Există o serie de infecții speciale care sunt cauzate de anumite tipuri de germeni sau viruși. Acestea pot fi transmise prin contact apropiat, inclusiv prin contact sexual, și se numără printre patologiile despre care mulți oameni se jenează prea mult pentru a-i spune medicului lor.
Prin urmare, tratamentul lor poate fi întârziat, ceea ce duce la complicații sau consecințe negative, infectând alte persoane. Și, deși nu este necesară îngrijirea de urgență pentru astfel de infecții, cum ar fi gonoreea sau enterobioza, nu trebuie să refuzați să consultați un medic, numai un specialist poate ajuta la eliminarea completă și fără consecințe a acestor boli.
Aveți nevoie deajutor pentru boli delicate?
În multe cazuri, oamenii au nevoie de îngrijiri de urgență pentru leziuni, boli sau anumite afecțiuni. Acestea pot fi asigurate de medici la domiciliu, în ambulatorii sau în spitale, însă infecțiile cu transmitere sexuală, precum și infecțiile helmintice, de cele mai multe ori nu necesită astfel de intervenții.
Dacă pacientul este capabil să meargă singur la medic, chiar și cu o problemă atât de delicată, i se va oferi asistența necesară în cadrul policlinicii sau al centrului de diagnostic, al clinicii private. Este important să nu se întârzie vizita, chiar dacă manifestările nu sunt foarte pronunțate, complicațiile pot fi extrem de neplăcute.
Pentru suspiciunea de gonoree
Raportul sexual fără utilizarea prezervativului poate duce la diverse infecții virale și microbiene, iar cea mai cunoscută dintre acestea, alături de sifilis, este gonoreea. Aceasta este o patologie microbiană care afectează organele genitale externe și interne atât la femei, cât și la bărbați.
Provoacă disconfort, arsuri și mâncărimi în timpul urinării, al actului sexual, al scurgerilor și al formării de mirosuri. Înmulțirea activă a microbului poate duce la leziuni ale apendicelui și uterului la femei, ale uretrei și prostatei la bărbați, ducând la infertilitate în lipsa unui tratament adecvat.
Semnificația socială a bolii este, de asemenea, importantă, cu capacitatea sa de a infecta partenerii sexuali și de a se răspândi în rândul tinerilor care au relații destul de libere. Prezența unei astfel de infecții poate provoca divorțul în familie, ca indiciu al infidelității unuia dintre parteneri. Prin urmare, este important să se trateze ambii parteneri sexuali dacă există suspiciunea unei astfel de probleme.
Ce este enterobioza?
O altă infecție care face parte din categoria “rușinoasă”, deși nu este asociată în principal cu transmiterea sexuală, este enterobioza. Aceasta este o infestare cu oxiuri, viermi mici și rotunzi care ating o dimensiune de 10-12 mm și care provoacă mâncărimi atroce la nivelul perineului și al anusului.
Acest lucru se datorează ciclului lor de viață, femela, care se târăște din rect pe pliurile de piele ale anusului, depune ouăle care trebuie să se maturizeze în aer, într-un mediu cald, la suprafața pielii. Acest proces este cel care duce la iritații, care formează mâncărimi, iritarea pacientului și anxietatea acestuia. Enterobioza este deosebit de frecventă la copii, iar aceștia își pot foarte bine infecta proprii părinți.
Enterobioza a fost atribuită în mod tradițional copiilor și adulților murdari, referindu-se la boala mâinilor murdare. Ouăle parazitului sunt transportate odată cu conținutul subunghiilor, dacă copiii sau adulții ronțăie unghiile de pe mâinile nespălate. Patologia este acum tratată cu succes chiar și numai prin măsuri stricte de igienă.
Nu uita!
Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!
Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.