poți trata cu remediile naturale sugerate mai jos.
Factori care joacă un rol
Unii factori sunt aceiași pentru arsuri la stomac sau aciditate, așa că îi vom evidenția mai întâi pe aceștia:
- Combinarea diferitelor tipuri de alimente: De exemplu, combinarea cărnii și a peștelui, a leguminoaselor și a cărnii, a produselor lactate și a cărnii într-o singură masă. Ar trebui să încercați să mâncați mese mai simple.
- Mâncați prea mult: Dacă stomacul tău digeră greu alimentele, cel mai sănătos lucru pe care îl poți face pentru corpul tău este să mănânci porții mai mici pe parcursul zilei, astfel încât să poată să elimine puțin câte puțin acele alimente.
- Deserturile zaharoase: Consumul de deserturi bogate în grăsimi, lactate sau zahăr sunt greu de digerat și te fac să te îngrași. De aceea, ar trebui să le mănânci doar la mijlocul dimineții sau la mijlocul după-amiezii.
- Consumul de citrice la desert: Este greu de digerat acizii după o masă. Încearcă să te limitezi la pere și mere și mănâncă citrice dimineața.
- Mâncatul prea repede: Mănâncă repede fără a mânca în mod corespunzător mestecarea alimentelor sunt, de asemenea, factori.
- Beți multă apă la mese: Este mult mai sănătos să beți apă până cu o jumătate de oră înainte de masă sau la un timp după ce ați terminat de digerat alimentele.
- Mâncatul în timp ce te simți stresat: Aceasta include mâncatul atunci când sunteți nervos, anxios sau iritabil. Când mâncați, ar trebui să încercați să fiți calm, să vă aflați într-un loc confortabil, să vă concentrați doar asupra mâncării și să fiți cu persoane care nu vă supără.
- Medicație antiacidă: Faptul de a fi luat medicamente antiacide pe o perioadă lungă de timp poate afecta aciditatea naturală a stomacului tău.
Arsuri la stomac
Persoanele care suferă de arsuri la stomac se deosebesc de restul pentru că au stomacul care produce o cantitate limitată de acizi gastrici. Cu alte cuvinte, acest lucru face ca alimentele lor digerate necorespunzător să fermenteze.
Alte simptome comune sunt:
- Digestie lentă, grea
- Senzație de arsură după ce mănânci
- Mâncatul rapid
- Să te saturi repede
- Suferă de constipație, gaze și gingii umflate
Remedii pentru arsuri la stomac
Pentru a combate aceste simptome, ar trebui să urmați aceste sfaturi:
- Mâncați porții mici pe parcursul zilei.
- Nu mâncați alimente foarte fierbinți sau foarte reci.
- Încercați să mestecați bine mâncarea și să mâncați încet.
- Luați un supliment natural cu enzime digestive în funcție de tipul de alimente pe care vă este cel mai greu să le digerați (grăsimi, proteine, carbohidrați).
Aciditatea
Aciditatea stomacală este exact opusul arsurilor la stomac: stomacul secretă prea mulți acizi, ceea ce face ca alimentele să se digere foarte repede. O puteți recunoaște datorită următoarelor simptome:
- Experimentați aciditate înainte de a mânca.
- Aceasta tinde să se întâmple atunci când vă este foarte foame, iar mâncatul o ameliorează.
- Dorința de a bea multă apă rece.
- De asemenea, se confruntă cu constipație și gingii umflate.
Remedii pentru aciditate
- Deși mâncatul pare să facă să dispară aciditatea, încercați să mâncați cât mai încet posibil, mestecând bine și asigurați-vă că alegeți alimente sănătoase și răcoritoare.
- Evitați alimentele acide sau acidifiante, cum ar fi citricele, făina rafinată, zahărul, alimentele prăjite, lactatele sau carnea roșie. Puteți, totuși, să beți puțin suc de lămâie, deoarece acest acid este capabil să neutralizeze acizii din stomac.
Anti-acizi naturali
Dacă aveți nevoie să luați un antiacid, fie că este vorba de arsuri la stomac sau de aciditate, ar trebui să încercați unul dintre aceste remedii naturale pentru a alcaliniza acei acizi fără a modifica pH-ul natural al stomacului. În mod similar, ar trebui să evitați medicamentele și chiar bicarbonatul de sodiu, care pot avea efecte negative pe termen lung.
- Prune Umeboshi: Prunele japoneze umeboshi au o aromă foarte puternică, care este sărată și acidă în același timp. Aceasta provine din procesul de fermentare la care sunt supuse. Sunt foarte benefice; este suficient să puneți un pic în centrul limbii, să-l lăsați acolo câteva secunde și să înghițiți.
- Argilă albă (pentru uz oral): Argila albă este un supliment extrem de benefic care vă poate ajuta să eliminați toxinele din organism, precum și să vă neutralizați aciditatea. Amestecați o cană de apă cu o linguriță de argilă. Amestecați cu o lingură care nu este nici din plastic, nici din metal. Lasă să stea zece minute și bea.
- Suc de cartofi cruzi: Sucul de cartofi, în ciuda texturii și aromei sale ciudate, este un antiacid natural. Puteți amesteca un cartof bine spălat sau puteți cumpăra acest suc de la un magazin de produse naturale.
Mai presus de toate, nu uitați că, indiferent dacă puteți avea arsuri la stomac sau aciditate, cel mai important lucru este să urmăriți alimentele pe care le consumați pentru a preveni orice simptome nedorite.
Intrebări și răspunsuri FAQ:
Ce alternative naturale există pentru tratarea arsurilor la stomac în locul medicamentelor antiacide?
Există câteva alternative naturale pentru tratarea arsurilor la stomac, precum consumul de ghimbir, măsline, iaurt sau migdale. De asemenea, poți încerca să bei ceai de mușețel sau mentă, să mănânci mai rar și porții mai mici, să eviți alimentele picante sau acide și să nu te culci imediat după masă.
Cum pot ameliora simptomele de reflux acid fără a apela la medicamente antiacide?
Pentru ameliorarea simptomelor de reflux acid, poți face câteva schimbări în stilul de viață: evită alimentele grase, condimentate, citricele, cafeaua și alcoolul, mănâncă încet și mestecă bine mâncarea, nu te culca imediat după masă, ridică capul patului la dormit și limitează porțiile la mese.
Ce alimente trebuie evitate când iau un tratament cu medicamente antiacide?
În timpul unui tratament cu medicamente antiacide, este recomandat să eviți alimentele care cresc aciditatea stomacului, precum citricele, roșiile, cafeaua, ceaiul, băuturile carbogazoase, mâncărurile grase, prăjite sau picante. De asemenea, limitează consumul de alcool și nu lua medicamentele antiacide simultan cu alte medicamente sau suplimente nutritive.
Nu uita!
Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!
Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.