Infecții ale tractului urinar în timpul menstruației: 8 sfaturi pentru a le gestiona

Infecții ale tractului urinar în timpul menstruației: 8 sfaturi pentru a le gestiona

Infecțiile tractului urinar (ITUs) pot cauza multe neplăceri, dar pot deveni și mai problematice dacă apar în timpul menstruației. Iată cum să le gestionați.

Ce este o infecție a tractului urinar (ITU)?

O infecție a tractului urinar (ITU) este o infecție bacteriană care afectează orice parte a sistemului urinar, inclusiv vezica urinară, uretra, ureterele și rinichii. Din cauza infecției, pot apărea simptome precum urinare frecventă și dureroasă, nevoia puternică de a urina, urină tulbure sau cu miros neplăcut, dureri pelviene etc. De obicei, ITU se tratează cu antibiotice, dar pot duce la complicații grave dacă rămân netratate, în special dacă infecția se răspândește la rinichi.

De ce este mai mare riscul de ITU în timpul menstruației

În timpul menstruației, riscul infecțiilor tractului urinar (ITUs) crește din cauza mai multor factori. În primul rând, sângele menstrual poate introduce bacterii în uretră, ducând la infecție. În plus, tampoanele și absorbanții interni creează un mediu cald și umed, care favorizează creșterea bacteriilor. Aceste produse pot provoca, de asemenea, iritații și excoriații, crescând probabilitatea ITU.

În plus, modificările hormonale din timpul menstruației pot afecta echilibrul pH-ului vaginal, făcându-l mai susceptibil la supracreșterea bacteriilor. Femeile pot fi, de asemenea, mai predispuse să-și rețină urina în timpul perioadei din cauza disconfortului, ceea ce poate crește riscul de infecție. De asemenea, unele persoane se angajează în activitate sexuală mai frecvent în timpul menstruației fără a utiliza mijloace de contracepție, ceea ce poate crește, de asemenea, riscul de ITU. De fapt, dacă nu menții o igienă adecvată, în special în timpul perioadei tale, ai un risc mai mare de a dezvolta o infecție urinară.

Citeste si...
Tratament pentru spectrul de creștere excesivă legată de PIK3CA

3 sfaturi pentru a preveni ITU în timpul perioadei

1. Schimbă absorbantele sau tampoanele la timp

Schimbarea frecventă a absorbantelor și tampoanelor este importantă dacă doriți să reduceți riscul de ITU. Aceste produse menstruale pot adăposti rapid bacterii, răspândindu-le potențial în tractul urinar. Acest lucru va reduce, de asemenea, șansele de miros neplăcut provenind din vagin, în special în timpul ciclului menstrual.

2. Utilizați produse de igienă feminină blânde

Evitați produsele de îngrijire feminină cu parfum plăcut și texturi moi, deoarece aceste produse ar putea crește probabilitatea infecțiilor vaginale. Materialele sintetice și substanțele chimice parfumate au potențialul de a declanșa infecții ale tractului urinar. Prin urmare, este recomandabil să optați pentru alternative de tampoane și absorbante pe bază de bumbac, fără substanțe chimice și permeabile pentru a minimiza riscul de ITU.

3. Acordați prioritate igienei sexuale

Menținerea unei bune igienei sexuale este esențială pentru prevenirea ITU. Urinați întotdeauna după activitatea sexuală pentru a îndepărta bacteriile care persistă în sistemul urinar. Dacă manifestați orice simptome de ITU, asigurați-vă că vă scăldați în mod regulat și evitați raporturile sexuale până când se vindecă infecția. În plus, consumați o dietă bogată în fibre și rămâneți hidratat pentru a reduce impactul infecțiilor.

8 sfaturi pentru a gestiona ITU în timpul perioadei

Infecții ale tractului urinar în timpul menstruației: 8 sfaturi pentru a le gestiona
Infecții ale tractului urinar în timpul menstruației: 8 sfaturi pentru a le gestiona 3

1. Rămâneți hidratat

O hidratare adecvată este crucială pentru eliminarea bacteriilor din tractul urinar. Tindeți să beți multă apă pe tot parcursul zilei, deoarece aceasta poate ajuta la diluarea urinei și la reducerea riscului de creștere bacteriană.

2. Practicați o bună igienă

Mențineți o igienă adecvată în timpul menstruației prin schimbarea frecventă a absorbantelor sanitare sau a tampoanelor și asigurați-vă că vă spălați vaginul atunci când urinați.

Citeste si...
Beneficii pentru sănătate cu 30 de minute de exerciții fizice zilnic

3. Purtați lenjerie intimă din bumbac

Purtarea lenjeriei intime din bumbac permeabilă la aer și evitarea articolelor de îmbrăcăminte strâmte pot ajuta, de asemenea, la prevenirea acumulării de umezeală, care poate crea un mediu propice creșterii bacteriene.

4. Urinați frecvent

Faceți un efort conștient pentru a urina în mod regulat, chiar dacă nu simțiți nevoia. Menținerea urinei pentru perioade lungi de timp poate permite bacteriilor să se înmulțească în tractul urinar, crescând probabilitatea unei ITU. Urinarea înainte și după contactul sexual poate, de asemenea, ajuta la îndepărtarea bacteriilor care ar fi putut fi introduse în tractul urinar în timpul contactului.

5. Utilizați produse neparfumate

Evitați utilizarea produselor de igienă feminină parfumate, cum ar fi săpunuri, spray-uri sau șervețele, deoarece acestea pot dereglarea echilibrul natural al pH-ului vaginal și cresc riscul de ITU. Optați pentru produse blânde, neparfumate, pentru a minimiza iritarea.

6. Mențineți igiena menstruală

Schimbați absorbantele sanitare sau tampoanele la câteva ore, în special în zilele cu flux abundent, pentru a preveni acumularea de bacterii. Evitați utilizarea tampoanelor superabsorbante, deoarece acestea pot crește riscul de creștere bacteriană și ITU. În plus, spălați-vă temeinic mâinile înainte și după schimbarea produselor sanitare pentru a minimiza riscul de introducere a bacteriilor în tractul urinar.

7. Evitați iritanții

Limitați consumul de iritanți precum cofeina, alcoolul și mâncărurile condimentate, deoarece aceștia pot irita vezica și exacerba simptomele ITU. Puteți bea ceaiuri din plante și băuturi pe bază de apă.

8. Practicați sexul în siguranță

Angajați-vă în practici sexuale sigure, cum ar fi utilizarea prezervativelor, pentru a reduce riscul de infecții cu transmitere sexuală (ITS) care pot contribui la ITU. În plus, urinarea după contactul sexual poate ajuta la eliminarea bacteriilor care ar fi putut fi introduse în tractul urinar în timpul contactului.

organicsfood.ro
Citeste si...
Cum să eliminați alunițele roșii

Bibliografie Referințe:

Echipa OrganicsHealth folosește numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de medici sau nutritionisti, pentru a susține informatiile din articolele noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm informatiile și menținem conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.

Nu uita!

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.

Articole similare:

Uscăciunea vaginală: 6 vitamine pentru a menține vaginul lubrifiat și sănătos
Cremele antifungice ar putea declanșa un val de infecții superfungice ale pielii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cosul Meu
Wishlist
Recent Vizualizate
Compara Produse (0 Produse)
Compara Produs
Compara Produs
Compara Produs
Compara Produs
Categorii
Organics Health