8 Locuri în care se poate ascunde inflamația

8 Locuri în care se poate ascunde inflamația

În fiecare an, tot mai multe persoane sunt diagnosticate cu boli autoimune. Aceasta nu apare peste noapte, ci reprezintă stadiul final al unui spectru mai larg de inflamații autoimune. Principala insidiositate a inflamației este că începe la scară mică și se manifestă prin simptome comune, cum ar fi oboseala sau creșterea în greutate, înainte de a distruge suficient de mult din organism pentru a justifica o boală autoimună.

Unde se poate manifesta inflamația

Suntem cu toții diferiți, iar biochimia noastră este diferită și, prin urmare, fiecare poate avea inflamația ascunsă într-un loc diferit față de celălalt. Prin urmare, este de datoria noastră să ne ascultăm corpul, să învățăm să identificăm inflamația și să încercăm să câștigăm bătălia pentru sănătatea noastră.

1. Creierul și sistemul nervos

Dacă observați simptome precum lipsa de concentrare, iritabilitate, neliniște, ceață cerebrală, probleme de memorie, depresie, acestea pot fi atât consecințele stresului, cât și manifestarea unei inflamații cronice. Iar inflamația pe termen lung a creierului este deja un factor de risc pentru tulburări cognitive și demență, boala Parkinson, boli autoimune. Iar de vină ar putea fi scurgerea barierei hemato-encefalice, care poate duce la intrarea endotoxinelor bacteriene în locuri unde nu ar trebui să fie, ceea ce poate provoca o reacție autoimună-inflamatorie la nivelul creierului.

2. Sistemul digestiv

Aproape toate persoanele cu boli cronice au probleme intestinale într-o oarecare măsură, iar inflamația acestuia duce la disfuncții digestive, iar noi ne confruntăm cu constipație, diaree, balonare abdominală, reflux acid sau creștere excesivă a bacteriilor în intestinul subțire.

Problemele digestive prelungite sunt grevate de dezvoltarea așa-numitului sindrom al “intestinului permeabil” (permeabilitate crescută), care exacerbează și mai mult inflamația ce poate cauza sindromul colonului iritabil, boala Crohn și gastrita autoimună.

Citeste si...
Sensibilitatea la mirosuri în timpul sarcinii - ce trebuie să știi

3. Sistemul de detoxifiere

Ficatul, rinichii, sistemul nostru limfatic și vezica biliară sunt responsabili de detoxifierea, procesarea și eliminarea diferitelor toxine (alcool, mucegaiuri, pesticide, deșeuri din propriul metabolism). Dacă acest sistem este inflamat, toxinele se pot acumula în organism, crescând și mai mult inflamația și provocând umflături, dureri și leziuni ale organelor.

4. Sistemul de insulină și nivelul de zahăr din sânge

Dacă vă confruntați frecvent cu foame și sete incontrolabile, observați o creștere în greutate nerezonabilă și dificultăți în a pierde în greutate și aveți un nivel ridicat al glicemiei la post, acestea pot fi simptome ale unei inflamații necontrolate la nivelul sistemului insulinic. Inflamația din acesta duce la niveluri instabile ale glicemiei și la un exces de insulină, ceea ce vă crește riscul de a dezvolta sindrom metabolic, prediabet și diabet de tip 2.

5. Sistemul endocrin

Dacă ați observat că aveți pielea uscată, părul subțire, unghiile slabe și schimbările de dispoziție, este posibil să fie vorba, printre altele, de o inflamație a sistemului endocrin, deoarece hormonii controlează multe aspecte ale sănătății noastre. Inflamația poate afecta orice parte a acestei zone, afectând hormonii tiroidieni, suprarenali și ai glandelor sexuale, provocând o gamă largă de simptome diferite.

6. Sistemul musculo-scheletal

Durerile articulare sau musculare, rigiditatea articulară și fibromialgia pot sugera o inflamație la nivelul sistemului musculo-scheletal.

7. Sistemul imunitar

Autoimunitatea apare atunci când sistemul nostru imunitar reacționează exagerat, ceea ce duce la o cascadă de inflamații care afectează organele, țesuturile și structurile corpului. Fiecare dintre cele 6 sisteme numite mai sus poate fi afectat de autoimunitate, iar simptomele cu care vă confruntați pot fi primele semne ale acestui spectru de inflamație autoimună.

Citeste si...
Durerile lombare - o provocare majoră pentru sănătatea românilor

8. Polinflamație

Rareori, inflamația pune stăpânire doar pe o singură zonă a corpului, ci se extinde adesea la mai multe sisteme și poate avea ca rezultat simptome în diferite zone.

Inflamația nu poate fi ignorată. Dacă este lăsată necontrolată, poate duce la dezvoltarea bolilor autoimune, așa că, dacă aveți simptome, asigurați-vă că vă consultați medicul pentru a identifica cauza principală a problemelor de sănătate și pentru a obține un plan de tratament care să vă ajute să depășiți problemele de care vă confruntați.

Linkuri web despre locurile în care se poate ascunde inflamația:

Nu uita!

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

organicsfood.ro

Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.

Articole similare:

Boala calculilor biliari la femei: De ce sunt ele mai predispuse?
Aer condiționat: Beneficii și riscuri ascunse pentru sănătatea noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cosul Meu
Wishlist
Recent Vizualizate
Compara Produse (0 Produse)
Compara Produs
Compara Produs
Compara Produs
Compara Produs
Categorii
Organics Health