Cum să îmbraci un nou-născut în timpul iernii

Cum să îmbraci un nou-născut în timpul iernii

Cum și ce să îmbraci un nou-născut “de iarnă” pentru o plimbare îngrijorează mulți părinți tineri, indiferent de regiunea în care locuiesc. Principiul îmbrăcării unui nou-născut sau a unui copil pentru o plimbare de iarnă este prezența mai multor straturi de îmbrăcăminte. Iar bebelușul ar trebui să aibă cu 1 strat mai mult decât un adult.

Dar, în același timp, nu uitați că:

  • bebelușul trebuie să fie capabil să se miște;
  • supraîncălzirea este mai periculoasă pentru copil decât o ușoară hipotermie.

Să ne ocupăm de toate aceste nuanțe.

Cum se îmbracă bebelușul la externarea din maternitate

Cum să îmbraci un nou-născut în timpul iernii
Cum să îmbraci un nou-născut în timpul iernii 5

În marea majoritate a cazurilor, mama și bebelușul sunt duși acasă cu mașina, așa că șederea afară va fi limitată la câteva minute. Pentru un timp atât de scurt este imposibil să înghețe copilul, dar să se supraîncălzească în mașină – cu ușurință.

Acest lucru se datorează particularităților de termoreglare a unui nou-născut. Termoreglarea este un lanț de procese complexe care au loc în corpul uman, asigurând în anumite condiții de mediu generarea de căldură (încălzirea), iar în alte condiții – întoarcerea acesteia (răcirea).

Ce face un adult atunci când îngheață? Începe să tremure, și involuntar. Iar când se supraîncălzește – transpiră. În acest fel, organismul se salvează în primul caz de hipotermie, iar în al doilea – de supraîncălzire. Și reamintim: involuntar, adică datorită activității sistemului nervos.

La un nou-născut și la sugari, multe sisteme de organe se află în stadiul de dezvoltare, inclusiv sistemul nervos. Frisoanele musculare la un nou-născut sunt absente, iar singura sursă de căldură sunt rezervele de grăsime pe care le-a acumulat în pliul gâtului, în zona pieptului și pe spate, în zona rinichilor, în timpul dezvoltării intrauterine. Încălzirea bebelușului, bineînțeles, nu se poate. Iar transpirația în miez nu se formează: la nou-născuți, principala pierdere de căldură se realizează prin respirație, la expirație.

Sistemul de termoreglare în primii ani de viață este imperfect, și de aceea copiii au nevoie de îngrijire și protecție din exterior. În acest caz – protecție împotriva frigului și a supraîncălzirii sub formă de îmbrăcăminte.

Important: pentru un nou-născut dezbrăcat la o temperatură a aerului de 25 de grade Celsius este echivalent cu o persoană adultă dezbrăcată la o temperatură a aerului de 0 grade Celsius.

Aici ne-am netezit și am ajuns la problema alegerii hainelor pentru bebeluș, care ar trebui să fie colectate pentru externarea din maternitate. Desigur, cu siguranță vi se va da cu siguranță o listă și în spitalul de maternitate, dar este mai bine să vă pregătiți în avans și cu calm, aderând la recomandările pediatrilor cu privire la alegerea hainelor de iarnă pentru un nou-născut.

  1. Hainele pentru copii ar trebui să fie sigure: pielea unui nou-născut ar trebui să intre în contact numai cu țesături naturale care nu provoacă iritații. Nu sunt permise cusăturile aspre sau cusăturile spre interior pe stratul inferior al hainelor bebelușului. Lăsați nasturii și cârligele pentru copiii mai mari, dar pentru moment Velcro, cravatele și nasturii sunt ideale: hainele trebuie să poată fi scoase și puse rapid și ușor.
  2. Îmbrăcămintea trebuie să fie confortabilă și să nu limiteze mișcările nou-născutului. Dacă aveți nevoie să asigurați brațele și picioarele, folosiți scutece.
  3. Hainele pentru un nou-născut nu ar trebui să fie prea strălucitoare: culorile saturate pot indica abuzul de coloranți la fabricarea țesăturilor. Contactul acestora cu pielea poate provoca o reacție alergică la bebeluș.
Citeste si...
De ce pare că nu te ascultă: sfaturi pentru părinți ca să facă față auzului selectiv

Ce haine sunt necesare pentru externarea din maternitate în timpul iernii

Cum să îmbraci un nou-născut în timpul iernii
Cum să îmbraci un nou-născut în timpul iernii 6

Primul strat de îmbrăcăminte, aka partea de jos – chiar stratul care va menține căldura. Ar trebui să fie ușor și neapărat realizat din țesătură naturală de bumbac. Primul strat poate fi o raspashonka și body-uri, sau un body cu mânecă lungă și pantaloni. Și nu uitați de șosete!

Al doilea strat are o funcție de încălzire. Acesta ar trebui să fie mai dens decât primul. Și poate fi foarte bine un fleece subțire, flanelă sau un slip tricotat.

Al treilea strat ar trebui să fie cel mai călduros, pentru că protejează copilul de frig. La externare, multe mame achiziționează plicuri de pături îmbrăcate. Avantajul indubitabil al unei astfel de alegeri este corespondența sa cu sărbătoarea momentului. În același timp, plicul are o mulțime de dezavantaje: șireturile se încrețesc și își pierd aspectul, plicul nu este convenabil pentru utilizarea zilnică, iar dimensiunea pe care o va avea un nou-născut foarte scurt timp.

Opțiunea optimă pentru descărcarea de gestiune poate fi un plic pe piele de oaie, al cărui principal avantaj este doar în versatilitatea sa. Și pentru a servi copilul poate servi 2-3 ierni.

O altă opțiune acceptabilă este o salopetă-transformator. La descărcare poate fi sub forma unui plic. Și în 2-3 luni va fi destul de cald salopete pentru plimbări zilnice în cărucior, în timpul iernii – o acoperire pentru picioare într-un cărucior așezat sau așternut într-o sanie. Plicul pe piele de oaie este fabricat din materiale naturale și durabile, iar singurul dezavantaj este costul său destul de ridicat.

Citeste si...
Când își recunosc bebelușii numele și cum îi poți ajuta să stăpânească această importantă etapă

Puteți lua în considerare cumpărarea unui plic pe sintepon sau hollofibra. De regulă, acestea sunt produse în culori strălucitoare, iar stratul exterior nu se udă și nu trece prin aer. Dacă este necesar, plicul poate fi transformat într-o pătură sau un covor. Minusul este pierderea formei după spălare – izolația este dislocată și distribuită în interiorul plicului în mod neuniform.

organicsfood.ro

Pe capul copilului puneți 2 caciuli: prima căciulă sau bonetă poate fi din bumbac sau baikovye, a doua trebuie să fie călduroasă. Ambele caciulitrebuie să fie legate.

Important: atunci când alegeți un set de haine de iarnă pentru descărcarea de gestiune din spitalul de maternitate, este recomandabil să vă opriți la astfel de lucruri, care în fiecare zi vor fi utile copilului în timpul primei sale ierni. Dacă alegerea a căzut pe o salopetă, iar bebelușul ar trebui să se nască în decembrie, este mai bine să luați o salopetă un pic mai mare. În primele săptămâni va fi un pic prea mare, dar va rezista până la primăvară.

Și iată că bebelușul mult-așteptat este acasă! De regulă, pediatrii recomandă să faceți prima plimbare cu un bebeluș pe stradă în a 10-12-a zi de viață. Aceasta nu durează mai mult de 10-15 minute, iar cea mai bună opțiune va fi o plimbare în brațe. De preferință cu tata sau bunicul.

După 2-3 săptămâni, mama va putea deja să iasă cu bebelușul la primele plimbări în toată regula, iar în caz de vreme rea să pună căruciorul pe balcon. Principiul de îmbrăcare a bebelușului este același: mai multe straturi, ținând cont de condițiile meteo: temperatura aerului, umiditatea și puterea vântului.

Cum și ce să îmbraci un copil afară iarna

Prima linie directoare pentru mamă în alegerea hainelor pentru bebeluș ar trebui să fie propriul bun simț. Trăim în zone climatice diferite, așa că ceea ce este bun pentru Siberia nu este foarte potrivit pentru Krasnodar. Să explicăm de ce: gerul -10 grade cu umiditate scăzută și fără vânt este mult mai ușor de suportat decât 0 grade cu 80% umiditate și vânt de nord-vest chiar și cu rafale minime. Prin urmare, mai întâi de toate, ascultați sfatul experților locali și propriile sentimente.

Citeste si...
Dopurile de ceara la copii: cauze, simptome si cum le scoatem

Există o frază populară “un pulover este un lucru cald pe care îl pune un copil dacă mamei sale îi este frig”. Poate fi o glumă în legătură cu copiii de peste 4-5 ani, când activitatea lor motrică pe stradă este pur și simplu ieșită din comun, dar pentru un bebeluș care zace nemișcat în cărucior, este o necesitate vitală!

Dar nu trebuie să exagerați cu hainele: potrivit experților, bebelușii înghețați sunt de multe ori mai puțin frecvente decât cei supraîncălziți. Iar de la supraîncălzire bolile, inclusiv răcelile, mult mai multe! Prin urmare, mama, ghidată de propriile sentimente și de bunul simț, ar trebui să îmbrace copilul pe stradă un pic mai ușor decât ar dori o bunică grijulie.

Cum să îmbraci un copil de până la un an pe stradă în timpul iernii

Cum să îmbraci un nou-născut în timpul iernii
Cum să îmbraci un nou-născut în timpul iernii 7

Pentru copiii care merg în brațele părinților sau în cărucioare, primul strat ideal va fi alunecări cu picioare și, de preferință, mănuși fara degete În cazul în care bebelușul începe deja să facă primii pași, este optim să se pună un body și pantaloni.

Pentru al doilea strat, alegeți salopete subțiri din flanelă sau fleece. Pentru copiii mai mari și activi, puteți cumpăra lenjerie de corp termică care are proprietăți de drenare a apei.

Îmbrăcămintea exterioară pentru nou-născuți (pliculețe, salopete) trebuie să fie confecționată din materiale naturale, iar materialele hipoalergenice – pentru copiii de la 6 la 12 luni. Atunci când alegeți un plic sau o salopetă, este necesar să țineți cont de astfel de parametri, cum ar fi:

  • materialul căptușelii trebuie să fie natural (țesătură de bumbac);
  • conținutul de material de umplutură (amestec de puf și pene, syntepon, hollofibra) nu mai puțin de 300 g/m2;
  • materialul superior – respirabil, impermeabil;
  • absența oricăror decorațiuni (mărgele, fundițe, broderii, autocolante) pe spate;
  • fermoar convenabil pe toată lungimea;
  • prezența unor dopuri pe fermoar, astfel încât copilul să nu se rănească accidental la închidere;
  • o glugă și benzi elastice moi pe mâneci și picioare (benzile elastice de pe manșete împiedică vântul să intre);
  • în cazul în care gluga este împodobită cu blană, aceasta trebuie să aibă un fir scurt pentru a evita să intre în ochii, nasul sau gura copilului;
  • aveți grijă să verificați cât de bine sunt fixate toate piesele de plic sau de salopetă.
Citeste si...
Educă-ți copilul fără amenințări

O căciulă care să acopere partea superioară a gâtului. Sub caciula, bebelușul ar trebui să poarte o bonetă din bumbac sau baize. Un bebeluș de un an poate înlocui căciula cu legături cu o căciulă, care nu alunecă în timpul mișcărilor active.

Mănușile trebuie să fie călduroase și să nu sufle (de obicei, vin întotdeauna cu plicuri și salopete).

Pinteni sau șosete călduroase – de asemenea, un element obligatoriu în îmbrăcămintea bebelușului. Bebelușii care fac primii pași, este necesar să alegeți pantofi cu talpă antiderapantă. În mod ideal, vor fi dutițe sau cizme de zăpadă: ușoare, călduroase, moi, care nu lasă să intre frigul și vântul.

O pătură călduroasă sau o plapumă care să încapă în cărucior. Și o pernă, necesară pentru a se asigura că, în timp ce stătea întins în cărucior într-un morman de haine, capul copilului era deasupra nivelului corpului.

Înainte de o plimbare afară, copilul trebuie hrănit. De asemenea, nu uitați să schimbați scutecul cu unul nou. Cu douăzeci-treizeci de minute înainte de a ieși în aer liber, ungeți obrajii și nasul bebelușului cu o cremă grasă pentru a proteja pielea delicată de vânt și îngheț.

Îmbrăcați-vă mai întâi pe dumneavoastră, apoi îmbrăcați copilul, pentru ca acesta să nu aibă timp să transpire. Încercați să nu intrați în casă cu bebelușul dumneavoastră în timpul plimbării, pentru ca acesta să nu se supraîncălzească în hainele călduroase.

Nu uitați să verificați din când în când temperatura corpului bebelușului dumneavoastră. Este mai informativ să atingeți gâtul bebelușului decât obrajii sau nasul acestuia. Vă doresc o plimbare plăcută!

Foto: Shutterstock / FOTODOM

Articole similare:

Mituri despre ce ar trebui să poată face un bebeluș în primele 12 luni de viață
Durerea în gât la copiii mici: cauze, simptome și tratament

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cosul Meu
Wishlist
Recent Vizualizate
Compara Produse (0 Produse)
Compara Produs
Compara Produs
Compara Produs
Compara Produs
Categorii
Organics Health