Visele umede: Ce sunt și ce le provoacă

Visele umede: Ce sunt și ce le provoacă

Emisia nocturnă, cunoscută și sub numele de vis umed, îi jenează pe unii și îi intrigă pe mulți. În acest articol, vă vom spune totul despre ea.

Dormiți adânc în miez de noapte și, brusc, aveți un orgasm provocat de un vis plăcut și vă udați hainele. Această scenă obișnuită pentru multe persoane este cunoscută sub numele de emisie nocturnă sau vis umed.

Emisia nocturnă nu este o problemă. Este o simplă reacție la o nevoie fizică, cauzată de obicei de o imagine mentală. Deși a avea orgasme în somn nu este nici bun, nici rău, acestea îi nedumerește pe mulți oameni.

Emisia nocturnă: de ce apare

Experții au asociat emisia nocturnă cu testosteronul sau cu abstinența sexuală.

Experții nu au stabilit o cauză clară a emisiei nocturne, deși o asociază cu niveluri ridicate de testosteron. Un studiu a constatat că bărbații cu niveluri ridicate de testosteron sunt mai predispuși la orgasme nocturne. Cu toate acestea, 13% dintre voluntarii cu niveluri normale au avut și ei vise umede.

Alte studii sugerează că perioadele lungi de abstinență pot provoca, de asemenea, emisie nocturnă. “Dacă nu ai o eliberare sexuală de orice fel, vei avea mai multe emisii nocturne”, spune psihologul și sexologul Marelize Swart.

În general, emisia nocturnă are loc în timpul somnului REM. În timpul acestei faze, corpul se oxigenează mai mult și există un flux sanguin mai mare către organele genitale, ceea ce produce o erecție la bărbat sau excitarea clitorisului la femei, ceea ce favorizează stimularea și orgasmul.

Femeile au parte de vise umede?

Într-adevăr, emisia nocturnă nu este o experiență exclusivă a bărbaților. Într-un studiu publicat în Diarios de Estudios Sexuales, 37% dintre femeile cu vârsta sub 21 de ani au declarat că au avut orgasme în timp ce dormeau.

Citeste si...
Anorexia nervoasă atipică: Simptome, cauze, tratament

Mult mai devreme, în 1953, controversatele Rapoarte Kinsey au estimat că 70% dintre femei au avut orgasme în somn la un moment dat în viața lor.

Cu toate acestea, secreția nocturnă de fluide vaginale nu este neapărat însoțită de un orgasm. În cazul bărbaților, emisia nocturnă provoacă întotdeauna ejaculare. Scurgerea vaginală la femei înseamnă că există excitare sexuală, dar aceasta se poate întâmpla fără a se ajunge la orgasm.

Emisia nocturnă apare doar în adolescență?

Visele umede: Ce sunt și ce le provoacă
Visele umede: Ce sunt și ce le provoacă 3

Cât timp există activitate sexuală, pot apărea emisii.

Nu, visele umede nu au o vârstă de expirare. Cât timp există activitate sexuală, pot apărea. Emisia nocturnă este mai frecventă în timpul adolescenței, deoarece există mai multe schimbări hormonale în această etapă. La vârsta adultă, hormonii sunt mai stabili și visele umede sunt mai rare.

Trebuie să ai un vis erotic pentru a avea o emisie nocturnă?

De obicei, este însoțită de vise erotice, dar asta nu este o condiție. Poate exista ejaculare fără un vis erotic și chiar fără să vă amintiți vreun vis.

A avea un orgasm în timp ce dormiți poate fi cauzat și de stimuli externi, cum ar fi frecarea așternuturilor sau a hainelor cu organele genitale. Un studiu publicat de American Psychological Association sugerează că dormitul pe burtă ar putea favoriza emisia nocturnă.

De asemenea, puteți avea un vis erotic care se termină cu orgasm fără ca acesta să provoace o emisie nocturnă, chiar dacă aveți o erecție.

organicsfood.ro

Faptul că nu aveți emisii nocturne indică vreo problemă?

Emisiile nu sunt legate de nicio tulburare sexuală sau psihologică.

Nu toți oamenii au vise umede, iar acest lucru este la fel de normal ca și faptul că le au. A avea sau a nu avea vise umede nu este un indiciu al vreunei disfuncții sexuale.

Citeste si...
Dureri în partea dreaptă: când este o problemă cu rinichii, ficatul sau alte organe

Unele persoane nu au avut niciodată vise umede și au parte de sex și orgasme normale. Nu există o relație directă între emisiile nocturne și viața sexuală a fiecărei persoane.

De asemenea, unele persoane au vise umede, dar nu pot ajunge la orgasm în timpul sexului. Unii psihologi cred că acest lucru se datorează faptului că, în timpul somnului, nu se manifestă inhibitorii psihologici care împiedică orgasmul atunci când există o stare de conștiență.

Poți controla emisiile nocturne?

Orgasmele nocturne sunt complet involuntare. Astfel, nu există nicio modalitate de a le evita sau de a le face să apară. Studiile de la Universitatea McGill din Canada consideră că îți poți controla visele în general, dar cercetările nu prezintă dovezi clare că acest lucru este posibil.

După cum puteți vedea, emisia nocturnă nu este o problemă. Dar, dacă aveți nelămuriri, este întotdeauna indicat să consultați un specialist pentru a vă clarifica îndoielile.

Toate sursele citate au fost analizate cu atenție de echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și validitatea lor. Bibliografia din acest articol a fost considerată fiabilă și de acuratețe academică sau științifică.

  • Efectele estrogenului sau testosteronului asupra răspunsurilor și comportamentelor sexuale auto-raportate la adolescenți hipogonadali. Jordan W. Finkelstein Elizabeth J. Susman Vernon M. Chinchilli M. Rose D’Arcangelo Susan J. Kunselman Jacqueline Schwab Laurence M. Demers Lynn S. Liben Howard E. Kulin. The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, volumul 83, numărul 7. (1998). Paginile 2281-2285
  • Wells, B. L. (1986). Predictori ai orgasmelor nocturne feminine: O analiză multivariată. Jurnalul de cercetare sexuală, 22(4), 421-437.

  • Comportamentul sexual la femeia umană. Kinsey, A.; Pomeroy, W.; Martin, C., & Gebhard, P. Philadelphia: Saunders (1953). ISBN 978-0-253-33411-4.
  • Efectul poziției de somn asupra experiențelor onirice. yu, Calvin Kai-Ching. American Pscological Association (2012). Dreaming, 22(3), 212-221
  • Visarea lucidă ca tratament pentru coșmarurile recurente. Zadra AL, Pihl RO. Departamentul de Psihologie, Universitatea McGill, Montreal. (1997) 66(1):50-5
  • Schmidt, M. H. (2015). Impotența și problemele erectile în medicina somnului. În Medicina somnului (pp. 457-463). Springer, New York, NY.

  • Cochran, W. G., Mosteller, F., & Tukey, J. W. (1953). Probleme statistice ale raportului Kinsey. Journal of the American Statistical Association, 48(264), 673-716.

  • Yu, C. K. C. C. (2012). Efectul poziției de somn asupra experiențelor de visare. Dreaming, 22(3), 212.

  • Lee, M. J. J., Yang, G. E., Chueh, H. W., Park, J. H. și Yoo, J. H. (2017). Efectul primului moment de ejaculare nocturnă asupra riscurilor și comportamentelor sexuale ale adolescenților coreeni de sex masculin. Analele de endocrinologie pediatrică și metabolism, 22(1), 43-48. https://doi.org/10.6065/apem.2017.22.1.43
Citeste si...
Durerea în piept - simptom alarmant cu multiple cauze. Ce trebuie să faci?

Nu uita!

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.

Articole similare:

Empiemul bacterian spontan: Complicația letală a hidrotoraxului hepatic care poate pune viața în pericol
Durere testicul stâng: cauze, tratamente și altele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cosul Meu
Wishlist
Recent Vizualizate
Compara Produse (0 Produse)
Compara Produs
Compara Produs
Compara Produs
Compara Produs
Categorii
Organics Health