9.1 C
București

Cremele antifungice ar putea declansa un val de infectii superfungice ale pielii

Date:

Share post:

Prescrierea excesiva a cremelor antifungice de catre medici ar putea declansa o criza majora de sanatate publica in Statele Unite. Potrivit unui nou raport CDC, aceste medicamente ar putea exacerba infectiile fungice rezistente la medicamente care se raspandesc in intreaga tara.

CDC: cremele antifungice suprautilizate, o vulnerabilitate majora

Conform Centrelor pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC), volumele mari de creme antifungice prescrise fara testare adecvata reprezinta o problema critica. CDC a analizat aproximativ 6 milioane de prescriptii pentru 49 de milioane de pacienti Medicare in 2021. S-a descoperit ca peste 40% dintre prescriptii proveneau de la medici de familie fara pregatire specializata in boli de piele.

Aceasta supra-prescriere a antifungicelor topice poate duce la rezistenta crescuta la tratamentul infectiilor fungice. Similar cu bacteria care devine rezistenta la antibiotice din cauza utilizarii excesive.

„Volumul mare de prescriptii antifungice topice subliniaza nevoia de a intelege mai bine practicile actuale de prescriere”, Kaitlin Benedict, CDC.

Infectii fungice severe detectate pentru prima data in SUA

Cremele antifungice ar putea declansa un val de infectii superfungice ale pielii
Cremele antifungice ar putea declanșa un val de infecții superfungice ale pielii 2

In 2023, dermatologii americani au detectat primele cazuri de infectii fungice cutanate extrem de contagioase si rezistente la tratament. Acestea nu raspund la putinele medicamente antifungice disponibile.

Concentrate initial in Asia de Sud-Est, infectiile fungice periculoase s-au raspandit in cel putin 11 state americane pana in prezent. Nu sunt semne ca epidemia este sub control.

„Utilizarea gresita a medicamentelor antifungice ofera ciupercilor oportunitati de a deveni rezistente”, CDC.

Tratamentul combinat clotrimazol-betametazona: principalele ingrijorari

Cea mai mare ingrijorare a CDC este numarul mare de prescriptii pentru clotrimazol-betametazona. Acest tratament combinat antifungic si corticosteroid a reprezentat 15% din toate retetele topice.

Citeste si...
9 Semne că rinichii tăi ar putea avea probleme

Se stie ca acest medicament contribuie la aparitia infectiilor fungice severe rezistente la medicamente, cunoscute sub numele de dermatofitoza sau tinea. Cu toate acestea, multi medici continua sa il prescrie frecvent.

„Confirmarea infectiilor fungice suspectate cu teste de diagnostic ar putea ajuta la controlul raspandirii”, CDC.

Pasi cheie pentru limitarea epidemiei fungice

Pentru a preveni o criza nationala, CDC recomanda cativa pasi importanti:

  • Testare riguroasa pentru confirmarea infectiilor inainte de prescrierea medicamentelor
  • Limitarea prescrierii de clotrimazol-betametazona si alte combinatii periculoase
  • Educatie sporita pentru pacienti despre utilizarea corecta a medicamentelor
  • Incurajarea prescrierii judicioase de catre toti medicii

Daca aceste masuri nu sunt luate rapid, infectiile fungice rezistente la medicamente se vor raspandi necontrolat in intreaga tara. Deja reprezinta o vulnerabilitate majora din cauza volumelor mari de creme antifungice prescrise fara discernamant. Este nevoie urgenta de actiune din partea profesionistilor medicali si a autoritatilor de sanatate publica pentru a evita o viitoare criza epidemica.

Mario Benett
Mario Benetthttps://organicsfood.ro
Scriitor independent absolvent a unei facultăți de medicină, un master în sănătate publică si nutriție la NUS Medicine - National University si vastă experiență în domeniul sănătății. În urma formării sale educaționale la Centennial College pentru jurnalism și la Trent University, a descoperit unde se află adevărata sa pasiune - sănătatea. Obiectivul lui este de a ajunge la public cu informații medicale complete și exacte într-un stil ușor de citit și informativ, astfel încât cititorii să poată face alegeri avizate pentru a-și menține sănătatea. A scris articole despre nutriție, medicină sportivă, fizioterapie, cardiologie, radiologie, chirurgie cosmetică, oftalmologie, oncologie, stomatologie, chirurgie, audiologie și alte probleme de sănătate. Colaborează cu succes cu organicsfoods.ro și cu alte platforme din domeniu din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

drmax.ro/
viataverdeviu.ro

Artictiole conexe

Simptomele accidentului vascular cerebral la femei: atentie la durerea de cap, slabiciune si multe altele

Simptomele AVC la femei pot fi subtile și ușor de trecut cu vederea. De la durerea de cap intensă la modificări neașteptate de comportament, este esențial să recunoaștem semnele timpuriu pentru un tratament eficient. Asigurați-vă că sunteți informat și protejat.

Efectul melatoninei asupra somnului, imunitatii si colesterolului: este necesar sa luati hormonul in tablete?

Melatonina, hormonul glandei pineale, influențează nu doar somnul, ci și procesele corporale vitale, precum imunitatea și nivelul colesterolului. Află cum poate contribui la sănătatea ta generală și la prevenirea bolilor. Ideal pentru cei interesați de sănătate și bine-ai fi.

Bradicardia la adulti: de ce inima mea bate mai incet decat ar trebui si cat de periculos este

radicardia la adulți se referă la un ritm cardiac lent, cu mai puțin de 60 de bătăi pe minut. Află cum te poate afecta, ce cauzează această condiție și ce soluții există pentru a-ți menține inima sănătoasă.

Durerea de omoplat: cauze, simptome, diagnostic, tratament si prevenire

Durerea de omoplat poate fi un semn al multor afecțiuni, de la probleme musculo-scheletale la boli grave. Aflați cum să identificați simptomele, opțiunile de diagnostic și tratamentul adecvat, și cum să preveniți reapariția durerii.

De ce aveti nevoie de terapia CPAP pentru a trata sforaitul

Terapia CPAP este esențială pentru persoanele care suferă de sforăit și apnee în somn, oferind o soluție eficace pentru îmbunătățirea calității somnului și reducerea riscurilor cardiovasculare asociate cu întreruperile respiratorii nocturne.

Durerea de ureche: cauze si cand e cazul sa apelati la ajutor medical

Durerea de ureche este frecventă la adulți și poate avea cauze multiple, de la otita medie la traume. Deși adesea se ameliorează singură, este important să identificați cauza și să apelați la tratamente adecvate pentru a evita complicații.

Cum pot adormi rapid? Sfaturi si strategii

Descoperă cele mai eficiente strategii și sfaturi pentru a adormi rapid. De la controlul luminii albastre la crearea unui mediu perfect pentru somn, află cum să îți îmbunătățești calitatea somnului pentru nopti odihnitoare. Fă primul pas spre somnul perfect!

De ce oamenii din orasele mari sunt mai predispusi la atacuri de cord: ce ne afecteaza atat de mult?

Orașele mari aduc riscuri crescute pentru sănătatea cardiovasculară din cauza poluării aerului. În acest articol, vei înțelege impactul respirării aerului poluat asupra inimii și cum poți să te protejezi în mediul urban. O lectură esențială pentru toți locuitorii din metropole!