Iata cateva tratamente naturale pentru porii dilatati, pe care va recomandam sa le utilizati in mod regulat pentru a va mentine pielea sanatoasa, cu un aspect placut si o senzatie de prospetime pe termen lung.
Aceste remedii va vor ajuta sa pastrati tenul curat, sa reduceti dimensiunea porilor dilatati si infundati, eliminand in acelasi timp punctele negre si alte imperfectiuni ale pielii.
Cauzele porilor dilatati
Porii vizibili de pe piele se observa mai frecvent pe fata. Ei sunt caile de iesire pentru glandele interne care produc grasime.
Porii variaza in marime, in functie de sex, genetica si varsta. Ei pot fi afectati si de utilizarea metodelor contraceptive sau a estrogenului.
Cea mai mare cauza a porilor dilatati este sa ai pielea grasa, ceea ce face ca acestia sa se deschida prin retinerea impuritatilor si a celulelor moarte.
Marimea glandelor sebacee creste, provocand un procent mai mare de grasime. Aceasta ajuta la conferirea aciditatii pielii si la lubrifiere.
Impreuna cu aceasta, se produc celule moarte si transpiratie, creand un strat acid pentru a preveni anumite infectii care provin de la bacterii, virusi si ciuperci.
Cu toate acestea, problema apare atunci cand cantitatea de grasime depaseste cantitatea neutra si produce pori dilatati. Acest lucru face ca pielea sa aiba un aspect stralucitor si gras.
De asemenea, persoanele care sufera de aceasta problema a pielii au tendinta de a avea acnee, care este cauzata de glandele sebacee.
Dimensiunea porilor depinde de zona afectata si de concentratia de ulei din piele. Cei mai multi oameni tind sa aiba porii mariti pe nas si in zonele din mijlocul fetei.
Tratamente naturale pentru porii dilatati
Exista mai multe modalitati naturale pentru a ajuta la reducerea aspectului porilor dilatati:
Doar 1 lingura de maioneza!
Doar o lingura de maioneza aplicata pe fata este suficienta. Lasati-o sa stea timp de 20 de minute.
Otetul si oul care se gaseste in maioneza vor ajuta la micsorarea porilor si va vor lasa pielea mai intinsa. Totusi, acest lucru nu este recomandat persoanelor cu pielea grasa.
Un remediu vechi: Serul de lapte (zer)
Pe langa faptul ca este un produs clasic pentru clarificarea pielii, serul de lapte ajuta la reducerea dimensiunii porilor deschisi.
Acest tratament consta in spalarea pielii seara. Frecati pe fata un tampon de vata care are zer. Dupa 20 de minute, trebuie sa o spalati cu apa rece.
Masca cu miere, lamaie, mere si iaurt
Adaugati o lingura de iaurt la un mar taiat felii. Adauga si o lingura de miere si lamaie. Amestecati ingredientele pana cand obtineti un amestec omogen si apoi aplicati-l pe fata timp de 15-20 de minute.
Acest amestec iti va netezi si pielea. Este perfect de folosit inainte de a merge la culcare.
Masca de migdale
Amestecati 1/3 cana de migdale pana cand acestea devin o pulbere. Apoi, adaugati apa treptat pana cand obtineti un aluat. Ar trebui sa o aplici incepand cu nasul si extinzandu-te spre zonele care au porii dilatati.
Lasa sa actioneze timp de 30 de minute si apoi spala-te pe fata cu apa calda. Ar trebui sa faci acest tratament de cel putin doua ori pe saptamana.
Masca de lamaie
Aceasta masca de lamaie se formeaza prin amestecarea sucului de lamaie cu putina apa. Ar trebui sa o aplici cu un tampon de vata.
Lasa sa actioneze aproximativ o jumatate de ora si evita contactul cu ochii. In cele din urma, indepartati amestecul cu apa rece.
Remediu cu papaya
Primul pas este sa va spalati pe fata si apoi sa frecati pe ea o papaya decojita. Trebuie sa faci acest lucru cu partea din interiorul cojii.
Dupa 15 minute, spalati-va fata cu putina apa calda. Tratamentul este util si in combaterea cosurilor.
Masca de castraveti, mere, oua si lapte
Trebuie doar sa amestecati un albus de ou cu o lingura de lapte praf. Amestecati aceste doua ingrediente fara sa iasa spuma si apoi adaugati marul si castravetele taiate felii.
Amesteca pana cand obtii o pasta uniforma si aplica-o pe fata timp de 15 minute. Indepartati apoi masca cu apa calda.
Masca de argila
Aceasta masca de argila trebuie aplicata o data pe saptamana si trebuie pregatita cu o zi inainte. In acest fel, argila iti poate face porii sa respire mai bine si sa elimine murdaria si grasimea din ei.
Aceasta masca va ajuta, de asemenea, la absorbtia excesului de ulei, precum si la curatarea si reducerea dimensiunii porilor dilatati.
Picaturi de lamaie
Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi cateva picaturi de lamaie la crema ta de fata intr-un alt recipient. Dupa, amestecati-o si aplicati-o pe fata ca pe o masca timp de 15-20 de minute. Apoi, indeparteaza amestecul cu apa calda.
Alte tratamente pentru porii dilatati
- Exfolierea: Exfolierea ajuta foarte mult in cazul porilor dilatati. Acidul glicolic din exfoliante ajuta la netezirea acidului salicilic mai profund si a stratului superior al pielii. In acest fel, porii se deblocheaza si dimensiunea lor se reduce.
Daca pielea dumneavoastra este foarte sensibila sau are acnee, va recomandam sa folositi enzime exfoliante care contin acizi alfa hidroxi (AHA) in locul celor de curatare. In caz contrar, bacteriile se pot acumula sau pielea dumneavoastra se poate zgaria.
In plus, va sugeram sa folositi un exfoliant care contine retinol, astfel incat productia de celule sa fie mai eficienta.
Cu toate acestea, retineti ca femeile insarcinate nu ar trebui sa foloseasca retinol sub nicio forma.
- Hidratarea si curatarea cutelor: Pentru a spune adio porilor dilatati, puteti folosi un produs de curatare a pielii care nu o va deteriora. De asemenea, ar trebui sa evitati produsele care va deshidrateaza pielea, care va pot face porii mai evidenti si mai vizibili. De asemenea, este bine sa evitati expunerea la soare si sa reduceti sau sa renuntati la fumatul tigarilor.
Ar trebui sa va spalati pe fata cu un sapun delicat. Iar daca purtati machiaj, incercati sa il indepartati inainte de a merge la culcare, astfel incat porii sa fie curati. De asemenea, ar trebui sa faci o curatare zilnica cu o crema hidratanta care nu contine ulei.
- Ingrijirea zilnica: Tratamentele pentru porii dilatati nu ar trebui sa contina alcool. Incearca sa te asiguri ca crema pe care o folosesti poate fi folosita sub machiaj si ca aceasta contine acid salicilic si agenti matifianti, astfel incat sa absoarba uleiul din piele. Alte beneficii includ capacitatea de a da netezime si o textura mai buna pielii tale.
- Microdermabraziune: Aceasta consta intr-o exfoliere destul de extrema pentru persoanele ai caror pori dilatati reprezinta o problema continua. Aceasta netezeste pielea, micsoreaza porii dilatati si elimina ridurile si petele uscate. Din acest motiv, este o optiune buna pentru cei care au pielea matura si pori neplacuti.
- Laser: Tratamentele cu laser pentru porii dilatati sunt recomandate ca ultima solutie, deoarece sunt costisitoare. Cu toate acestea, efectele lor dureaza mai mult timp. Spa-urile medicale si clinicile private le folosesc. Procesele de tratament cu laser constau intr-un puls de lumina care este indreptat direct asupra pielii. Daca il folosesti, trebuie sa eviti contactul cu pielea pentru ca aceasta sa nu se deterioreze.
Nu uita!
Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru incercarea de a aplica o reteta, un sfat sau o dieta si nici nu garanteaza ca informatiile furnizate va vor ajuta sau nu va vor dauna personal. Fiti prudenti si consultati intotdeauna un medic sau un nutritionist!
Va multumim ca ati citit! Daca acest articol vi se pare util si interesant, va rugam sa il distribuiti pe retelele de socializare pentru a fi citit si de altii. In acest fel ne ajutati si ne motivati sa scriem mai multe articole interesante.