Cum să eliminați alunițele roșii

Cum să eliminați alunițele roșii

Dacă aveți alunițe roșii, nu vă faceți griji. Din fericire, acestea nu prezintă niciun risc pentru sănătate. Cu toate acestea, multe persoane doresc să îndepărteze alunițele roșii din motive estetice.

În acest articol, vom vorbi despre câteva remedii naturale pentru a îndepărta alunițele roșii, precum și vom explica ce sunt, de ce apar, tratamentele medicale care există pentru a îndepărta alunițele roșii și câteva sfaturi generale pentru a vă îngriji și proteja pielea.

Cum arată alunițele roșii?

Alunițele roșii, cunoscute și sub numele de nevus, au o formă circulară, sunt roșii și tind să nu depășească doi milimetri în diametru. Ele tind să apară în principal în zona toracelui, a gâtului și a brațelor.

De ce apar?

În cele mai multe cazuri, alunițele roșii apar odată cu trecerea timpului și pot fi observate la persoanele în vârstă din ce în ce mai frecvent. De asemenea, este adevărat că acestea sunt mai frecvente la persoanele cu pielea foarte deschisă la culoare.

Principalele cauze ale apariției lor sunt dilatarea micilor vase de sânge din piele și supraexpunerea la soare.

Cum se elimină alunițele roșii

Dacă sunt mici, nu este nevoie să îndepărtezi alunițele roșii și, în schimb, le poți ascunde cu anticearcăn sau cu farduri. Cu toate acestea, există diverse tratamente medicale care vă permit să le îndepărtați. În acest caz, ar trebui să vă consultați medicul sau dermatologul pentru ca acesta să vă spună care ar funcționa cel mai bine pentru dumneavoastră.

Procedurile medicale pentru a elimina alunițele roșii includ:

  • Intervenția chirurgicală: Aceasta se aplică în principal alunițelor mari și adânci. Se face cu o incizie a pielii: alunița este extrasă și apoi zona este cusută. Poate fi dureroasă și tinde să lase o cicatrice.
  • Terapia cu laser: Această metodă este rapidă și nedureroasă și nu are aproape deloc efecte secundare.
  • Ciroterapia: Această opțiune folosește un lichid azotat pentru a îngheța alunița și apoi o extrage în același mod în care se îndepărtează negii. Problema este că este adesea costisitoare.

În orice caz, unele persoane preferă să încerce mai întâi câteva remedii naturale. În acest fel, ei evită disconfortul tratamentului medical și prețurile ridicate ale acestuia.

Iată câteva remedii naturale pentru a elimina alunițele roșii.

Cum să eliminați alunițele roșii

Remedii naturale pentru a îndepărta alunițele roșii

Ulei de ricin

Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de ulei de ricin, un tampon de vată și bandă chirurgicală.

  • Înmuiați tamponul de bumbac în ulei și aplicați-l pe aluniță, fixând-o cu ajutorul benzii chirurgicale.
  • Schimbați în fiecare zi tamponul de bumbac cu unul nou.
  • Faceți acest lucru timp de șapte zile la rând.

Usturoi

Usturoiul are proprietăți foarte puternice, după cum probabil știi deja, datorită capacității sale de a elimina negii. Acesta funcționează într-un mod similar în acest caz.

  • Aplicați o bucată de usturoi proaspăt în fiecare zi pe aluniță și mențineți-o la locul ei cu bandă chirurgicală.
  • Schimbați-o de două ori pe zi: o dată dimineața și o dată înainte de a merge la culcare.

Puteți face acest tratament și prin consumul de usturoi crud sau prin administrarea de capsule de ulei de usturoi.

Mărul acru

Acesta este un tratament lent care necesită răbdare. Cu toate acestea, este eficient și vei vedea cum dispare.

  • Amestecă sucul de la un măr acru și aplică-l pe aluniță de cel puțin trei ori pe zi, timp de trei săptămâni.

Îngrijirea pielii dvs

Pentru a preveni apariția unor noi alunițe, va trebui să ai grijă de pielea ta, mai ales dacă este sensibilă sau foarte albă.

  • Protejați-vă întotdeauna pielea de radiațiile solare, mai ales vara și în timpul orelor cu cea mai mare radiație, între orele 12 și 16. Purtați întotdeauna protecție solară, dar evitați expunerea sau acoperiți-vă pielea în timpul amiezii.
  • Faceți peelinguri naturale o dată pe săptămână, cu produse adecvate tipului dumneavoastră de piele. Țineți cont de sensibilitatea fiecărei zone a corpului dumneavoastră.
  • Hidratați-vă și hrăniți-vă frecvent pielea cu creme hidratante naturale.
  • Purtați țesături naturale precum inul sau bumbacul și evitați țesăturile sintetice.
  • Aveți o dietă echilibrată. Mâncați zilnic fructe, legume crude și grăsimi sănătoase. Acestea vă vor hrăni pielea în profunzime și îi vor da vitalitate din interior.
  • Faceți dușcu apă rece ori de câte ori este posibil, sau cel puțin terminați dușul cu apă rece pentru a îmbunătăți circulația corpului în general. Apa foarte caldă vă slăbește, usucă pielea și îi răpește fermitatea.

Nu uita!

organicsfood.ro

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.

Articole similare:

Cum se diagnostichează cancerul de prostată?
Gripa menstruală: Simptome înfricoșătoare care îți dau de gândit! Tratamente și sfaturi utile pentru a le ține sub control
Cosul Meu
Wishlist
Recent Vizualizate
Categorii
Organics Health